Koffein aldrer huden

1. maj 2021 Slået fra Af Viktor

Et eksperiment med daglig indtag af kaffe hos en person som ellers sjældent drikker kaffe, viste som flere undersøgelser også har påvist, at der skete synlig aldring af huden især af hænderne på bare 3 uger og øget produktion af tårer i øjnene.

Koffein og aldring
Flere undersøgelser har nået samme konklusion at indtag af koffein betydeligtnedsætter kroppens produktion af kollagen som er kroppens lim, og netop mangel på kollagen får alt i kroppen til at falde sammen hvilket ses som aldring af huden.

Vand i øjne
Koffein øger også produktionen af væske i øjnene så de løber mere i vand end normalt. Nogle mennesker er direkte allergiske overfor f.eks. proteiner i kaffe hvilket også kan øge produktionen af tårer.

Negativ effekt på synet
Koffein er også forbundet med degeneration af synet, f.eks. pga. øget blodtryk som kan øge trykket i øjne som ses ved lidelsen grøn stær.

 

Kilder;

 • The effect of caffeine on tear secretion

  • *OD †OD, MPH ‡OD, MPhil Department of Optometry, University of Cape Coast, Cape Coast, Ghana (KAO, GO-O, SK, MN); and Department of Optometry, University of Benin, Benin City, Edo State, Nigeria (GO-O).
 • Caffeine intake is associated with pupil dilation and enhanced accommodation
  • Department of Optometry, School of Allied Health Sciences, College of Health and Allied Sciences, University of Cape Coast, Cape Coast, Ghana
  • School of Optometry, Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong
  • School of Optometry, University of Alabama at Birmingham, Birmingham, AL, USA
  • School of Optometry, Hong Kong Polytechnic University, Kowloon, Hong Kong