Kaffe øger risiko for MS hos kaukasiske kvinder

21. marts 2021 Slået fra Af Viktor

Koffein fra kaffe øger risiko for multipel sklerose hos kaukasiske kvinder i Europa, som netop har højest forekomst af lidelsen multipel sklerose (MS) i verden.

Koffein i kaffe mindsker østrogen og adenosin og øger kortisol hos kaukasiske kvinder i Europa.

Multipel sklerose patienter har omkring 80% mere kortisol end raske sammen med lave niveauer af østrogen og adenosin.

Stresshormonet kortisol nedbryder helt alene myelin (fedtlag omkring nervebaner) hvis formål er at isolere nervebanerne så deres kommunikation kan foregå korrekt.

Mental traume er ofte udløseren og mulig årsag til MS
Stresshormonet kortisol produceres f.eks. ved stress og traumer. Ét enkelt stort chok kan hos et individ blive til et gentagen traume (kronisk stress) i tankerne, og kortisol produceres dagligt i alt for høje mængder, som kan nedbryde myelin.

Meget dygtige individer med MS
Patienter med MS har vist sig at være mennesker som er meget dygtige til at skjule deres indre mentale traumer, så de fremstår som absolut psykisk stærke og helt raske mennesker, hvor det er meget svært selv for en psykolog, at opdage et sådan traume, ifølge en psykologisk rapport.

Blodtype A rh+ mennesker, har grundlæggende højeste niveauer af kortisol, hvilket gør dem til de mest rare og rolige mennesker som udadtil lader til at kunne håndtere stress godt, men alt foregår indeni. Blodtype A rh+ ses med flest tilfælde af Multipel Sklerose (MS).

Eksempel
Hvis du er en kaukasisk kvinde med blodtype A rh+ som bor i Europa, drikker dagligt gode mængder kaffe, og pludselig oplever noget slemt som bliver til et gentagen traume dybt inde i dine tanker, så kan du uheldigvis udvikle multipel sklerose (MS) eller ALS pga. det.

Løs årsagen
Hvis man har oplevet noget slemt, og det stadig er slemt i tankerne efter nogle dage, så anbefales det at opsøge professionel psykologisk hjælp med det samme, kun drikke vand eller saftevand, og helt undgå koffein af enhver slags.

Få fat i et kosttilskud som hedder ”Ashwagandha rod”, som er bevist at sænke kortisol og øge/normalisere østrogen og adenosin, hvilket vil hjælpe fysisk med at beskytte myelin.

Indtag dagligt høje niveauer af antioxidanter fra f.eks. æblemost og meget gerne stærke multivitamin og mineral- kosttilskud, hvor det stærkeste vi kender til er LivsEnergi Maxi fra f.eks www.golden-products.eu.

Ovenstående råd vil også være hjælpsomme hvis man har haft MS i længere tid. Det handler altid om at standse årsagen til ulykken.

Diskret hjælp
Man kan faktisk få psykologisk hjælp uden at andre behøver vide om det, og hvis du har MS og intet fysisk lader til at hjælpe, så bør du give dig selv den gave at opsøge en meget dygtig psykiater som kan finde en eventuelt psykisk årsag som kan ligge så dybt i dit sind at ikke selv tror det er det.

Læs eventuelt disse artikler også;

Paradoksale andre artikler
Paradoksalt er kaffe og tilskud med østrogen beskrevet som godt for MS patienter, men koffein i kaffe sænker adenosin og tilskud med østrogen øger kortisol som til sammen vil gøre nedbrydningen af myelin endnu værre.

I Danmark er der næsten ingen fokus på at multipel sklerose MS kan være resultatet af et dybt gentagen traume, som kan behandles via. dygtige psykiatere.

MS patienter har;

 • op til 80% for højt kortisol
 • for lavt østrogen
 • for lavt adenosin
 • bopæl i Europa
 • kaukasisk hudfarve

 

Kilder;

 • Effect of Caffeine Consumption on Women’s Hormones Varies
  • Carolyn Drake, 2012
  • www.hcplive.com
 • Who Gets Multiple Sclerosis
  • Multiple Sclerosis Association of America
 • Caffeinated beverage intake and reproductive hormones among premenopausal women in the BioCycle Study
  • Supported by the Intramural Research Program of the Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development, NIH.
  • The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 95, Issue 2, February 2012, Pages 488–497, https://doi.org/10.3945/ajcn.111.021287
 • Se flere kilder i linked artikler i denne artikel
 • Artikelbillede skabt fra billeder fra Pixabay.com