Truslen fra fortiden; virus og bakterier i polarisen

Truslen fra fortiden; virus og bakterier i polarisen

14. marts 2021 Slået fra Af Viktor

Truslen fra fortiden; I mange år har man vidst at der gemte sig virus og bakterier i polarisen. Forskning har i mange år nu boret flere hundrede tusinder år tilbage i tiden, ved at bore ned i polarisen for at studere sammenhængen af mikroliv som det var for mange tusinder og millioner år siden på Jorden.

I 2020 blev der udgivet en rapport som belyser truslen fra fortiden mod menneskeheden i dag.

Klip og klistrebakterier
På polarisens overflade har man i 2016 fundet en bakterie som kan ændre DNA via en metode kendt som CRISPR.

I Ca. 50 år har forskere kunne bruge metoden CRISPR til at søge bestemte dele af DNA og klippe de dele ud og erstatte dem med andet DNA. Kort fortalt er det en slags bakterie som indeholder stumpen af DNA den skal lede efter og en anden stump DNA som den skal erstatte med.

 • Se f.eks. dokumentaren på NetFlix om CRISPR “Unnatural Selection”.

I kroppe kan klip og klistre bakterien f.eks. anvendes til at ændre DNA så kroppen måske helbredes eller ændres efter formål som kan være hvad som helst.

Mange forskellige typer virus i polarisen
Inden man går i panik skal man vide at største delen af organisk liv på Jorden er virus.

I en millimeter vand er der 100.000.000 forskellige virus strenge, så der er rigeligt med virus kombinationer i vand fra smeltet polaris. Alle de virus anses for at spille nøgleroller i marine økosystemer ved at kontrollere mikrobiel dynamik, metabolisk status i værter og biogeokemisk cykling via lysering af værters celler.

Truslen fra fortiden
I 2020 er der udgivet en rapport som belyser at klimaforandringer kan medfører udslip af potentielt farlige ukendte virus, bakterier, svampe, amøber, nematoder (rundorme) og endda leddyr (f.eks. edderkopper) som er tøet op efter at have været frosset i polarisen i tusinder af år.

Forskere har rekonstrueret virus, bakterier og andre typer organisk liv efter de har været begravet i millioner af år i polarisen ved Antarktis og Arktis samt i Sibirien og andre steder med urgammel is.

Jorden har to polaris områder

 • Antaktis som er Sydpolen
 • Arktis som er Nordpolen

Isen smelter
Når isen smelter ved Nord og Sydpolen så frigives der;

 • Milliarder tons Co2, methangas ud i luften
 • Enorme mængder af tungmetaller i de omkringliggende områder
 • Urgamle viruser, bakterier og andre livsformer

Diversiteten i nyopdagede virus, bakterier og nye livsformer er enorm. En større optøning af Polarisen kan have enorme konsekvenser for livet som vi kender det.

Man har fundet en 300.000 år gammel virus og en 8 millioner år gammel bakterie fra både Sibirien og Antarktis.

Mikrobiologisk undersøgelser af isprøver fra det tibetanske plateau afslørede 4 typer kendte virus ud over 28 hidtil ukendte slægter af virus og rigeligt med bakterier. F​rosne prøver fra Sibirien har nu også fundet en 30.000 år gammel kæmpe-virus som stadig var i stand til at leve og smitte.

Gamle lig
Bekymringen er også gamle dødlige patogener som f.eks. koppevirus i frosne mumificerede  lig, som når tøet op udgør en stor trussel mod folkesundheden.

DNA fra ”døde” bakterier kan udgøre en stor trussel ifølge Frederik Griffith som i 1928 mixede en død bakterie med en Streptococcus pneumoniae bakterie og sprøjtede den ind i en mus som døde af bakteriel transformation.

Døde bakterier og mikrober i polarisen er ganske velpræserverede pga. den kolde temperatur. En genoplivet bakterie som har været udsat for stress i tusinder og måske millioner af år, vil have forbedret sin egenskab til at leve i nye omgivelser, hvilket kan betyde den er modstandsdygtig overfor nutidens antibiotika.

Eksempler på genoplivet vira og bakterier
DNA fra koppevirus kunne identificeres i en 3200 år gammel mumie fra Rameses V i Egypten.

I 1991 ved en lille by nær Nordpolen opdagede russiske eksperter en stor træboks fyldt med frosne lig af mennesker som døde af koppevirus i det 19-århundrede kort tid efter oversvømmelser fra smeltet polais i perioden.

Forskellige typer influenzavirus kan også overleve i frost i meget lang tid.

En 700 år gammel frossen efterladenskab (afføring) fra et rensdyr indeholdt ukendte RNA og DNA virusser.

En 140.000 år gammel plantevirus (Tomato mosaic tobamovirus) er fundet i islag fra Grønland.

Et nyopdaget ukendt kæmpe amøbe inficerende DNA virus (Pithovirus sibericum og Mollivirus sibericum-vira), som anslås at være ældre end 30.000 år gammel er stadig aktiv og kan smitte, og er så stort det kan ses i et mikroskop.

Forskere kan forstå at virus kan overleve i millioner af år da de ikke er levende i sig selv, men bakterier som kan overleve lige så længe er uforventet, da bakterier trods den lave temperatur ofte skal bruge næringsstoffer, energikilder og ilt for at overleve og multipler sig selv, som de har gjort i polarisen.

Bakterier er også fundet levende i 25 til 40 millioner år gammel Dominikansk rav.

Forskere har fundet fragmenter af DNA fra bakterier fra bronzealderen, som f.eks. Tuberkulose-, Kolera-, Pesten- og mave-bakterien Helicobacter pylori.

I Rusland år 2016 blev en pige dræbt, og 20 andre indlagt, pga. urgammel antrax sporer som var i frosset jord i Sibirien. Forskere har med succes også rekonstrueret koppevirus og den spanske syge virus fra frosne eksemplarer.

Multiresistente bakterier i overflod
I Sibirien er gram negative bakterier er fundet i overflod i forhold til gram positive bakterier.

Gram negative bakterier er mest modstandsdygtige overfor antibiotika.

Trækfugle
Hvert år flyver trækfugle fra Arktis til Antarktis og tilbage igen, og på den måde kan virus, bakterier og svampe og andet mikroliv flyttes rundt i verden. En rapport har beskrevet at trækfugle også udsættes for højere end normalt kosmisk stråling ved polerne hvor virus muligvis kan muteres via ioniserende stråling fra rummet, og bringes tilbage til andre lande, hvor det spekuleres at være en af årsagerne til de mange influenzamutationer blandt mennesker.

Gulfstrømmen
Via. Gulfstrømmen kan mikrobiologisk liv og eller DNA strenge fra optøet polaris, spredes rundt i hele verden.

Det meldes nu i 2021 at Gulfstrømmen lader til at bremse op, men det kan resultere i direkte oversvømmelser.

Klimaforandringer ikke kun Co2
Der er utallige faktorer i klimaforandringer. Mennesker i dag er mest ledt til at tro Co2 er eneste årsag til klimaforandringer, men både Solens intensivitet, afstand mellem Solen og Jorden, Jordens 25.920 års cyklus som langsomt ændre sæsonerne igennem Jordens ændrede hældning mod Solen, andre planeters placering, styrken af Jordens magnetfelt og vandringen af Nordpolen mod Rusland er blandt nogle af de mere plausible forklaringer på hvorfor klimaet ændrer sig på Jorden.

Jorden har en cykluskalender som er meget længere end de få 12 måneder mennesket autistisk og uintelligent har dikteret vejret og temperaturer ind i.

Et klogt individ vil erkende at tilpasningsevne er et meget stærkt redskab hvis man skal overleve på Jorden.

 

Kilder;

 • Metagenomic Analysis of Bacterial Communities of Antarctic Surface Snow
  • Department of Molecular Genetics of Cell, Institute of Molecular Genetics, Russian Academy of Sciences, Moscow, Russia
  • Department of Molecular Genetics of Microorganisms, Institute of Gene Biology, Russian Academy of Sciences, Moscow, Russia
  • Research Complex of “Nanobiotechnology”, Saint-Petersburg State Polytechnical University, Saint-Petersburg, Russia
  • Center for Data-Intensive Biomedicine and Biotechnology, Skolkovo Institute of Science and Technology, Skolkovo, Russia
  • Belozersky Institute of Physico-Chemical Biology, Moscow State University, Moscow, Russia
  • Department of Botany, Saint-Petersburg State University, Saint-Petersburg, Russia
  • Edited by: Mark Alexander Lever, ETH Zürich, Switzerland
 • Future threat from the past
  • Department of Medicine and Infectious Diseases, Faculty of Veterinary Medicine, Cairo University, Giza, Egypt Mohamed Kamel
 • Artikelbillede skabt fra billeder fra Pixabay.com