Æbler beskytter kroppen mod stråling

15. november 2020 Slået fra Af Viktor

Øget kosmisk stråling vil i fremtiden forårsage mange lidelser. Undersøgelser viser at antioxidanter fra æbler har betydelig effekt til at beskytte kroppen fra stråleskader fra ioniserende stråling som kan komme fra;

Æbler kan forlænge livet
Forskning i 2013 viser at polyphenoler (anitoxidanter) og phytokemikalier i æbler kan forlænge livet i dyr, og gøre dem mere modstandsdygtige overfor varme, UV-stråling, oxidativ stress hvilket antyder at celleforsvaret og immunsystemet er forbedret af det æble-ekstrakt dyrene fik.

Særlige antioxidanter i æbler
I æbler findes nogle særlige polyphenoler som er antioxidanter som hurtigt opfanger frie radikaler i kroppen som følge af skader fra ioniserende stråling.

Kosmisk stråling og solstorme
Vi har allerede beskrevet hvor farlig kosmisk stråling er for alle på Jorden lige nu, og især i fremtiden, da Jordens magnetfelt er stærkt svækket, og forsat svækkes.

Kosmisk stråling kommer i form af stråler ude fra rummet, og når en stråle rammer Jordens partikler i atmosfæren spredes strålen til mange flere, hvilket kaldes sekundær stråling, som nu er som en regnbyge over et mindre lokalt område som f.eks. København.

Den sekundære stråling er ioniserende, hvilket gør at den passere direkte igennem en menneskekrop eller dyr og kan mutere DNA, RNA også i et evt. virus, således et nyt muteret virus kan blive en reel trussel for alle.

Kosmisk stråling er stærkest nogle timer efter Solen er gået ned i horizonten.

Læs disse artikler og se diagrammer over målinger, som klart viser sammenhæng mellem store udsving i kosmisk stråling og dannelsen af en epidemi på Jorden, siden 1700 tallet.

Kilder;

  • Radioprotective properties of apple polyphenols: an in vitro study
    • Mol Cell Biochem
    • .2006 Aug;288(1-2):37-46.
    • doi: 10.1007/s11010-005-9116-0. Epub 2006 Mar 15.
  • Whole apple extracts increase lifespan, healthspan and resistance to stress in Caenorhabditis elegans
    • Institute of Comparative and Environmental Toxicology, Cornell University, Ithaca, NY
    • Department of Molecular Biology and Genetics, Cornell University, Ithaca, NY
    • Department of Food Science, Cornell University, Ithaca, NY
    • J Funct Foods. 2013 Jul; 5(3): 1236–1243.
    • Published online 2013 May 9. doi: 10.1016/j.jff.2013.04.006