Fuldmåne kan påvirke søvnmønster, viser nye undersøgelser

8. maj 2020 Slået fra Af Viktor

Tidligere undersøgelser havde ellers slået fast at fuldmåne intet har med menneskers helbred, mentalitet eller søvnforstyrrelser at gøre, men det kan nu bevises at de mennesker som har søvnforstyrrelser ved fulmåne har ret.

Allerede nu kan man læse at Jordens elektriske magnetfelt påvirkes af Månen og Solens placering.

Fuldmåne har effekt på melatonin
Ved fuldmåne oplagres noget af Jordens elektriske magnetfelt på den mørke side af Månen, og sendes tilbage til Jorden igen. Denne proces øger bl.a. antal volt per meter på Jorden, men kun lidt, fra normalt 1V/M til 16V/M, ifølge en undersøgelse fra 2015 (*1).

Melatonin forstyrres af fuldmåne
Øgning af 1V per meter til 16 Volt per meter har effekt i Ca. 20% af de særligt følsomme mennesker og dyr på Jorden.

Undersøgelsen fra 2015 (*1) beskriver der kan måles i ændringer i hvordan kalk og melatonin bruges i kroppen, samt forstyrrelser i kryptokromer som bl.a. er følsomme for såkaldt “blue light” altså blå lys som påvirker ens døgnrytme.

Melatonin er et naturligt hormon som bl.a. styrer døgnrytmen i både planter, dyr og mennesker. Når melatonin forstyrres i kroppen opstår der forstyrrelse i døgnrytmen hvilket kan give søvnproblemer.

Et forsøg i 2019 med øgler viste at fuldmåne har effekt i øgler (*2).

Fuldmåne kan forstyrre søvnen
Der er flere undersøgelser som nu viser at Jordens elektriske felt ændres ved fuldmåne, og det elektriske felt har indflydelse på kroppes funktioner som nu kan påvises med bare de to undersøgelser vi har baseret denne artikel på, ref. (*1) og (*2).

Uro i ben eller muskler
Når kalkbalancen forstyrres kan der komme for lidt kalk til musklerne og de vil krampe meget let. Uro i benene kender de fleste gravide kvinder, og det skyldes mangel på kalk, eller mangel på leverance af kalk til musklerne.

 

Kilder;

 • (*1) Lunar biological effects and the magnetosphere.
  • 2015, Stowe School, Stowe, Buckingham, Buckinghamshire MK18 5EH, United Kingdom.
   .
 • (*2) Correlation between the Lunar Phase and Tail-Lifting Behavior of Lizards (Pogona vitticeps) Exposed to an Extremely Low-Frequency Electromagnetic Field
  • Institute for Advancement of Clinical and Translational Science (iACT), Graduate School of Medicine, Kyoto University, 54 Kawahara-cho, Shogoin, Sakyo-ku, Kyoto 606-8507, Japan
  • Translational Research Center for Medical Innovation, 1-5-4 Minatojima-minamimachi, Chuo-ku, Kobe 650-0047, Japan
   .
 • Artikelbillede fra Pixabay.com