Bliv gift, og bliv overvægtig

5. november 2019 Slået fra Af Viktor

Det er typisk kvinder som tager mest på i kropsvægt når de bliver gift viser flere undersøgelser. Mænd som tager på i vægt, gør det statistisk uanset om de er i forhold eller ej.

Undersøgelser viser også at nyforelskede går mere ud og spiser god mad med drinks til, hvor vægtforøgelsen allerede sættes i gang.

Det er altså lige fra begyndelsen når to mennesker møder hinanden, at den ene eller begge parter begynder en forøgelse af kropsvægten.

Kvinder tager mest på i vægt
En undersøgelse af over 8.000 individer  viste at en gifte kvinde statistisk tager op til 12 kilo på i kropsvægt over de første 5 år af ægteskabet.

Kvinder som bor sammen med en mand uden at være gift, tager 9 kilo på over 5 år.

Kvinder som er i et forhold, men bor for sig selv, tager kun 6 kilo på over 5 år.

Par som lever sammen har højere BMI
En undersøgelse fra 2016 slår fast at ægteskab og BMI øges i takt med tiden, hvilket betyder at mennesker i ægteskab har en meget synlig tendens til at tage på i vægt, til dels fordi de spiser samme type kost. En anden undersøgelse viser at årsagen til vægtøgning i et parforhold kan skyldes høj kærlighed til hinanden.

Singler vejer mindre
En undersøgelse fra 2013 viste at mennesker som lever alene, ikke er gift og ikke er i et romantisk forhold havde lavere kropsvægt, altså en lavere BMI.

Undersøgelser viser også at det er vanskeligt for kvinder at holde den kropsvægt de havde da de mødte sin partner første gang.

Det med kosten
Ens blodtype afgøres af de antistoffer man har sit blod, og de samme antistoffer afgør hvilke tarmflora man har i tarmene, og dermed er ens blodtype en indikator for hvilken kost man bedst tåler.

Spis moderat og efter din blodtype, og efter hvordan du er mentalt og hvor meget fysisk arbejde du laver til hverdag, så skulle man gerne forblive normalvægtig.

Modsætninger mødes
Ens blodtype har en tendens til at møde en modsat eller anden blodtype end man selv er, og deri ligger der store forklaringer på overvægt og endda undervægt hos parterne i et forhold.

En blodtype O har bedst af kød, høj fedt og proteinrig kost, hvilket er lige omvendt for en blodtype A.

Blodtype O mænd har en tendens til at møde en blodtype A kvinde som meget let bliver overvægtig af en blodtype O´s favorable kost, og omvendt kan en blodtype O mand blive undervægtig med en blodtype A kostplan.

Find hver jeres blodtype og se om kosten nu også skal være så ens for alle, hvilket den højest sandsynligt ikke skal.

Der er flest undersøgelser med fokus i heteroseksuelle forhold.

Feminin og maskulin
En teori kan være at i homoseksuelle forhold kan ovenstående oversættes til at kvinden er den feminine part, og manden er den maskuline part.

Vi gør opmærksom på artiklen tager udgangspunkt i statistikker, hvilket betyder der sagtens kan opnås normal kropsvægt i et ægteskab, og at der har været det fra begyndelsen.

 

Kilder;

  • Changes in Body Mass Index and Obesity Risk in Married Couples Over 25 Years
    • Laura K. Cobb, Department of Epidemiology, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, 2024 E. Monument Street, Suite 2-604, Baltimore
  • Body Weight, Marital Status, and Changes in Marital Status
    • Western Washington University, Bellingham, WA, USA
  • Artikelbillede fra Pixabay.com