ADHD forbundet med lav blodsukker

ADHD forbundet med lav blodsukker

4. april 2019 Slået fra Af Viktor

ADHD er forbundet med mangel på sukker i kroppen pga. høj nervebaneaktivitet i mennesker med ADHD.

Hjernen er et kæmpemæssigt bundt af nervebanner som bruger enormt meget glukose for at fungere. Nervecellers eneste brændstof er glukose.

Mennesker med ADHD har meget høj tankeaktivitet, og det øger deres behov for glukose, som helst skal være fra frugter som indeholder både glukose og fruktose. Akut behov for sukker kan være hvad som helst, som f.eks. chokolade eller en Coca Cola med sukker.

Institutioner for børn og unge, bør tilbagebringe muligheden for børn med særlige behov at få den rigtige kost de har brug for, nemlig mere fedt og sukker.

Kend dit barns blodtype, for blodtype O rh+ har flest ADHD diagnoser, og denne blodtype ruger mest af alle glukose. Mere om det længere nede i artiklen.

For meget sukker
Nogle undersøgelser viser at for højt sukker indtag også kan give symptomer som ADHD, men det er forbeholdt blodtype A, fordi blodtype A normalt har høje niveauer af stresshormonet kortisol som dæmper deres personlighed. For høj sukker indtag sænker niveauet af kortisol og øger nervebane aktivitet i blodtype A for en kort stund, og så falder blodsukkeret til for lavt niveau og ADHD symptomer opstår.

ADHD kan formindskes med multivitamin og mineralkosttilskud som Livs Energi Maxi, som kan købes fra f.eks. Golden-products.eu i Sverige.

Undersøgelser viser at ADHD mennesker har lave niveauer af f.eks. C-vitamin.

Lav kropsvægt
Mennesker med høj tankeaktivitet har meget ofte lav kropsvægt, altså et BMI under grænsen for normal BMI, fordi deres forbrænding er høj hvilket alt sammen giver et stort behov for sukker og fedt.

Dødligheden stiger markant for mennesker med for lav BMI.

Mennesker med for lav BMI, anbefales øge fedtindholdet i sin kost, sammen med tilstrækkelig indtag af glukosegivende kost. Ved akut ubehag som følge af lav blodsukker skal der indtages hurtige glukosekilder som f.eks. en Coca Cola med sukker, chokolade eller slik.

Mangelfuld og forkert kost
Kosttyper som anbefales i Danmark i dag, er helt forkerte for mange børn og derfor har vi mange diagnoser med ADHD og andre relative lidelser.

I vuggestuer er slik og snacks forbudt. Sukkerfri og fedtfattig kost serveres for børnene.

Når nogle børn bliver ”mystiske” tilkaldes en psykolog og der skal stilles diagnoser og tages særlig hensyn men ikke hvad angår kosten.

I virkeligheden skulle man tilkalde Reddigselv.dk eller læge med fornuften i orden, for disse børn mangler i mange tilfælde en normal gammeldags kost som giver dem fedt og sukker som de særligt har brug for, fordi de er meget aktive væsener.

Dokumentation
Helt ny undersøgelse fra 2019, viser at ADHD er stærkt forbundet med lavt blodsukker, og ikkeet for højt sukkerindtag som først antaget.

En undersøgelse fra 2018 ledte efter et for højt sukkerindtag blandt amerikanske studenter som årsag til de mange ADHD diagnoser, men de fandt også at studenter med ADHD diagnoser havde for lavt blodsukker, hvilket kunne holdes normalt ved at øge mængden af glukose og fruktose igennem hyppige snacks som f.eks. frugter.

En undersøgelse fra 2017 viser at langt de fleste som diagnoseres med ADHD har lav kropsvægt.

Rystende hænder, krop og svimmelhed er tydelige tegn på lavt blodsukker.

Lavt blodsukker er særdeles farligt, og kan resultere i nervechok som kan få kroppen til at omdanne nervebaners beskyttende fedtlag myelin til glukose, med det resultat at nervebane signaler kortslutter, hvilket er kendt som de farlige lidelser Multipel Sklerose og ALS.

Høj aktivitet bruger mere sukker
Tidligere undersøgelser har konkluderet at mennesker med høj nerve aktivitet, forbruger langt mere glukose i kroppen, end mennesker med lav nerve aktivitet.

Nerve aktivitet stammer fra menneskets tanker, og evne til at observere alt omkring sig.

Blodtyper er meget relativt til ADHD
Hjernen er et kæmpemæssigt bundt af nervebanner som bruger enormt meget glukose for at fungere. Nervecellers eneste brændstof er glukose.

Blandt blodtyper er der relevant information i forhold til ADHD

 • Blodtype O Rhesus positiv (rh+) har flest diagnoser med ADHD
  • Blodtype O rh+ er altid i frygt eller kamp mode, så alle sanser kører altid i højt niveau for at sanse efter farlige ting i omgivelserne, hvilket bruger meget glukose og lavt blodsukker opstår meget let, især i stressede situationer.
  • Blodtype O rh+ har størst behov for fysisk aktivitet, og højest grundlæggende adrenalin i blodet som stimulere nerveceller til aktivitet, hvilket øger behovet for glukose
  • Blodtype O rh+ nedbryder hurtigt dopamin, så derfor leder denne type ofte efter udfordringer som kan give en belønning og udløsning af dopamin.

 

 • Blodtype A rh+ er efterfulgt af blodtype O rh+
  • Blodtype A rh+ har normalt høje grundlæggende niveauer af kortisol som gør dem til meget rolige personligheder som ikke bruger meget glukose. Men hos blodtype A rh+ som får diagnosen ADHD har de vist sig at have meget lave niveauer af kortisol.
   • For høj sukker indtag sænker niveau af kortisol, derfor kan for meget sukker indtag være med til at øge nervecelle aktivitet i blodtype A, som efter sukkeret er forbrugt kan give lav blodsukker og symptomer som ADHD.
  • Mangel på kortisol i blodtype A rh+ gør at de bliver meget modtagelige overfor stress, som kan øge nervecelle aktivitet meget, og dermed bruge mere end normalt glukose, som giver dem lav blodsukker meget ofte.

 

 • Blodtype B rh+ har færrest ADHD diagnoser
  • Blodtype B har mest serotonin og dopamin i kroppen, hvilket giver en meget balanceret personlighed som ingen større behov har for konkurrencer eller udfordringer for at få belønning, de allerede belønnet med dopamin.

Blodtype AB er en mellemting mellem blodtype A og B.

 

Kilder;

 

 • Association of attention deficit hyperactivity disorder with recurrent hypoglycemia in type 1 diabetes mellitus.
  • Graduate Institute of Clinical Medical Science, College of Medicine, China Medical University, Taichung, Taiwan.
  • Department of Nephrology, China Medical University Hospital, Taichung, Taiwan.
  • Management Office for Health Data, China Medical University Hospital, Taichung, Taiwan.
  • School of Medicine, College of Medicine, China Medical University, Taichung, Taiwan.
  • Department of Chest, China Medical University Hospital, Taichung, Taiwan.
  • Department of Family Medicine, China Medical University Hospital, Taichung, Taiwan.
  • China Medical University Children’s Hospital, Taichung, Taiwan.
  • Department of Pediatrics and Institute of Clinical Medicine, National Yang-Ming University, Taipei, Taiwan.
 • Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) and Obesity: Update 2016
  • Academic Unit of Psychology, Developmental Brain-Behaviour Laboratory, University of Southampton, Southampton, UK
  • The Child Study Center at NYU Langone Medical Center, New York, NY USA
  • Department of Woman and Child Health, University of Padua, Padua, Italy
 • [Correlation between ABO blood type gene and attention-deficit hyperactivity disorder in children].
  • Department of Pediatrics, 260th Hospital Affiliated to the Forth Military Medical University, Shijianzhuang, China.
 • Cortisol levels in children with attention-deficit/hyperactivity disorder.
  • Department of Neuroscience, Child and Adolescent Psychiatry Unit, Uppsala University, 751 85 Uppsala, Sweden.
 • Glucose Counterregulatory Responses to Hypoglycemia
  • Department of Pediatrics, Washington University School of Medicine, St. Louis, Missouri, U.S.A
 • Lower cortisol levels after oral glucose in subjects with insulin resistance and abdominal obesity.
  • Hospital de Girona Dr Josep Trueta, Girona, Spain.