Sorg er faligere end man tror

Sorg er faligere end man tror

25. februar 2019 Slået fra Af Viktor

Sorg påvirker direkte den fysiske krop, som kan blive alvorlig skadet hvis sorgen varer i lang tid.

Det sker der med kroppen, når sindet sørger (*-1)
Sorg kan nedbryde ens fysiske hjerte, fordi kroppen danner høje mængder af stresshormonet kortisol og adrenalin.

Det forhøjede niveau af adrenalin sætter ind i hjerteområdet, hvor det sammentrækker blodkar som fører tilbage til hjertet. Resultatet er et hjerte som pumper blod ud i kroppen, men det kan ikke så let komme tilbage til hjertet, hvilket resultere i forhøjet blodtryk.

For højt blodtryk pga. sorg, får hjertet til at arbejde hårdere end normalt, og siden hjertet er en muskel vil det også vokse som en muskel som trænes hele tiden. Sorg kan derfor forstørre ens hjerte med en masse implikationer for ens fysiske helbred.

Forhøjet blodtryk kan derfor direkte spores til individets mentale tilstand, for der er andre psykologiske faktorer end sorg som har samme farlige effekt for ens helbred.

Hjertet
Chakra systemet består af 7 hovedsagelig energi centre i kroppen, som er nervebanebundte i den fysiske krop.

Ét chakra er ren fysisk et knudepunkt af nervebaner, og derfor ganske virkeligt.

Hvert chakra påvirkes af psykologiske faktorer i individets sind.

Hjerte chakra
Når man sørger, er det hjerte chakra som påvirkes, fordi hjerte chakra er forbundet med;

 • Følelser
 • Kærlighed
 • Forhold

Når man såres i følelserne, mister en kær, mister sin store kærlighed, bliver såret i et romantisk forhold, bliver skældt ud ofte, så sammentrækkes blodkar i hjerteområdet, for at “lindre” smerten.

Hvis man bliver truet så frygt opstår, er det rodchakra som blodkar sammentrækkes i, og der sidder f.eks. ens kønsorganer. Hvis frygt er på daglig basis, vil man med sikkerhed blive fysisk syg i rodchakra området. Et eksempel kan være man dagligt er bange for sin chef på arbejdet.

Læs mere om chakraer her;

Hvad er sorg?
Sorg opstår af forskellige årsager fra person til person. Sorg kan være forbundet med tabet af et familiemedlem, ven eller lign. Men hvordan sorgen rammer og hvor længe den bliver er helt op til individet.

Tegn på sorg kan være;

 • Tab af interesse for daglige aktiviteter
 • Mere aggressiv eller irritabel end normalt
 • Koncentrationsbesvær
 • Bekymring og hallucinationer

Individet der oplever et tab kan have en række følelser;

 • Herunder chok
 • Følelsesløshed
 • Tristhed
 • Fornægtelse
 • Vrede
 • Skyld
 • Hjælpeløshed
 • Depression og længsel
 • Græde uden grund

Alvorlig for fysisk helbred
Sorg kan forårsage fysiske fornemmelser som;

 • Tæthed og tyngde i brystet eller halsen
 • Kvalme eller mavesmerter
 • Svimmelhed
 • Hovedpine
 • Følelsesløshed
 • Muskelsvaghed
 • Spænding eller træthed

Efter længere tid i ovenstående tilstande er individet i alvorlig risiko for at fysisk sygdom bryder ud.

Blodtyper og sorg
Blodtype A har i forvejen høje niveauer af kortisol, så længere tids sorg kan her være kræftfremkaldende i bryst regionen. Blodtype A nedbryder hurtigt adrenalin, så sorg vil i en blodtype A foregå mentalt indeni. Blodtype A har størst forekomst af brystkræft i form af tumorer, fordi tumorer har antigen A ligesom blodtype A også har, derfor bekæmper immunforsvaret ikke tumorer i blodtype A.

Blodtype O har i forvejen høje niveauer af adrenalin, så her kan sorg vise sig som vrede overfor omgivelserne og selv små ting i hverdagen kan frembringe små til voldsomme fysiske vredesudbrud. Blodtype O nedbryder hurtigt kortisol som skulle dæmpe stress, så sorg i en blodtype O kan altså øge vrede og impulsive handlinger udadtil. Blodtype O kan kun nedbryde overniveauer af adrenalin igennem fysiske handlinger som kræver fysisk udfoldelse. Blodtype O har mindst forekomst af brystkræft.

Blodtype B i sorg vil opfører sig som en mellemting mellem blodtype A og O, eller vægte mere til en af dem. Blodtype B har dog størst forekomst af Dopamin, så blodtype B vil håndtere sorg mere eller mindre roligt.

Blodtype AB, er allerede et af de roligste gemytter. Sorg vil i en blodtype AB ligge til den længerevarende sørgende side, eller blive glemt hurtigt fordi blodtype AB har den ringeste hukommelse. Blodtype AB kan dog have en stort temperament ligesom blodtype O, så der kan opstå små korte vredesudbrud i forbindelse med sorg.

Sorg og stjernetegn
Ild elementer; Løve, Skytte, Vædder vil have en tendens til hurtigt at komme videre i livet, ved sorg, for de finder simpelthen noget nyt spændende at tage sig til, end at sørge.

Jord elementer; Stenbuk, Jomfru, Tyren kan godt have sorg men kun i kortere tid, de finder også på noget andet at lave, end at sørge.

Luft elementer; Vægt, Tvilling kan genleve sorg igen og igen. Vandmanden kan som sådan håndtere sorg rimeligt og finde nye ting af lave end at sørge for længe.

Vand elementer; Skorpion, Krebsen, Fisken; kan følelsesmæssigt nå dybest af alle stjernetegn ned i følelserne, og her kan de faktisk drukne sig selv i sorg. Fisken kan ifølge esoterisk astrologi nå dybest ned i føleserne af alle stjernetegn.

Sorg i ekstremerne
Ekstrem 1; Nogle individer genlever sorgen hver eneste dag resten af sit liv, efter tabet af en kær, og det vil påvirke det fysiske helbred negativt.

Ekstrem 2; Andre individer opfatter sorg meget hårdt på tidspunktet hvor de får oplysningen om tabet af en kær, men sorgen er kortlevet fordi de hurtigt er videre i livet med nye mål.

De to typer er ekstremer fordi de er i hver sin verden hvad angår sorg.

Dem som sørger hver dag resten af livet, kan synes dem som hurtigt er videre er kolde og uden følelser, mens de synes dem som sørger hver dag er for følsomme og burde finde på noget andet at lave, end at sørge hele tiden.

Ja, sådan må man acceptere at der findes forskellige typer individer, som håndtere tab på helt forskellige måder.

Statistikken viser at dem som hurtigt er videre i livet lever længst, med det stærkeste helbred. Den samme statistik viser også at kontrol, stædighed, åbenhed og stærk trang til diskussion er egenskaber som får en videre i livet, og se ung og smuk ud trods høj fysisk alder.

Læs

Kan sorg helbredes?
Sorg er i individets sind, derfor skal ”helbredelsen” af sorg også finde sted i sindet.

Umiddelbart ville psykologer kører meget lange gentagene samtaler med det sørgende individ for at bearbejde sorgen.

Et udtryk ”når man taler om solen, så skinner den”

Hvis man hele tiden fokusere på sorgen og det man sørger over, så er der stor risiko for man kommer til at sørge i meget lang tid.

Hvis individet flytter fokus på noget nyt og spændende, vil det fylde så meget i individets liv at det vil kunne opfattes som helbredt fra sorgen.

Helbredelsen kan effektivt findes i justering af mental fokus, noget nogen har medfødt og andre må kæmpe sig til.

Det eneste træ
Dem som har taget kørekort husker sikkert billedet med bilen som har ramt det eneste træ i miles omkreds. Bilen har ramt træet fordi føren af bilen har fokuseret på træet, og på den måde ført sin bil direkte ind i træet.

Fokus er hvor ens fartøj (krop) bevæger sig hen, hvor skal du hen ?

 • Fokusere du på sorg og tab og alt du har mistet, så forbliver du i sorgen !
 • Fokusere du på noget nyt spændende, så er det hvad du vil få !

 

Kilder;

 • (*-1) Grief Reaction
  • Drexel University, october 27, 2018.
  • Published in PubMed, by Saba Mughal; Waqas J. Siddiqui.
 • PubMed USA, Ncbi.gov