Diabetes type 1 forbundet med mangel på vitaminer og mineraler

29. januar 2019 Slået fra Af Viktor

19 års undersøgelser viser at mangel på vitaminer og mineraler giver autoimmune lidelser, som type 1 og 2 diabetes, men det er ikke let tilgængelig oplysning på danske medier.

Tilbageholdt viden om lidelser
Store medier vil hellere fortælle om genetiske ting, eller virus og bakterier som årsag til diabetes type 1 og 2, i stedet for at fortælle at de genetiske ting er oftere er opstået som mangler på et eller flere vitaminer og mineraler og fedtsyrer, hvilket bevises i denne artikel.

Vi skriver “D-vitamin og diabetes type 1” i google;

Diabetes foreningens hjemmeside www.diabetes.dk linker til en artikel på sin side “Diabetikere mangler ofte D-vitamin”, men artiklen er fjernet på diabetes.dk. Måske en fejl, men yderligere søgen på diabetes.dk førte ikke til nogen som helst oplysning om den store vitamin A og eller vitamin D faktor og diabetes type 1 og 2, som vi undres over ikke står på forsiden af en hjemmeside som man må antage diabetikere læser på.

På netdoktor.dk beskrives vitamin D og diabetes type 1, og linket virkede fra Google.

Helsenyt.dk beskriver en lille del om D-vitamin og diabetes type 1.

200 gener
Alene vitamin D styrer over 200 gener i kroppen. Mangel på vitamin D vil resultere i de over 200 gener fejler og skaber autoimmune lidelser, og desuden et fejlet immunforsvar overfor virus og bakterier.

Næsten alle børn med onset diabetes type 1 har lavere niveauer af vitamin D end andre børn med andre lidelser forårsaget af mangel på vitamin D.

Insulinindsprøjtninger normalisere/øger ikke niveauet af vitamin A og D. (*-16)

Diabetes type 1
I bugspytkirtlen findes islet celler, hvoraf typen beta celler er med til at danne insulin. Betacellerne er ødelagte eller skadede i patienter med diabetes type 1, ofte fra oxidative skader som følge af mangler på vitamin A og eller D, mineralerne krom, vanadium, zink, magnesium og kalk samt Omega 3 fra fiskeolie, hvilket der er rigelige medicinske beviser for, hvoraf et udpluk er præsenteret i denne artikel. De samme mangler på næringsstoffer øger også kroppens resistens overfor sin egen insulin (Type 2 diabetes).

Når kroppen mangler næringsstoffer som vitaminer, mineraler og fedtsyrer, udsættes alle celler i kroppen for oxidativ stress som nedbryder cellerne. Oxidativ stress er meget hyppigt af psykisk karakter, og andre faktorer.

Om alle tilfælde af type 1 diabetes kan vendes i tide ved at begynde på kosttilskud vides desværre ikke, men det er i alle tilfælde det rigtige tiltag at begynde på kosttilskud som nævnt i denne artikel, for diabetes type 1 og 2 er kun to af et hav af andre lidelser som opstår ved forsat mangel på næringsstofferne.

Medicinske undersøgelser
På bare 30 minutters søgen i USA´s regerings medicinske publiceringsmedie PubMed, fandt vi mange medicinske undersøgelser som på simpelt og letforståeligt engelsk beskriver at diabetes type 1 f.eks. starter hos børn der har alt for lave niveauer af vitamin A og eller vitamin D, samt at kosttilskud med vitamin A og D, fiskeolie Omega 3 drastisk kan normalisere kroppens blodsukker og mindske insulinbehovet pr dag mindst 20 gange.

 • Artiklens medicinske kilder findes i bunden af artiklen.

8 årig med diabetes type 1, mindsker behov for insulin drastisk
I 2017 publicerede universitet ”University of Piemonte Orientale” i Italien et tilfælde med en 8 årig som havde fået konstateret diabetes type 1 (T1D). Drengen fik kosttilskud med høj dosis af vitamin D og Omega 3 fiskeolie i 1,5 år hvorefter hans blodsukker var meget stabilt i kroppen, og hans behov for insulin var faldet fra normal dosis til kun 1,5 – 2,0 UI (units insulin) pr. dag. (-*11)

 • Normal dosis af insulin til type 1 diabetikere er 0,5 til 1 UI pr. kg. kropsvægt pr. dag.
 • Normal vægt af et 8 årig barn, er Ca. 22 kilo
 • En normal dosis er altså 22×0,5 = 11 – 22 UI insulin pr. dag. for et 8 årig barn

Tilskud af vitamin D og fiskeolie Omega 3

 • Samlet undersøgelse fra 2009 Florida, viser at kosttilskud af vitamin A og D, samt Omega 3 fra fiskeolie reducere risikoen for diabetes type 1. (*-1)
 • Undersøgelse fra 2009 Saudi Arabien, viser at kosttilskud på 4.000 IU af vitamin D om dagen, forbedrede blodsukker niveauet hos diabetes type 1 patienter. (*-2)
 • Undersøgelse fra 2005 Belgien, viser at tidlig begyndelse af høj dosis vitamin D beskytter mod diabetes type 1. (*-3)
 • Undersøgelse fra 2017, Liverpool, UK, viser at kosttilskud med vitamin D forbedre normaliteten af blodsukker hos diabetes type 1. (*-4)
 • Undersøgelse fra 2005, USA, viser at kosttilskud med vitamin D kan mindske risiko for diabetes type 1. (*-5)
 • Undersøgelse fra 2010, London, beskriver at kosttilskud af vitamin D er en af de mest lovende metoder til at modvirke diabetes type 1. (*-6)
 • Undersøgelse fra 2014, Tyskland, beskriver at børn med diabetes type 1 alle har for lave niveauer af vitamin D. (*-7)
 • Undersøgelse fra 2017, Babraham UK, beskriver vitamin D som et element der modvirker inflammation i kroppen, samt at mangel på vitamin D fører til oxidativ nedbrydelse af beta celler i bugspytkirtlen så den ikke kan producere insulin og diabetes type 1 begynder. (*-8)

Over 43% af børn har mangel på vitamin D, og det anbefales i utallige medicinske publiceringer at give børn op til højeste dosis af vitamin D for at undgå diabetes type 1 og 2.

Psykisk
Bugspytkirtlen sidder i området for Solar Plexus, et af de største nervebane samlingssteder i kroppen. Når man føler stærk frygt eller føler sig bestemt over af andre, så dannes der enorme mængder frie radikaler (ROS) i dette område. Derfor er der en sammenhæng mellem diabetes type 1 og chok. Mangel på næringstoffer og antioxidanter i det øjeblik man får chokket kan skabe så mange frie radikaler at betacellerne skades enormt og derfor opstår mangel på insulin.

Værre er det med daglig frygt, eller daglige følelser af at være kontrolleret af andre, eller man har opgivet sin egen kontrolforsøg over andre. For det vil med sikkerhed kræve så store mængder næringstoffer og antioxidanter at det næppe er til rådighed i kroppen, og det garantere næsten nedbrydning af celler i hele kroppen og mest i Solar Plexus området.

Studer videnskaben om chakraer, for at forstå mere om hvordan og hvor psyken rammer den fysiske krop.

Brug kun fiskeolie
Det er bedst at bruge fiskeolie af højeste kvalitet som kosttilskud, da disse indeholder høje niveauer af både vitamin A og D.

Fiskeoliens omega 3 type kan også optages af alle, hvor omega 3 fra planteolier er en tidligere variant som først skal omdannes i kroppen til optagelig variant, og omdannelsen kan fejle hos nogen, derfor anbefales kun fiskeolie som kosttilskud til omega 3, plus det indeholder vitamin A og D.

Kosttilskud
Et kosttilskud vi hele tiden har anbefalet herfra er LivsEnergi Maxi som indeholder alle kendte vitaminer og mineraler, inkl. over 70 kolloide mineraler som inkludere vanadium som er meget vigtigt for især at undgå diabetes type 1 og 2. LivsEnergi Maxi er et letoptageligt flydende kosttilskud produceret i USA.

LivsEnergi Maxi kan købes flere steder, f.eks. hos Golden-products i Sverige.

Diabetes oplysning i Danmark viser intet
Danskere med diabetes er ligesom mange andre ofre for misinformation angående diabetes og en lang række andre lidelser, som ofte er opstået af mangler på simple vitaminer og mineraler, samt at mange af lidelserne kan vendes og helbredes ved blot at tage kosttilskud som beskrevet i over tusinder af medicinske publiceringer over hele verden.

Istedet fokusere medier stadig på at vitaminer og mineraler kan være farlige, eller kosttilskud sket ikke behøves bare man spiser varieret nok, hvilket er en påstand som let kan modbevises med medicinske publiceringer angående næringsstofmangler i al mad i dag.

Selv danske medicinske undersøgelser er publiceret, men ikke i de store danske medier for alle at læse.

Uanset om man er bedre vidende om diabetes, bør man under alle omstændigheder selv begynde en søgning i udenlandske medicinske publiceringer, måske følge nogen af de publiceringer vi har listet herunder, for i Danmark er der stadig noget galt med “sundhedsstyrelsen” og deres store købte mainstreammedier.

Kilder;

 • (*-1) A og D vitamin diabetes 1
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2606879/#!po=12.5000
 • (*-2) Vitamin D Diabetes 1, over 200 gener styres af vitamin D
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2994161/
 • (*-3) Tidlig supplement med vitamin D beskytter mod diabetes 1
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/15996876/
 • (*-4) Vitamin D supplement øger blodsukker kontrol hos diabetes 1
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5590233/
 • (*-5) Vitamin D i børn særligt i Norden nødvendig for at undgå diabetes 1
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/15671235/
 • (*-6) Mangel på vitamin D øger diabetes 1 risiko
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/20649624/
 • (*-7) Diabetes 1 har ofte mangel på vitamin D
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24531263/
 • (*-8) Mangel på vitamin D øger kroppens insulinresistens (type 2) og øger celledød som udvikler sig til type 1
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/28341729/
 • (*-9) Over 43% lider af vitamin D mangel
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2635941/#!po=2.27273
 • (*-10) Mangel på calcium og vitamin D øger dannelsen af diabetes 1, kosttilskud kan modvirke
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21952242/
 • (-*11) 8 årig dreng med Diabetes 1 fik stor dose vitamin D og omega 3 i et år, reduceret behov for insulin kun 1.5 – 2 unit insulin om dagen, hvor normal unit er 0,5 – 1 / kg om dagen. Børn i 8års alder vejer ca 22kg
 • (-*12) Børn med onset af diabetes 1, havde højere mangel på vitamin D end børn med andre lidelser på tidspunktet, indikere at mangel på vitamin D er en stor faktor til diabetes 1
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24221608/
 • Islet celler laver insulin i bugspytkirtlen, vitamin D mangel øger risiko for destruktion af disse celler
 • A vitamin mindsker risiko for diabetes
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4856890/
 • Krom, Zink og Magnesium supplement hjælper med blodsukker kontrol
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26406393/
 • (*-16) Insulin indsprøjtninger hos diabetes 1, normalisere ikke mangler på af vitamin A og D
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/12591543/
 • Diabetes.dk beskriver intet om vitaminmangel kan være årsag til autoimmune lidelser
  • https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/endokrinologi/tilstande-og-sygdomme/diabetes-mellitus/type-1-diabetes/
 • Blodtype A og O mindst risiko for diabetes 2
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3071167/
 • Næsten alle type 1 diabetes har HLA type DR3 eller DR4 (hvide blodlegemer).
  • http://www.ucdenver.edu/academics/colleges/medicalschool/centers/BarbaraDavis/Documents/book-understandingdiabetes/ud03.pdf