Videnskab; Yoga og Tai Chi modvirker effektivt farlig oxidativ stress

Yoga og Tai Chi er dokumenteret at fremme reparation af skadet DNA, og drastisk sænke farlig oxidativ stress i kroppen. Dermed kan disse to simple metoder være meget helbredende og forebyggende overfor næsten enhver lidelse.

Ens for de to kunstarter er vejrtrækningen, som er nærmest genial. Korrekt vejrtrækning bringer optimal ilt til kroppens organer, og fjerner effektivt ophobning af Co2 (kulilte) i kroppen. Co2 er meget farligt for kroppen, da Co2 bliver til syre som nedbryder stort set alle dele af kroppen.

Det er allerede bevist i adskillige medicinske undersøgelser at både Yoga og Tai Chi er meget effektive i behandlingen af svære lidelser som f.eks. astma, kræft osv.

Yoga
Et indisk system hvor man lærer åndedrætsteknik, kropsstillinger og moralske forskrifter. Formålet med Yoga er at opnå sin højeste tilstand i krop og sind.

”Yoga er kontrol af
tankebølger i sindet”

Stillingerne i Yoga kan være ganske svære for en nybegynder, men efter bare 14 dage hvor man følger en yoga-instruktør f.eks. på Youtube.com, begynder man at blive mere fleksibel i led og muskler. Man vil også bemærke en større ro i sindet og bedre kontrol af sig selv i stressede situationer

Tai Chi (Tai Chi Chuan)
En kinesisk kampkunst som i disse moderne dage mest anvendes til at træne krop og sind. Tai Chi bygger på balancen mellem Yin og Yang principperne. Tai Chi er oprindeligt en meget effektiv selvforsvarskunst som bygger på at opbruge modstanderens kræfter ved at flytte sig.

“Tai Chi er hvordan
det
bløde kan overvinde det hårde”

 • Yin kan oversættes til den feminine energi
 • Yang kan oversættes til den maskuline energi

Tai Chi er altså en kunskaben at bringe balance i ens feminine og maskuline sider.

Tai Chi udføres med relativt lette langsomme bevægelser, hvor man skal trække vejret korrekt undervejs.

Youtube er smart
Der findes mange Yoga og Tai Chi klubber rundt om i Danmark, men er man mere til selv at praktisere det, kan man sagtens instrueres af instruktører på Youtube.

Yoga på Youtube

Tai Chi med Jake Mace

Når hjernen syrer til
Når man udsættes for stress kan man ubevidst begynde at spænde sine muskler en hel del, især i nakken. Musklerne begynder at udvikle for meget Co2 som bliver til syre, som kan finde vej til andre organer inkl. hjernen. Når hjernen syrer til bliver ens humør ganske dårligt, man bliver irritabel og måske voldsom i sin udtale og handlinger. Daglige Yoga og Tai Chi øvelser kan meget effektivt afhjælpe oversyrlighed af kroppen.

Syre nedbryder kroppen
Kroppen kan blive syrlig af forkert kost, men først og fremmest af stress, indeklemte tanker osv. som sætter sig i muskler, væv m.fl. Når kroppens pH-værdi falder pga. syren i kroppen vil celler skulle tilpasse sig det syrligere miljø hvilket kaldes ”Celle-forandring” hvilket er forstadie til kræft.

Syren i kroppen består af flere elementer, men det vigtigste er Co2 (kulilte), også kendt som den luft man udånder. Alle levende organismer og funktioner i kroppen bruger ilt og afleder Co2 ved funktion. Blodets røde blodlegemer transporterer ilt fra og Co2 til lungerne. Er ens vejrtrækning forkert pga. stress eller lign. vil kroppen få for lidt ilt, og ophobe for meget Co2.

Syre i kroppen ødelægger alt fra nerveceller, til selveste ens DNA.

Læs her om korrekt vejrtrækning;

Kilder;

 • Effect of yoga exercise therapy on oxidative stress indicators with end-stage renal disease on hemodialysis
  • Kingston Public Hospital, North Street, Jamaica
  • Department of Pathology, Faculty of Medical Sciences, University of the West Indies, Mona, Jamaica
  • Department of Medicine, University of the West Indies, Mona, Kingston 7, Jamaica
  • Department of Medicine, May Pen Hospital, Clarendon, Jamaica
  • Hermanos Ameijeiras Hospital, Havana, CubaKingston Public Hospital, North Street, Jamaica
 • Tai chi improves oxidative stress response and DNA damage/repair in young sedentary females. 2014.
  • Department of Physical Therapy, Faculty of Associated Medical Sciences, Khon Kaen University, Thailand ; School of Physical Education, Gannan Normal University, China ; Back, Neck and Other Joint Pain Research Group, Khon Kaen University, Thailand.
  • Department of Physical Therapy, Faculty of Associated Medical Sciences, Khon Kaen University, Thailand ; Back, Neck and Other Joint Pain Research Group, Khon Kaen University, Thailand.
  • Department of Biochemistry, Faculty of Medicine, Khon Kaen University, Thailand.
  • Department of Physical Therapy, Faculty of Associated Medical Sciences, Khon Kaen University, Thailand.
 • PubMed (Ncbi.gov) (Amerikansk medicinsk database)
 • Wikipedia.com
 • Google.com
 • Youtube.com
 • Artikelbillede fra Pixabay.com
Facebook
error: Copyright Reddigselv.dk