Vitamin B6, Pyridoxin

26. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Vitamin B6, Pyridoxin

Mangel symptomer
Acne, Tyndt hår og skaldethed samt hårtab, Blodmangel, Anorexia, Kvalme, Gigt, Sprækkende hud i mundviger mm., Depression, Konjunktivitis (Bindehindebetændelse i øjet), Svimmelhed, Olieret hud i ansigtet, Træthed, Betændelsestilstand og revner i tungen, Nedsat sårheling, Irritabel, Nervøsitet, Neurologiske symptomer, Anfald, Mave smerter, Nedsat vækst, svaghed

Især kvinder kan lide af væskeretention præmenstruel, svære menstruationssmerter , følelsesmæssige PMS symptomer, præmenstruelle acne og kvalme tidligt i graviditeten,humørsvingninger, depression samt tab af seksualdrift når pyridoxin er en mangelvare, og hvis hun er på hormonbehandling eller på p-piller.

For meget Pyridoxin, symptomer
Prikkende og snurrende fornemmelser, Fornemmelsen af elektriske chok

Funktion
Pyridoxin er nødvendig for afbalancering af hormonelle forandringer hos kvinder, samt for immunsystemet og væksten af nye celler. Det bruges også i behandlingen og metabolismen af proteiner, fedtstoffer og kulhydrater, samtidig hjælper det med at styre dit humør og din opførsel. Pyridoxin er også til gavn for børn med indlæringsvanskeligheder, forebygger skæl , eksem og psoriasis.

Det hjælper med at balancere natrium og kalium, og det fremmer produktionen af røde blodlegemer. Det er endvidere involveret i nukleinsyrer RNA såvel som DNA, og forbundet med kræft immunitet og bekæmper dannelsen af det giftige kemikalie homocystein, som er til skade for hjertemusklen.