Lichen Sclerosus kan afhjælpes med vitaminer

Lichen Sclerosus kan afhjælpes med vitaminer

26. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Lichen Sclerosus er en hudlidelse med plettede og hvidlige ændringer i huden, ved især kønsdele og omkring endetarmsåbningen hvilket giver kløe og ømhed. Huden kan med tiden tiden blive blive tynd, rynket og hvidlig. Hudlidelsen rammer mest kvinder i alle aldre.

I de fleste lægehåndbøger og hjemmesider om Lichen Sclerosus er lidelsen beskrevet som kronisk og svær at behandle. Man anbefaler ligesom med Lichen Planus behandling med steroider og andre syntetiske mediciner som ikke kan løse selve årsagen men kun lindre.
Faktisk får de fleste af vide ved lægen, at de skal tage medicin eller lign. resten af livet hvis lidelsen ikke går i sig selv.

Lad os se på nogle interessante fakta fra den medicinske database PubMed USA.

Vi spoler tiden tilbage til 1948
En læge beskriver i en medicinsk rapport at konventionelle lægemidler mod Lichen Sclerosus ikke havde nogen betydelig effekt mod lidelsen. Der blev givet 3mg E-vitamin 4 gange om dagen f.eks. ved en kvinde som led af Lichen Sclerosus i kønsdelene, og hun samt andre vendte tilbage og viste at behandlingen med E-vitamin virkede. (Læs selv den gamle tekst fra kilderne i bunden af artiklerne).

Mangel på E-vitamin er netop dermatitits (hudlidelser).

Alvorlige andre årsager til Lichen Sclerosus
Lidelsen Lichen Sclerosus kan også være fremkaldt i kroppen af individet selv, som følge af traume på det sted hvor lidelsen opstår.

I en undersøgelse fra 1996, blev 42 deltagere med lidelsen Lichen Sclerosus udspurgt om mulige traumer. Resultatet blev;

 • 12 tilfælde var der beviser for seksuel misbrug.
 • 17 tilfælde erindrede traume i forbindelse med kønsorganer.

Lidelsen brød statistisk ud i alderen 3-7 år ved deltagerne i undersøgelsen.

VIGTIGT at forstå man ikke må tage den sidste del her som den eneste årsag til Lichen Sclerosus, da den første del også beskriver at E-vitamin behandling har kunne afhjælpe lidelsen. Når E-vitamin kan det, kan det være pga. generel mangel på E-vitamin i kosten, eller mangelfuld optagelse af E-vitamin i kroppen som følge af forkert kost.

Sådan kan traume forårsage fysisk eksem som Lichen Sclerosus
Når sindet oplever uønsket traume til en del af kroppen, vil kroppen blive bedt om at fjerne sanser fra den del af kroppen som forulempes. Blodkar sammentrækkes til området for at kvæle iltlevering til nerveceller som dermed svækkes og ikke kan transmittere signaler til hjernen fra området. Når blodforsyningen bliver formindsket, kan Co2 heller ikke transporteres væk fra området i den rigtige hastighed. Co2 ophobes og området bliver syrligt. ALT syrligt på kroppen ender næsten altid ud i eksem eller hudlidelser.

Det er værd at gentage igen og igen; dit sind er direkte forbundet med din krop, og din krop afslører hvad og hvor du har problemer i sindet, også traumer.

B-vitaminer kan også hjælpe
En tæt lidelse er Lichen Planus, som man kan læse om her; Lichen-planus kan afhjælpes med kosttilskud og urter

Lichen Planus blev effektivt helbredt i 1941 i 15 registrerede tilfælde ved at give B-vitamin Complex.

Optager din krop alle næringsstoffer?
Det er utrolig vigtigt at tjekke for fødevareallergi, som stort set alle har i større eller mindre grad uden de ved det. Fødevareallergi kan føre til seriøs næringsstofmangel og manglende optagelse af netop B-vitaminer.

Meget ofte er der direkte sammenhæng mellem fødevareallergi og en kost mod ens eget blod.

Læs her;

Psykisk?, lær at forstå hvordan det hænger sammen med fysisk krop
Når man ikke fungere optimalt psykologisk kan det få direkte følger i især fordøjelsen, hvor det bliver svært at optage f.eks. vitaminer og mineraler, pga. enten forstoppelse, diarre m.fl. Dermed kan psykiske problemer i ens liv føre til mangel på flere vitaminer og mineraler i kroppen, og denne mangel vil fører til synlige fysiske problemer.

Sindet og fysiske krop er næsten direkte forbundet, begge veje.

Man bør studere kroppens energicentre, også kaldet Chakraer, som egentlig blot er knudepunkter af fysiske nervebaner.

På skemaet i linket herunder, kan man se hvor man rammes i kroppen, af hvilke psykiske faktorer i sit liv. Studer skemaet, for denne videnskab er virkelig guld værd, da den kan lokalisere hvilket psykisk område man muligvis har problemer med.

Læs her om chakraer, og se det grafiske skema;

Lindring af kløe
Der kan også anvendes terapeutisk æteriske olier som ”Lavender” og ”Tea Tree” olier i en blanding med f.eks. kokosolie, og smøres på området for lindring og muligvis helbredelse.

En blanding kunne være;

 • 5ml bæreolie (f.eks. jomfruolivenolie eller kokosolie)
 • 5 dråber Lavenderolie, og 3 dråber Tea Treeolie.
 • Dyb en finger i blandingen og smør på området, flere gange om dagen.Læs her om æteriske olier brugen af dem INDEN du andevender dem;
  Terapeutisk æteriske planteudtræk (olier)

Kilder;

 • Lichen Sclerosus et Atrophicus treated with Vitamin E
  Proc R Soc Med. 1948 Feb; 41(2): 106–107.
 • Lichen sclerosus et atrophicus and sexual abuse.
  Department of Child Health, University of Newcastle upon Tyne, Lindisfarne Centre, Royal Victoria Infirmary.
 • PubMed (Ncbi.gov)
 • Wikipedia.com
 • Google.com
 • Pixabay.com