Tatoveringer kan forbedre helbredet og forlænge livet

De meget populære tatoveringer viser sig at have stor indflydelse på ens mentale helbred hvilket afspejler sig i ens fysiske helbred, men ikke i alle lande åbenbart.

I denne artikel vil det vise sig at forskningsresultater er forskellige alt efter hvilket land forskerne selv er i, og om det land acceptere tatoveringer eller ej.

Reddigselv.dk støtter at tatoveringer og kropsudsmykning kan være godt for helbredet, sammenlignet med den anden forskning vi har om mentalt og fysisk helbred.

Spejlet til det mentale
Forskere har studeret individer med tatoveringer og fundet at tatoveringer er som et spejl af individets sind. Således er der interviewet masser af individer fra soldater med livet som indsats, til helt almindelige mennesker som har forklaret hvad sine tatoveringer betyder for dem og hvorfor de fik dem lavet. Det er klart der er en stærk sammenhæng mellem hvad man oplever og føler i livet og hvad man vælger af tatovering. Uanset hvad årsagen er kan en tatovering hjælpe individet med at blive mentalt stærkere og overkomme det som er svært i livet.

Under anden verdenskrig var over 65% af soldaterne tatoveret, selv i USA. Europa oplevede begge verdenskrige på tæt hold og det bærer de unge i dag stadig minderne fra i sit blod fra sine forfædre. Måske derfor er tatoveringer mere acceptable i Europa end i USA og Korea og andre lande.

Over 80% af alle tatoverede har fået sin tatovering før de blev 18 år.

Tatoveringer betyder noget for individet, men det er meget forskelligt hvad det betyder og under hvilke omstændigheder tatoveringen blev lavet.

Den negative forskning
I Korea har forskere i 2017 konkluderet at mennesker med tatoveringer ikke bør bruges til sundhedsundervisning af andre mennesker, men selv samme rapport inkluderer at mennesker med højt selvværd har den højeste score af; sociale egenskaber og positive følelser, hvilket en Polsk rapport siger mennesker med tatoveringer netop har. Den koreanske rapport konkluderer også at mennesker med tatoveringer oftere søger farlige udfordringer, hvilket igen afspejler individer som holder liv i verden, individer som elsker at leve og mærke adrenalinen i blodet. Netop adrenalin er nu videnskabeligt bevist at have livsforlængende og helbredsøgende effekt.

Læs her;

I 1990 var man ikke glad for tatoveringer i USA, og en amerikansk undersøgelse anbefalede dengang læger at være opmærksomme på alkoholmisbrug, antisociale personlighedsforstyrrelser, stofmisbrug og generelt psykiske lidelser hos dem med tatoveringer.

Høj selvværdsfølelse og lederegenskaber
Mennesker med tatoveringer eller andre kropsændringer som f.eks. piercinger har statistisk højere selvværd og meget ofte gode kompetencer og lederegenskaber, og har færre sociale udfordringer og søvnforstyrrelser end dem med ingen kropsændringer, viser en Polsk undersøgelse fra 2015.

Generationen af mennesker i dag med tatoveringer, er ikke den samme generation som menneskerne med tatoveringer var i 1990, der er 25 års forskel og andre ting skete i verden for 25 år siden end i dag.

Psykoterapeuten Mel Schwartz L.C.S.W. fra amerikanske Manhatten, skriver i en artikel på Psycology Today at lavt selvværd er en overset tilstand som er årsag til mange psykiske lidelser. Han skriver der ikke findes nogen behandlingsmuligheder for lavt selvværd.

Der er ingen garanti for at en tatovering vil øge ens selvværd, men der er beviser for at mennesker med en tatovering har meget høj selvværd, og dermed også et bedre helbred, så måske en spændende inspirerende tatovering kan hjælpe dem med lavt selvværd.

Film og inspiration
Film og andre medier i dag er præget af kropskunst som tatoveringer og piercinger som generelt er meget accepteret i vores Europæiske samfund i dag.

HBO´s serie ”The Vikings” viser rigtig mange tatoveringer, og man blive nemt inspireret til selv at få en tatovering hvis man lever sig godt ind i serien, eller i andre film hvor den person man kan lide har tatoveringer.

I gangster- og lejemorderfilm er tatoveringer også meget udbredt. Den meget berømte og mest sete TV-serie i Italien er ”Gomorra” hvor man fiktivt følger klanerne i nutidens største og ældste mafia af alle ”Camorra” fra Italien. I serien ”Gomorra” ser man f.eks. en søn af en embedsmand gå ind i en klan og vælge sin eksamen fra og få en tatovering af tre kors, som lederen af klanen også har. Gomorra er en meget spændende serie for interesserede, som har overgået “Game of Thrones”, og er på fuld højde med ”Breaking Bad” på Netflix. Både “Breaking Bad” og “Gomorra” kan øge ens adrenalin en hel del, hvis man lever sig ind i situationerne.

Mange unge mennesker i dag er vildt inspireret af de spændende film og serier hvor der sker noget i, ganske enkelt fordi vores del af verden går hen og bliver alt for langsom, kedelig, triviel, ensartet og fokusere alt for meget på uddannelse og boglige karakterer.

Serien “Gomorra” på HBO er et glimrende eksempel på hvor meget spænding vores verdensdel mangler, når over 1,7millioner mennesker så det næstsidste afsnit af serien i 2017, som slog alle seer-rekorder i Italien og endda satte “Game of Thrones” på andenpladsen. Der er ganske enkelt interesse for spændende action hos mange i befolkningen, som sikkert skyldes mangel på samme i samfundet. “Game of Thrones” er fantasi, hvor “Gomorra” er baseret på virkeligheden og foregår i nutiden i et realistisk scenarie.

På sociale medier som Instagram og Facebook kan man følge smukke kvinder og mænd med tatoveringer og piercinger, og blive inspireret til selv at få en kropsudsmykning med noget som afspejler en selv eller betyder noget stort for en selv.

Fysisk helbred
At have lavet selvværd er farligt for det fysiske helbred. En undersøgelse fra 2013 viste at børn med kræft ofte havde meget lavt selvværd og ofte var socialt isolerede. Måske disse børn manglede inspiration og lov af sine forældre til at lave noget spændende, blot en tanke.

I gamle dage var der risiko ved tatoveringer hvor man kunne risikere smitte med bakterier osv. I dag er det blevet meget billigere for tatovørerne at holde et sterilt miljø med minimal risiko for smitte med noget. Allergi og anden hudirritation kan opstå hvis der benyttes farver med farlige kemikalier i.

At få mere end én tatovering ændrer immunforsvarets responstærskel så immunforsvaret bliver mere aktivt, ifølge en undersøgelse i 2016.

Siden 2008 har man forsket i vaccine gennem tatovering, hvilket skulle være langt mere effektiv end andre vaccinationstyper. Vacciner er dog ikke altid så harmløse, hvilket der er meget fokus på i dag, hvor mange børn og unge er skadet af vacciner med mange flere skadelige stoffer i end i gamle dage.

Konklusion
Der er stor forskel på Amerika, Korea og Europa. Mennesker i Europa har en anden fortid og var tættere involveret i verdenskrigene og derfor har vores Europæiske befolkning måske vildere blod fra sine forfædre stadig, end de har i andre lande men det er spekulation. I Skandinavien var vi Vikinger engang hvilket stadig lurer i blodet på mange Skandinavere. Flere Europæere er stadig vilde i blodet og søger stadigt spændende udforinger i livet, andet end de efterhånden totalt overdøvende kedelige jobfunktioner og uendelig snak om uddannelse, uddannelse og mere uddannelse. Uddannelse er godt jo, men det fylder alt for meget i vores hverdag.

En tatovering eller flere kan være med til at gøre en mentalt stærk, og sidder ofte på en person som lever og ønsker at leve og mærke livet.

Kilder;

Facebook
error: Copyright Reddigselv.dk