Hvad chakraer er rent fysisk

10. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Chakraer lyder som noget magisk og er ofte omtalt sådan. Chakraer er i virkeligheden nerveknudepunkter i den fysiske krop. At kende til chakraer kan øge ens livskvalitet og helbred.

Én nervecelle
Kroppen fungere igennem nerveceller som modtager og videregiver kommandoer om hvad kroppen skal gøre (meget simpelt forklaret).

Én nervebane
Nerveceller ligger tæt på hinanden i en lang række af nerveceller, kendt som en nervebane.

Hjernen har absolut den største samling af nervebaner og anses derfor at være “kommandocentralen” hvorfra kommandoer gives fra vores sind til hvad vi ønsker kroppen skal gøre. Omvendt også en central hvor oplysinger om kroppens tilstand modtages.

Rygsøjlen, en lang bakke med kabler
I store bygninger hænger man kabelbakker op, med masser af kabler til forskellige dele af bygningen. På samme måde er kroppens rygsøjle en kabelbakke, bare med nervebaner i stedet for kabler.

I sektioner springer flere nervebaner ud til dele af kroppen i nervebaneknudepunkter;

 • Øverste dele af hjernen
  • Kendt som “Krone chakra
 • Direkte fra hjernen til midthjerne
  • Kendt som “Pineal chakra
 • Hals og nakke område
  • Kendt som “Hals chakra
 • Hjerte og øvre lunge område
  • Kendt som “Hjerte chakra
 • Øvre mave og tyndtarm / lungeområde
  • Kendt som “Solar Plexus
 • Mave og tyktarmsområde
  • Kendt som “Sakral chakra
 • Kønsdele og nedre tarmområde
  • Kendt som “Rod chakra

Nervebaneknudepunkter er et chakraer
Når store mængder nervebaner udspringer samme sted fra og krydser hinanden, udgør det et chakra. Kroppen har hundredevis hvis ikke tusinder af små chakraer.

Små chakraer kaldes også for trykpunkter, som bruges ved akupunktur, zoneterapi og andre terapier.

Solar Plexus er kroppens største chakra, fordi her er flest nervebaner samlet i et område. F.eks. i kampsport er Solar Plexus et godt område at ramme, som hvis det rammes hårdt nok kan slukke hele kroppen pga. så mange nervebaner rammes på samme tid.

Chakraer og forbindelsen til psyken
I årtusinder har Inderne kendt til forbindelsen mellem chakraer i den fysiske krop og til det psykiske sind.

Således er det kortlagt igennem årtusinder hvilke følelser som rammer hvor i den fysiske krop, og hvordan fysiske skader i den fysiske krop vil ramme sindet psykisk.

 • Ulykkelig kærlighed vil ramme hjertechakra, og skabe fysisk lidelse i hjerte/lunge sektionen.
 • Mangel på sex med stor lyst til sex, vil ramme kroppen med lidelse i kønsdele og nedre tarmområde.
 • Fornægtelse af at kunne se ånder eller andet som det, vil medfører lidelser i øverste del af hjernen.
 • At ville bestemme men ikke kan få lov til det, eller andre bestemmer over en imod ens vilje, vil skabe lidelser i Solar Plexus området, hvilket typisk er diabetes type 2, men i princippet kan det blive til hvad som helst af lidelse.

Det var blot 4 eksempler på alvorligheden og sammenhængen mellem krop og sind og omvendt.

Sådan foregår det;

Blodkar er som termostater på en radiator 
Kroppens blod er altid 37 grader varmt, eller det prøver ihvertfald at være det.

 • Én blodåre kan sammentrække eller udvide sig, alt efter behov, som bl.a. er styret af tanker som skaber en proces som udskiller stoffer der styrer blodkar sådan.
 • En blodåre som er sammentrukket kan ikke lede lige så meget blod igennem sig som en udvidet blodåre kan.

En blodåres diameter er at sammenligne med en termostat på en radiator
Fra varmeværket får et hjem typisk leveret 63-70 grader varmt vand, men derfor er der jo ikke så varmt inde i hjemmet. En termostat styrer hvor meget varmt vand som skal ledes igennem radiatorerne, så der er balance imellem nedkølende luft omkring radiatoren og den mængde varmt vand som ledes igennem den. Jo hurtigere flow af varmt vand, desto varmere bliver radiatoren. Sådan er det også med kroppens varme blod og blodårer som på en måde er som termostater.

Hvis kroppen i et område har meget sammentrukkede blodårer kan der simpelt ikke leveres varmt blod nok til at holde kroppen 37 grader varm i det område, fordi kroppen konstant nedkøles af omgivende temperatur.

Fra psykisk til fysisk
Når man såres i følelserne vil blodkar sammentrække sig i hjertechakra området, og dæmpe temperaturen i området, derfor vil området være mærkbart koldere end andre områder på kroppen, hvilket afslører problemer med følelserne.

 • Kvinder er langt oftere mærkbart køligere i hjerteområdet end mænd er. Sikkert fordi kvinder meget let lader sig såre over små ting, hvilket mænd ikke normalt gør.

“Blod transportere bl.a. ilt og Co2 (kulilte)
fra og til kroppen fra og til lunger og hud.”

Når et område ikke får leveret tilstrækkelige mængder blod, får det heller ikke leveret ilt nok, og værre endnu bliver Co2 (kulilte), som dannes af organer, celler osv. heller ikke transporteret hurtigt nok væk. Co2 (kulilte) som ophobes udgør en kemisk formel som gør området mere syrligt.

Celler er utrolig følsomme for korrekt syre/base forhold.

Når et område bliver mere syrligt end normalt, tvinges cellerne til at tilpasse sig de nye forhold, hvilket kaldes “Celle forandringer” hvilket også er forbundet med kræft.

Kroppen når den bliver skræmt
Hvis nogen holder din hånd fast med magt, og vil sætte en rigtig grim edderkop på din hånd, og du tror edderkoppen vil bide dig, så VIL dit sind med det samme påvirke den fysiske krop til at sammentrække blodkar til din hånd, så der kommer så lidt blod overhovedet til den. For når bidet kommer ved kroppen det vil bløde, det vil gøre ondt og være farligt. Når blodkar sammentrækkes, frarøves nerveceller også ilt således de ikke kan meddele smerte så kraftigt, på en måde smart nok, men ikke i det lange løb for så vil hånden blive skadet af mangel på blod og overophobning af Co2 (kulilte).

“Hvis du på nuværende tidspunkt stadig ikke forstår
alvorligeheden af hvordan psyken direkte påvirker
den fysiske krop, skal du læse forfra og prøve at lære det,
for din egen skyld.”

Det var en hurtig forklaring på hvad chakraer er, hvordan de virker mellem sind og krop.

Chakrakortet kan bruges til diagnosering af lidelser
Ved at kende lokationen af en fysisk lidelse, kan man se hvad lokation er forbundet med psykisk. En terapeut eller vidende person kan derfra stille klienten mere fokuserede spørgsmål, som kunne lede til den psykiske årsag til den fysiske lidelse, hvilket langt de fleste klienter først vil benægte men ofte senere bryde sammen og erkende her er en udfordring.

Omvendt kan en psykisk udfordring også dannes ud fra en fysisk skade i det relative fysiske område i eller på kroppen.