Kobber

9. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Kobber er et livsnødvendigt mineral.

Mangel symptomer
Hvidt og eller gråt hår, Blodmangel, Tyndt hår og skaldethed samt hårtab, Anorismer(udposninger på blodåre), Kriminel opførsel, Depression, Dermatosis (hud lidelse), Diarre, Træthed, Skrøbelige knogler, Respiratorisk sygdom, Svaghed, Forhøjet kolesterol i blodet, hængene slap hud omkring mave, øjenlåg og bryster, Indlærings-vanskeligheder, Lav blodsukker.

For meget Kobber, symptomer
Depression, Irritabel, Led smerter, Muskel smerter, Nervøsist

Funktion
Kobber er nødvendig i dannelsen af hæmoglobin, røde blodlegemer såvel som knogler og dannelsen af elastin samt kollagen. Kobber er også nødvendigt for sårheling, fremstilling af neurotransmitteren noradrenalin samt til pigmentering af håret.