Stofskifte-problemer skyldes ofte mangel på vitaminer

Medier vil gerne have os til at tro skjoldbruskkirtlen er syg, og det er årsagen til stofskifteproblemer. Men i langt de fleste tilfælde er årsagen mangel på simple vitaminer.

Læger siger gang på gang at vitaminer intet kan have med lidelser at gøre. På TV ser vi en læge der er i tvivl om hvordan at behandle stofskifteproblemer, og det er forståligt fordi læger ikke som sådan uddannes i videnskab om vitaminer og mineraler.

Læger, vågn op !
Hvis lægerne gad og læse nye undersøgelser, som ellers er publiceret i medicinske journaler alle kan læse i, så ville de vide mere og kunne hjælpe mange flere, meget simpelt, men det er der måske ikke penge nok i for industrien.

Undersøgelse i 2013
I en undersøgelse fra 2013, blev 30 raske mennesker, og 30 syge patienter med for højt stofskifte målt for D-vitamin niveauer.

Resultatet taler for sig selv; Alle 30 patienter med forhøjet stofskifte havde for lave værdier af Vitamin D, især hos kvinderne. Også serumværdier af kalk var lavere i patienterne med forhøjet stofskifte, fordi kalk ikke kan optages uden rette mængder af vitamin D.

Undersøgelsen opfordrer til målinger af D-vitamin og kalk (calcium) niveauet i alle patienter med forhøjet stofskifte, og der anbefales kosttilskud med Vitamin D3, og kalk.

Træthed
I en anden undersøgelse fra 2008, havde hele 40% ud af 116 patienter med forhøjet stofskifte mangel på vitamin B12.

Vi har tidligere skrevet om hvordan indsprøjtninger og dagligt oralt indtag af Vitamin B12, 1.000 – 1.200mcg (mikrogram) vitamin B12, faktisk løste næsten alle træthedssymptomer.

Læs artiklen her som omhandler Vitamin B-12;  Koldsved og nattesved er typisk mangel på et bestemt vitamin, uanset din alder

Vitamin A og C
I 2012 blev det konkluderet at supplement med A-Vitamin reducerede risikoen for at udvikle forhøjet stofskifte.

I 2013 blev det konkluderet at supplement med C-vitamin forbedre anormaliteterne i stofskiftehormonerne T4 og T3.

Hvad skal du tro?
Ja enten kan du vælge vejen som lægerne går på som byder på forslag med mystiske medicintyper, hormonbehandlinger som kunne føre til døden i følge en læges udtalelser på TV i et program om for højt stofskifte. Lægernes vej byder også på stadig forskning og mystiske forklaringer som egentlig ikke løser noget.

Du kan også tage nogle simple kig på de kilder der er fremlagt lige herunder, og se hvorledes andre læger og forskere har bevist, at simple vitaminer kan løse problemet med unormal stofskifte.

{loadposition myposition}

Vitamin D dannes i huden fra sollys
Udendørs sollys er at foretrække som kilde til hudens produktion af D-vitamin. Det er især i vinterhalvåret vi skandinavere lider af mangel på vitamin D, men der findes gode alternativer.

Solarier er faktisk mere sikre end man skulle tro;
Læs her; Solarier er sikre og kan øge D-vitaminniveau

Kosttilskud
Hos naturdrogeriet kan du købe stærke A-vitamin, D3-vitamin, B12-vitamin som rene kosttilskud.

Hos Golden Products, kan du købe f.eks. købe LivsEnergi Maxi som indeholder store mængder vitamin B12 og alle andre vitaminer og mineraler, samt stærk flydende ren naturlig C-vitamin m.fl.
Link til Golden Products

Kilder;

 • Vitamin D Deficiency and Its Association with Thyroid Disease, Link
  Assistant Professor of Medical Biochemistry, Medical Laboratory Department, Applied Medical Science College, Qassim University, Saudi Arabia.
 • Vitamin D deficiency is related to thyroid antibodies in autoimmune thyroiditis. Link
  Department of Endocrinology and Metabolism, Baskent University Istanbul Hospital, Istanbul, Turkey
 • Effect of vitamin C on the absorption of levothyroxine in patients with hypothyroidism and gastritis. Link
  Centro de Endocrinología, Metabolismo y Diabetes y Universidad Libre, Cali, Colombia.
 • Vitamin d deficiency and its association with thyroid disease. Link
  Assistant Professor of Medical Biochemistry, Medical Laboratory Department, Applied Medical Science College, Qassim University, Saudi Arabia.
 • Vitamin B12 deficiency common in primary hypothyroidism. Link
  Department of Medicine, Aga Khan University, Karachi, Pakistan.
 • The effect of vitamin A supplementation on thyroid function in premenopausal women. Link
  Department of Community Nutrition, Faculty of Health and Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
 • PubMed, Ncbi.gov
 • Wikipedia.com
 • Google.com
 • Pixabay.com
Facebook
error: Copyright Reddigselv.dk