Selénium (Selen)

8. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Selénium, et meget vigtigt mineral og meget stærk antioxidant

Mangel symptomer…
Grå stær, Udsat ekstra for Kræftudviklning, Cystisk Fibrose, Nedsat vækst, Hjerteanfald, Nedsat immunforsvar, Betændelse i hjertemuskulaturen, Muskel Dystrofi (muskelsvind), Levercirrose (skrumpelever), Sterilitet hos mænd, Leverpletter (Leverpletter på huden er indikator på flere tusinde inde i kroppen på organer og hjernen).

Symptomer kan vendes igen ved at indtage korrekt mængde Selén sammen med alle de andre næringsstoffer.

For meget Selén, symptomer
Gigt, Skære negle, Hvidløgs ånde, Metalisk smag i munden, Nedsat nyre og leverfunktion

Funktion
En af de vigtigste aktiviteter af denne mineral er dens anti-ældnings egenskaber og dens meget stærke antioxidant effekt. Selén hjælper med at fjerne giftige mineraler såsom kviksølv, bly og cadmium.

Selén modvirker menopause hos kvinder, og hjælper mænd til at producere sunde sædceller, og i visse tilfælde har Selén vist sig effektiv imod forkølelsessår og helvedsild som begger er forårsaget af herpesvirus.

Forskere har vist, at en harmløs virus ved mangel på Selén kan mutere til en ondartet form, som er i stand til at forårsage skader og død – det er også blevet fulgt op med andre undersøgelser, som tyder på, at selen hjælper med at holde udbredelsen og formering af virus nede. Desværre er der stor Selén mangel i al vores kost i dag. Kosttilskud er derfor strengt nødvendigt for mennesker og dyrs overlevelse.

Selen modvirker også gigt og sklerose, og hvis det indtages i korrekte mængder kan det stærkt forebygge kræft. Og fordi det gør blodet mindre klistret kan det også modvirke hjerteanfald og salgstilfælde.

Hudens elasticitet og bugspytkirtel funktion er også afhængig af Selén.

Kilder;

  • Wikipedia
  • Let´s Play Doctor, af Dr. J. Wallach