Koldsved og nattesved er typisk mangel på et bestemt vitamin, uanset din alder

Koldsved og nattesved er typisk mangel på et bestemt vitamin, uanset din alder

8. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Overgangsalder, aldersrelateret er alle udtryk som industrien vil have dig til at tro på. I virkeligheden er symptomerne mangel på et eller flere vitaminer som følge af længere tids forkert og mangelfuld kost.

I 2014 beskriver en medicinsk journal 3 tilfælde af nattesved som blev helbredt med Vitamin-B12.

En anden hyppig årsag til nattesved er noget så simpelt som, for lavt blodsukker.

Første sag
I den første sag er der tale om en 57-årige mand som i en lang periode havde lidt af nattesved, så kraftig at sengetøj måtte skiftes hver dag. En undersøgelse af manden viste at han var ret sund, han havde dog fået medicin mod for højt blodtryk, men han havde lave værdier af vitamin-B12.

Manden fik dagligt i 7 dage, indsprøjtninger med 1.000 mcg (mikrogram) vitamin-B12. Efter anden indsprøjtning var manden symptomfri.

Indsprøjtninger med Vitamin-B12 virkede.

Anden sag
En 74-årige mand havde gennem de sidste 10 år, skiftet sit sengetøj hyppigt pga. heftig nattesved. Manden havde lagt mærke til at svedeturene ofte blev efterfulgt af hans indtag af Brandy og kaffe. Han havde også klaget over muskelsmerter, diarre og træthed. Han fik forskellige medicintyper mod for højt blodtryk, og Vitamin-B-complex og aspirin engang imellem.

En senere undersøgelse af manden viste mangel på Vitamin-B12, og han blev henvist til indsprøjtninger med 1.000 mcg (mikrogram) Vitamin-B12.

Efter sjette indsprøjtning forsvandt mandens muskelsmerter, diarre og træthedssymptomer, og hans nattesved forsvandt.

Tredje sag
En 71-årige kvinde havde gennem flere år lidt af kraftig nattesved, ekstrem træthed og svimmelhed. Kvinden tog en hel del medicin som f.eks. Quinine sucralfat, nitroglycerin patch, amitriptylin, clopidogrel, spironolacton, furosemid, kinin sulfat, pantoprazol, levothyroxin, verapamil, atenolol og lorazepam. Hun hverken drak alkohol eller var ryger.

Kvinden havde meget fint blodtryk, og et faktisk godt helbred, dog var hun en smule overvægtig.

Medicintyperne; Quinine sulphate, amitriptylin og spironolacton blev fjernet og hun fik 1.200 mcg (mikrogram) Vitamin-B12 oralt dagligt. Nogle uger senere var hendes svimmelhed, nattesved og træthed forsvundet.

Kosttilskud
Golden Products har et multivitamin-kosttilskud som har meget stort indhold af vitamin-B12, og alle andre vitaminer, mineraler m.fl. og dette kosttilskud har faktisk øget vitamin-B12 niveauet hos adskilligt mange mennesker igennem tiden.
Link til deres side;

Naturdrogeriet i Danmark har et kosttilskud af Vitamin-B12 på 500mcg (mikrogram) pr. pille.

Epilog
De mest ortodokse årsager til nattesved er f.eks.;

Medicintyper som antidepressiver, antipyretika, tomixifen, leuprolid, niacin, cholinerge agonister og meperidin kan forårsage voldsomme nattesved.

Kilder;

  • Vitamin B12 deficiency causing night sweats.
    Clinical Associate Professor, Department of Medicine, Regina General Hospital, Canada. Nov. 2014