KOL kan afhjælpes med vitaminer og andre naturlige midler

8. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Opdateret af red. 12-februar 2019

KOL også kendt som ”Kronisk obstruktiv lungelidelse”, er en lidelse hvor det er svært at trække vejret dybt nok, med tilhørende hoste og slim fra lungerne. Normalt kendt forværres KOL med tiden, og det vil blive ganske svært at gå op ad trapper osv. Kronisk bronkitits og lidelsen emfysem ,hvor lungerne er forstørret fordi lungernes elastiske fibre er ødelagt af især rygning, var før i tiden beskrivelsen for KOL. Normalt kan ødelagt lungevæv ikke genopbygges, altså normalt, men det kan det nu alligevel.

Forskere i Danmark vil ikke anerkende at vitaminer, mineraler og urter kan have nogen positiv effekt hos mennesker som allerede lider af KOL. I 2010 blev det ellers konkluderet af “Department of General Practice, University Medical Center Groningen” i Holland at højt vitaminindtag kan forbedre symptomer, forværringer og lungefunktion samt reducere den årlige tilbagegang af FEV1 (lungefunktion) hos KOL patienter.

Artiklen er baseret på data fra medicinske databaser, se venligst “kilder;” i bunden af denne artikel.

Omkring halvdelen af KOL-tilfælde er primært forårsaget eller aktiveret af bakterie eller virusinfektion, som kan bekæmpes naturligt og effektivt. (Læs længere nede i artiklen hvordan).

Det er beskrevet at KOL er dødsårsag for 5% af den globale befolkning.

Offentlige råd og behandlingsmuligheder er f.eks. iltapparat, endda vaccinationer er forslået ligesom medicin som steroider og i svære tilfælde, direkte lungetransplantation.

Her er hvad Reddigselv.dk fandt i medicinske databaser om KOL og lign. lungelidelser;

 • A-vitamin blev i 2007 påvist at kunne forhindre emfysem og KOL. Mangel på vitamin A kan drastisk forøge risikoen for lungeskader ved rygning.
 • E-vitamin kan beskytte lungernes væv og celler mod oxidative skader fra tobaksrygning.
 • C-vitamin blev i 2014 påvist at kunne forhindre emfysem og KOL i forbindelse med tobaksrygning, OG endda øge kollagen-syntesen og dermed genopbygge væv i lunger som var skadet af tobaksrygning. Forsøget blev lavet på mus, men ødelæggelsen af lungevævet var magen til menneskers.
 • Beta-caroten og D-vitamin er også påvist at have effekt mod KOL.
 • Umættede fedtsyrer som Omega 3 og 6 har vist at øge udholdenheden under motion ved KOL-patienter.
 • Kolloid sølv reddede en 11-årige dreng fra lungetransplantation.

Reddigselv.dk har tidligere vist at A- og E-vitamin kan gendanne skadede nervebaner, læs her;

Næringsstoffer og deres optagelse i kroppen
Det er meget vigtigt når vi taler helbredelse, at man er tjekket for fødevareallergier som kan være skyld i at flere næringsstoffer inkl. vitaminer IKKE optages korrekt i kroppen, selvom man tager dem som kosttilskud. Læs mere her;

Der er meldinger om at hybenpuler også hjælper mod KOL. Indholdet af C-vitamin er Ca. 41mg / 100gr hybenpulver hvilket ikke er en stor dosis men dog noget. Hybenpulver indeholder dog Ca. 11.400mg beta-caroten pr. 100gr hvilket er en rimelig god dosis.

Kolloid sølv
I flere artikler her på Reddigselv.dk, er der ført bevis for hvor effektiv kolloid sølv er imod alle slags bakterier både gram positive/negative, multiresistente af slagsen. Videre er der bevis for at kolloid sølv beskytter kroppens celler mod smitte fra næsten ethvert virus inkl. HIV.

Reddet fra lungetransplantation
I 2006 blev en 11årige dreng med lungelidelse og cystisk fibrose og bakterieinfektion i lungerne tilbudt lungetransplantation, men forældrene havde på internettet læst om kolloid sølv som skulle hjælpe mod cystisk fibrose, og valgte lungetransplantationen fra. Forældrene valgte at købe kolloid sølv i en helsekostbutik og drengen begyndte at indtage 2,5ml kolloid sølv 2 gange om dagen. Efter 3 måneder blev hans helbred forbedret. Som behandlingen med kolloid sølv forsatte, blev drengens forbrug af medicin gradvist nedsat. Kolloid sølv er et af verdens mest effektive syntetiske mediciner som stort set ingen bivirkninger har.

En hund som næsten fik ødelagt sit øje under angreb fra en anden hund, blev lappet sammen af dyrelægen. Familien hældte ren kolloid sølv over det skadede område flere gange om dagen, og gav hunden kolloid sølv at drikke. Gradvist begyndte øjet at regenerere, og til stor forbløffelse for dyrelægerne er der ingen spor af ulykken længere.

Flere beretninger med kolloid sølv kan f.eks. læses på Sundhedsdebatten på Facebook, via dette link;

Reddigselv.dk bragte også artiklen om at kolloid sølv kan genskabe mistede lemmer ved at danne stamceller via en elektrisk teknik.
Læs mere om det her;
– Sølv-behandling kan gendanne hele lemmer, organer og nervebaner

Kolloid sølv kan drikkes rent eller sprayes på et skadet område.

Der er gode muligheder for kolloid sølv helt kan genskabe ødelagt lungevæv, dræbe bakterier og beskytte mod virusinfektioner.

Læs f.eks. flere artikler her om kolloid sølv;

Æteriske olier
Eucaluptus radiata eller Eucalyptus Globulus stimulere immunforsvaret, er antibakterielt, anti-inflammatorisk og en antioxidant som har gode positive effekter ved KOL og andre lungelidelser, enten gennem inhalering fra en ultralydsfordamper, massageret ind på brystkassen og ryggen, eller ved direkte indtagelse som kosttilskud

Læs og lær om æteriske olier før de bruges her;

Lungelidelser og temperatur
Faktisk sover Ca. 80% af befolkningen i kolde soveværelser helt ned til 13 grader celsius, hvilket er stort medvirkende til dannelse eller forværring af lungelidelser inkl. KOL. Hele 48% har deres vinduer åbne i den normalt kolde November måned, hvilket også bidrager til øget risiko for lungelidelser.

Frisk luft er selvfølgelig godt, men den skal ikke være for kold, helst over 16 grader celsius.

Madlavning og lungelidelser
Over 50% af den globale befolkning laver mad primitivt ved at brænde træ eller lignende, og især kvinder er her mere udsat for at udvikle lungelidelser som KOL, da de oftere laver mad til familien end mænd gør. Det er derfor farligt for ofte at inhalere røg fra et bål og lign.

Varmeterapi
Det har vist sig at være en fordel at tilføre varme til kroppens lungeområde, enten i varme kar/brusebade, IR-terapi og lign. Varme tvinger blodkar til udvidelse, dermed kommer der mere blod til lungerne, så blodet kan rydde urenheder op og immunforsvaret kan bekæmpe infektioner, og endelig at næringsstoffer kan komme lettere frem og genskabe skadet væv.

Der ligger meget mere data om behandling af KOL med naturlige midler i medicinske databaser, men ofte er det gentagelser af vigtigheden af at kroppen får alle næringsstoffer, både vitaminer og mineraler, umættede og mættede fedtsyrer. Det er også vigtigt at standse ulykken, og sørge for god ren luft til lungerne og stoppe med eventuel rygning.

Læs også;

Psykisk
Ja, underligt som det lyder kan KOL og andre lungelidelser sagtens opstå af psykiske udfordringer. Der refereres til denne illustration for at få en forståelse af hvor forskellige psykiske områder er forbundet til den menneskelige krop;

Lungerne sidder i området fra Hals-chakra til hjerte-chakra til Solar Plexus. Har man problemer med følelser, personlig styrke, eller at få sagt det man ønsker (at sige fra f.eks.), vil det resultere i sammentrækning af blodkar i disse fysiske områder, hvilket medføre mindre blodcirkulation og dermed mindre opvarming af kroppen fra blodet. Derfor bliver kroppen nu afkølet af omgivende temperatur i områderne, og man er i gang med at nedbryde sine egne lunger og andre organer i områderne.

Det har intet med magi at gøre, det er ren og skær videnskab og meget virkeligt. Det er utrolig vigtigt at få søgt sig selv igennem hvad angår psykiske udfordringer, i henhold til de psykiske områder relative til lungeområdet.

Kilder til denne artikel;

 • PubMed (www.ncbi.gov ; Verdens største publiceringsdatabase om medicinsk forskning)
 • British Medical Journal
 • Muligvis indkøbt materiale fra medicinske forskningsorganisationer
 • Pixbay.com (Artikelbillede)
 • Wikipedia
 • Google.com

 

Kilder;

 • Vitamin C prevents cigarette smoke-induced pulmonary emphysema in mice and provides pulmonary restoration.
  Division of Respiratory Medicine, Juntendo University Faculty of Medicine and Graduate School of Medicine, Tokyo, Japan. 2014.
 • Vitamin A depletion induced by cigarette smoke is associated with the development of emphysema in rats.
  Department of Human Nutrition, Kansas State University, Manhattan, KS 66506, USA.
 • A low vitamin A status increases the susceptibility to cigarette smoke-induced lung emphysema in C57BL/6J mice.
  Division of Pharmacology, Utrecht Institute for Pharmaceutical Sciences, Faculty of Science, Utrecht University, Utrecht, The Netherlands. 2011.
 • The Epithelial Cell in Lung Health and Emphysema Pathogenesis
  Institute of Human Nutrition, Columbia University College of Physicians & Surgeons, Department of Medicine New York, NY 10032, USA
  Division of Molecular Medicine, Columbia University College of Physicians & Surgeons, Department of Medicine New York, NY 10032, USA
  Division of Pulmonary Medicine, Columbia University College of Physicians & Surgeons, Department of Medicine New York, NY 10032, USA
 • A systematic review of the role of vitamin insufficiencies and supplementation in COPD
  Department of General Practice, University Medical Center Groningen, University of Groningen, Groningen, The Netherlands
 • Immune-modifying and antimicrobial effects of Eucalyptus oil and simple inhalation devices.
  Altern Med Rev. 2010 Apr;15(1):33-47.
 • Effect of temperature on lung function and symptoms in chronic obstructive pulmonary disease.
  Dept of Physiology, St Bartholomew’s and Royal London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary and Westfield College, London, UK.
 • Effective physical therapy for chronic obstructive pulmonary disease. Pilot study of exercise in hot spring water.
  Division of Rehabilitation, Kusatsu Branch Hospital, Gunma University Hospital, Japan.
 • Dietary influences on chronic obstructive lung disease and asthma: a review of the epidemiological evidence.
  Department of Chronic Disease and Environmental Epidemiology, National Institute of Public Health and the Environment (RIVM), Bilthoven, The Netherlands.
 • Polyunsaturated fatty acids improve exercise capacity in chronic obstructive pulmonary disease.
  Department of Respiratory Medicine, University Hospital Maastricht, Maastricht, The Netherlands.
 • Wikipedia.com
 • Sundheds-debatten Facebookgruppe
 • Pixabay.com
 • Foodcomp.dk, Dansk Fødevareinstitut database
 • Ncbi.gov, PubMed, Amerikansk medicinsk database