Epilepsi og Vitamin B6

8. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Epilepsi (kramper og krampe anfald): kendes ved sværhedsgrader som “små anfald” som kendes ved at man bare stirre eller svimmelhed som opstår i kort øjeblik, og “store anfald” som er spetakulære krampeagtige angreb hvor personen bliver stiv og falder og begynder at skære tænder og vrider sig på gulvet, denne type anfald kan være dødelig hvis personen brækker sig og inhalere det, eller slår hovedet hårdt nok, desuden ses bidning i tungen.

Syntetisk medicin
Den medicin læger giver mod epilepsi vil stoppe disse symptomer effektivt, MEN der er seriøse bi-virkninger ved medicinen så som: ukontollerede øjenbevægelser, svaghed og følelsesløshed, arthritis og osteoporose (knogleskørhed), hud udslæt og eller dermantitis (eksem), anæmi, indlæringsvanskeligheder og hyperaktivitet.

Vitamin B6 mangel
En undersøgelse af epilepsi og vitamin B6, udført af “Vascular Surgery Unit, Austin Hospital, University of Melbourne”, beskriver vitamin B6 (Pyridoxine) således;

“Anfald forårsaget af vitamin B6-mangel hos voksne er sjældent rapporteret og kan være underdiagnosticeret og underrapporteret. Mangel på Vitamin B6 kan skyldes forkert kost, leversygdom, graviditet og visse medikamenter og kan nemt behandles ved vitamin B6 med fremragende resultat. Klinikere bør undersøge efter Vitamin B6-mangel hos patienter med anfald, selv i dem, der lider anden underliggende sygdom, der kan forårsage krampeanfald.”

“Graviditet kan give underskud af vitamin B6”

Undersøgelsen påpeger at der er en stor efterspørgsel i moderen under graviditet, af bl.a. Vitamin B6, som kan lede til at barnet og moderen kommer i underskud af vitamin B6. En gravid mor, som havde epilepsianfald som barn havde holdt anfaldende helt væk i 23 år alene ved brug af 100mg vitamin B6 om dagen. Under graviditeten begynder hun at vise symptomer på epilepsianfald, og målinger viste at hun nu var lav på vitamin B6.

Epilepsi kan skyldes mangel på vitaminer og mineraler og essentielle fedtsyrer:
Vitamin B6 (Pyridoxine) vil alene ofte “helbrede” epilepsi ved 50-100 mg t.i.d. (3 gange om dagen), efter længere periode kan der forekomme lidt følelsesløshed og kilden i ansigt eller hænder.

Yderligere anbefales dette af Dr. Wallach (naturlæge og næringstofforsker i USA);

Calcium 2000mg pr. dag
Magnesium 1000mg pr. dag
Folsyre 15-25 mg pr. dag.
Vitamin B12 1000µg (mikrogram) pr. dag kan også være helbredende.
Manganese 50mg pr. dag.
Zink 50mg t.i.d.
Umættede fedtsyrer 5gm t.i.d. (tre gange om dagen), f.eks. fra koldpresset økologisk hørfrøolie
Choline 4gr pr. dag.
Taurine 500mg t.i.d.
Dimethyl glycine 100mg t.i.d.

t.i.d = 3 gange om dagen

{loadposition myposition}

Kilder;

 • Let´s play doctor, af Dr. J. Wallah
 • Let´s play Herbal Doctor, af Dr. Ma Lan
 • Essential oils, desk reference 4th edition, Essential Science publishing
 • Vitamin B6 related epilepsy during childhood. Division of Pediatric Neurology, Chang Gung Children’s Hospital, Taipei, Chang Gung University College of Medicine, Taoyuan, Taiwan.
 • Seizures caused by pyridoxine (vitamin B6) deficiency in adults: A case report and literature review. Vascular Surgery Unit, Austin Hospital, University of Melbourne, Melbourne, Australia. Journal 2014 MayPMC4204538
 • Hunt AD, Jr, Stokes J, Jr, McCrory WW, Stroud HH.. Pyridoxine (vitamin B6) dependency: Report of a case of intractable convulsions in an infant controlled by pyridoxine. Pediatrics. 1954; 13:140-145
 • Schulze-Bonhage A, Kurthen M, Walger P, Elger CE.. Pharmacorefractory status epilepticus due to low vitamin B6 levels during pregnancy. Epilepsia. 2004; 45:81-84
 • Gerlach AT, Thomas S, Stawicki SP, Whitmill ML, Steinberg SM, Cook CH.. Vitamin B6 deficiency: A potential cause of refractory seizures in adults. J Parenter Enter Nutr. 2011; 35:272-275
 • Bender DA.. Vitamin B6. Nutritional Biochemistry of the Vitamins (2nd ed). Cambridge: Cambridge University Press, 2003:232-269
 • Wang HS, Kuo MF.. Vitamin B6 related epilepsy during childhood. Chang Gung Med J. 2007; 30:396-401
 • Baxter P.. Epidemiology of pyridoxine dependent and pyridoxine responsive seizures in the UK. Arch Dis Child. 1999; 81:431-433
 • Mills PB, Struys E, Jakobs C, Plecko B, Baxter P, Baumgartner M, Willemsen MA, Omran H, Tacke U, Uhlenberg B, Weschke B, Clayton PT.. Mutations in antiquitin in individuals with pyridoxine-dependent seizures. Nat Med. 2006; 12:307-309
 • Yarbrough BE, Wood JP.. Isoniazid overdose treated with high-dose pyridoxine. Ann Emerg Med. 1983; 12:303-305
 • Ncbi.gov (PubMed)