Astma kan afhjælpes med simple naturlige metoder

Astma kan afhjælpes med simple naturlige metoder

8. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Astma er stærkt forbundet med mangel på væske i kroppen som også er forbundet med lavt blodsukker, og psykiske årsager. Denne artikel oplyser om gode råd baseret på de utallige medicinske undersøgelser.

Mange lider af astma i en eller anden grad. Traditionel medicinsk behandling omfatter syntetisk medicin. Der er mange naturlige årsager til astma, og derfor også flere naturlige løsninger som kan afhjælpe astma helt eller delvist.

Ingen tvivl om de medicinske løsninger har reddet mange med astma, og denne artikel er IKKE ment at erstatte astmamedicin, men give indsigt i naturlige årsager til astma, og løsningsforslag til at afhjælpe astma naturligt.

Hvad er astma?
Astma beskrives som en kronisk betændelsestilstand i luftvejene. Astma er også kendt som forhindringer i luftvejene, f.eks. spasmer i vævet i luftvejevæggene. Astma kan også være forbundet med allergier.

Astma kendes ved;

 • Åndenød
 • Hoste
 • Trykken i brystet
 • Svært ved at trække vejret.

Traditionel lægebehandling er ofte symptombehandling som ikke løser årsagen eller helbreder astma.

Patienter med svær akut astma er ofte dehydreret pga. dårlig oral indtagelse af væske og øget følelsesløs væskeudledning”
– Oversat fra en Medicinsk Database PubMed (*77)

Væskemangel (dehydreret)
Hver gang man trækker vejret udånder man en smule væske fra kroppen. Væske er overordentligt vigtigt for kroppens funktioner. Væske (vand) er det mest vigtige næringsstof af alle for at kroppen kan fungere korrekt.

“Man kan være op til 60% dehydreret
før man mærker tørst”

Når astmasymptomerne viser sig, er det ofte i forbindelse med væskemangel i kroppen. Kroppen forsøger at holde den sidste væske tilbage i kroppen ved at blokere alle udgange af væsketabet, hvilket inkludere luftevejene som f.eks. indsnævres så man ikke udånder mere væske.

“Salt binder væske i kroppen,
mangel på salt kan give væskemangel”

En simpel løsning ved astma-symptomer;

 1. Spis to grove saltkorn, helst himalayasalt (rigtig naturligt salt).
 2. Drik et glas vand (240ml).

“Væskemangel ses også ved lavt blodsukker”

Lavt blodsukker fører til dehydrering
Når man har lavt blodsukker øges bl.a. svedproduktionen som kan fører til dehydrering som kan give astma. (*-100, *-101)

 • Hos nogen hjælper en Coca Cola med sukker bedre end et glas vand, og det kan hænge sammen med lavt blodsukker.

Blodtype O ses ofte med lavt blodsukker, fordi denne type har et grundlæggende højt niveau af adrenalin (epinephrine), som øger forbrændingen af glukose (sukker). I stressede situationer øges adrenalin og glukose forbrænding og fører hurtigt til lavt blodsukker som øger svedproduktion som kan fører til astma.

Lav blodsukker skyldes ofte forkert kost og uvidenhed om sin egen krop. Lavt blodsukker ses hos alle med angst og andre psykiske lidelser. (*-101).

Læs mere om blodtyper her;

Kroppen kan f.eks. miste væske ved;

 • Lav blodsukker (*-100, *-101)
 • Omgivende luft som er for tør
 • Overdrevet svedproduktion (kan være psykisk)
 • Overdrevet vejtrækning (kan være psykisk)
 • Overdrevet motion, som f.eks. øger væskeudledning gennem øget vejrtrækning og sved.

Babyer
Små babyer kan lide af væskemangel, som kan være pga. psykiske påvirkninger.

Babyer kan mangle et eller flere næringsstoffer, af flere årsager;

 • Mangel på næringsstofferne i modermælken fordi mor mangler næringsstoffer.
 • Babyen optager ikke næringsstofferne.
 • Moderen optager ikke næringsstofferne ofte pga forkert og eller mangelfuld kost eller fødevareallergi er noget de fleste har uden at vide det, i mere eller mindre grad.

Læs også;

Zoneterapi
Zoneterapi er mere end 20.000 år gammel videnskab, og er illustreret på de gamle pyramiders vægge. I 1920 opdagede amerikanerne at zoneterapi havde stor effekt i kroppen. I 1970 kom zoneterapi til Danmark, og senere blev det dokumenteret på dansk hospital at zoneterapi bl.a. var effektivt smertestillende ved fødsler. Zoneterapi opfattes stadig af nogle læger som hokus pokus trods zoneterapi er veldokumenteret.

 • På svømmehuden mellem 2. og 3. tå på begge fødder (storetå er 1. osv.) er der et punkt også kaldet “astma-punktet”. Ved anfald kan man med sine fingre massagere eller holde et fast tryk på dette punkt for at lindre astmaanfaldet.
  Man bør massagere punktet på begge fødder.

“Et ømt punkt under eller ovenpå foden er lig med et problem i kroppen relativt til punktet.”

Man bør ofte trykke sine fødder igennem, systematisk på hele undersiden, yder og inderside og ovenpå. Hvis der er ømme punkter kan man med fordel massagere dem, for at hjælpe årsagen som er i kroppen.

Hele kroppen er afspejlet som hel enhed under fødderne. Venstre del af kroppen på venstre fod, og højre side under højre fod.

Nyrefejl, eller nedsat nyrefunktion
Astma lidelsen er hyppigt forbundet med fejl i nyrerne. Netop nyrene spiller en vigtig rolle med væskebalancen i kroppen, derfor kan fejl i nyrerne, eller mangel på næringsstoffer som nyrerne skal bruge, direkte være årsagen til astma.

Nyrerne skal især bruge væske for at kunne rense kroppen for giftige- og rest-stoffer. Manglende tilstrækkelig væske i kroppen, vil føre til mangel på rensning af kroppens blod m.fl. hvilket bl.a. kan føre til betændelse i kroppen, og nedbrydning af bl.a. nyrernes funktion.

“Nyrerne er meget påvirkelige
af psykiske belastninger”

– Zoneterapi, Jørgen Frydenlund

Nyrernes funktion bliver let svækket, i en person som har mistet sin selvtillid, eller har andre psykiske belastninger. Derfor bør man også lede efter at løse sådanne udfordringer.

 • Nyrerne kan massagers igennem zoneterapi ved at massager Ca. lige i midten under begge fødder, en fod af gangen. Er der problemer med nyrene kan det føles som ømhed ved dette punkt under foden. Eventuelt google “zoneterapi punkter fod”, så er der illustrationer af trykpunkter under fødderne.

Psykiske faktorer spiller en stor rolle i astma
Der er masser af forskning som viser at psyken har stor effekt i den fysiske krop, derfor er astma også forbundet med psykiske ubalancer.

Har dit barn astma, bør du undersøge om barnet er tilfreds både hensigtsmæssigt, følelsesmæssigt. Kosten skal være korrekt også i forhold til fødevareallergier som bestemt kan spille en stor rolle i alle lidelser.

“Forskellige blodtyper har forkskellige tarmflora og forskellig fordøjelsesfunktion”

Læs;

Sådan kan sindet påvirke den fysiske krop
Kroppen påvirkes og kontrolleres i stor grad af ens psykiske tilstand. Kroppen er opvarmet af 37 grader varmt blod. Så længe blodkar er normalt udvidede alle steder i kroppen vil kroppen være meget tæt på 37 grader varm. Omgivende temperatur er ofte lavere end 37 grader, og er en kontant modpart som vil søge at nedkøle kroppen.

Blodkar kan sammentrækkes eller udvides, alt efter sindets og kroppens kommandoer, via. signalstoffer.

Et område med sammentrukket blodkar vil IKKE få leveret nok blod til at kunne holde kroppen 37 grader varm og kroppens område nedkøles af omgivende temperatur. Nøjagtig som med en radiator og termostaten.

Væske i kroppen er også rundt om alle nerveceller. Når væske bliver nedkølet blot en smule, udvider væsken sig og kan eventuelt få væsken til at presse og skade nerveceller.

Ved kønsorgan-området i kroppen, også kendt som ”Rod chakra” styres bl.a. væskebalancen i kroppen.

Hvis numsen bliver kold, tror kroppen at hele kroppen er i køligere temperatur, derfor skal kroppen nu søge at komme af med mere væske, så den ikke skader nervecellerne.

Numsen er rodchakra. Når man frygter noget, eller er bange for noget, angående tryghed, hjem og tilhørsforhold, økonomi osv. så kan blodkar sammentrækkes i rod chakra som nu nedkøles af omgivende temperatur, og man vil skulle tisse mere end normalt.

 • Hænder og fødder er forbundet til Rod chakra, så når hænder og fødder føler kulde giver samme resultat som hvis numsen føler kulde.

Nogen tisser i bukserne når de skræmmes, fordi de mister kontrollen i Rod chakra området hvor lukkemuskler bliver slappe pga. øjeblikkelig sammentrækning af blodkar til Rod chakra, og man tisser ukontrolleret.

Nyrerne er forbundet til væskebalancen i kroppen, og de sidder tæt på Rod chakra. Nyrernes funktion er omfattet af ens psykiske tilstand hvad angår frygt og lign.

Løsninger;

 • Analysere psykologiske udfordringer, find hvad som skaber evt. utryghed og skab tryghed.
 • Sørg for fysisk varme til bagdelen, så kroppen holder på mere væske.

Man taler for meget
Astma rammer i et område ved halsen/brystkasse, også kendt som ”Hals chakra” som er over ”Hjerte chakra” som er over ”Solar-Plexus chakra”.

“Et chakra er et nerveknudepunkt, hvor mange nervebaner krydser hinanden i kroppen.”

“Forfatter her er selv blodtype O, og når jeg taler meget skal jeg have sukker og vand når jeg bliver tør i halsen. At drikke ren vand gør halsen mere tør. Jeg har oplevet at drikke en Coca Cola er bedre for mig når jeg skal tale meget, eller er tør i halsen.”

Læs;

Når der tales overdrevent i f.eks. diskussioner øges åndedrættet mere end normalt, og der er øget blodtilførsel til Hals, Hjerte og Solar Plexus chakra, som kan medføre øget væsketab, som fører til astmalignende symptomer.

Overdrevne følelser og forsøg på kontrol af situationer kan også være psykiske årsager til astma.

Sørg for rigeligt at drikke rigeligt med væske, når der tales overdrevent.

Stress
I flere undersøgelser er stress forbundet med dannelsen af farlige oxidanter i kroppen, som kan fører til astma. Derfor bør stresshåndtering indgå i behandlingen af astma.

E-vitamin og andre stærke antioxidanter kan nedbringe dannelsen af oxidanter, og dermed have effekt mod astma og andre farlige lidelser.

Længere nede i artiklen er beskrevet at kun blodtype A, statistisk udvikler astma som følge af stress.

Vitamin D og E
Svækkede nyrere kan føre til mangel på optagelse kalium. Hvilket i mange tilfælde skyldes mangel på vitamin D. Vitamin D3 kosttilskud kan øge nyrernes funktion, og gendanne optagelse af kalium viser videnskabelige undersøgelser.

Flere undersøgelser har undersøgt om mangel på D-vitamin er årsagen til astma, med forskellige resultater. D-Vitamin er blandt de mest vigtige vitaminer for kroppens korrekte funktion og udnyttelse af kalk (calcium) og magnesium som også spiller en rolle i astma. Derfor bør man sikre sig kroppen har nok D-vitamin.

Læs her her;

I næsten alle astmapatienter er der målt lave mængder E-vitamin, og netop E-vitamin er med til at holde betændelse nede i kroppen, og det anbefales at supplement med E-vitamin, og eller inkludere mad i sin kost som er rig på E-vitamin som er med til at afhjælpe og regulere astmalidelsen, ifølge videnskabelige undersøgelser.

 • DET ER αlfa-tocopherol (E-vitamin variant) der skal suppleres med.
 • Gamma-tocopherol (E-vitamin variant i mad) forværrer astma.

“E-vitamin-varianten gamma-tocopherol findes især i madolier,
derfor bør man UNDGÅ alle typer madolier når  man lider af astma.”

I USA gav man I 16 uger en høj dosis (1500 I.U. = 1006 mg) E-vitamin (αlfa-tocopherol) om dagen til patienter med mild atopisk astma, hvilket øgede αlfa-tocopherol og sænkede Gamma-tocpherol i kroppen, og forbedrede luftvejene hos patienten.

B-vitaminer
I flere artikler på Reddigselv.dk har vi bevist at mangel på B-vitaminer får negativ indflydelse på både slimhinder og fugtighed af kroppen. Dermed har mangel på B-vitaminer forbindelse til væsketab i kroppen.

Flere kliniske undersøgelser har påvist at astma er i stor forbindelse med mangel på, eller mangel på optagelse af, flere B-vitaminer, især vitamin B6 og B12 og folsyre som er et slags B-vitamin.

Læs f.eks. Tørre slimhinder kan være en advarsel

Fedtsyrere
Dr. Wallach og Ma Lan beskriver at lidelsen også skyldes manglende optagelse af umættede fedtsyrere (Omega 3 og 9), Manganese og Magnesium, eller blot mangel på disse fra kosten. Tjek for mulig fødevareallergi.

Det er en god ide at få især omega 3 fra fiskeolie som er i topkvalitet, som f.eks. “Krill -Omega 3, antarktisk” fra naturdrogeriet.

Hørfrøolie er også rig på omega 3, men lige med astma er det en dårlig ide at indtage, da hørfrøolie kan indeholde Gamma-tocopherol (E-vitamin variant) som er set forværre astma.

Kosttilskud, vælg de rigtige
LivsEnergi Maxi er et af de stærkeste og mest komplette multivitamin og mineralkosttilskud på markedet, især vitamin B12 er meget stærkt i LivsEnergi Maxi.

For at hjælpe tarme med optagelse af næringsstoffer og gendanne nedslidte tarmfingre, kan det anbefales at spise en kapsel “Vækst Enzymer” 15 min før hvert hovedmåltid (morgen, middag, aften).

Hvis der skal suppleres med E-vitamin kan Naturdrogeriets E-vitamin i kapsler kraftigt anbefales, da det kun indeholder alpha-tocopherol, som har effekt mod astma.

MSM(methyl sulfonyl methan) er et naturligt mineral fra grøntsager. MSM har i flere undersøgelser vist at have stærk anti-inflamatorisk effekt, og effekt mod flere typer allergier og endda kræft. MSM kan kun købes til “dyr” men det er samme type til mennesker også.

Fødevareallergi
Det er utrolig vigtigt at tjekke for fødevareallergi som stort set alle har, i større eller mindre grad uden de ved det. Fødevareallergi kan føre til seriøs næringsstofmangel og manglende optagelse af alle slags næringsstoffer (vitaminer, mineraler, fedtsyrer m.fl.) og føre til alle slags lidelser.

Du kan selv tjekke for fødevareallergi, eller endnu bedre opsøg en ekspert på området som kan give en udspecificeret måling.

Læs her; Tjek for fødevareallergi sådan;

Blodtyper og astma
Det har vist sig at især blodtype A, og ”ikke-udskiller blodtype O”, ofte har nedsat lungefunktion.

 • Blodtype O, udvikler mest af alle allergiske lidelser som f.eks. astma.
 • Blodtype A, udvikler mest en stressbaseret astma.
 • Blodtype B har statistisk størst lungefunktion, og udvikler sjældent astma.
 • Blodtype AB, har mindst sandsynlighed for at blive ramt af nogen allergiske lidelser inkl. astma.

En undersøgelse har påvist at allergic rhinitis (høfeber) er I forbindelse med astma, og at lidelserne hyppigere rammer blodtype O ”ikke-udskillere” hos mænd, men ikke hos kvinder.

Blodtyperne rammes mest af alt af lidelse som f.eks. astma når de spiser en kost mod deres blodtype.

Læs mere her;

Urter som kan hjælpe
Flere urter er beskrevet at kunne hjælpe mod astma.

 • Kaprifolier (lonicera caprifolium)
 • Jaborandi (pilocarpus jaborandi)
 • Porre (allium porrum)
 • Hvidløg (allium sativum)

Især ingefær (ginger, Zingiber Officinale) er rapporteret at have stærk beroligende effekt i bl.a. lungemuskulaturen. Ingefær er stærkt betændelsesnedsættende og er en stærk antioxidant. Ingefær benyttes også ved andre allergiske lidelser med stor positiv effekt.

Kilder;

 • Zoneterapi, – en uddannelsesbog af Jørgen Frydenlund
 • Anti-Oxidative and Anti-Inflammatory Effects of Ginger in Health and Physical Activity: Review of Current Evidence
  Child Growth and Development Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
  Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
  Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
  Department of Biochemistry, School of Pharmacy, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
 • Effects of Ginger and Its Constituents on Airway Smooth Muscle Relaxation and Calcium Regulation
  Department of Anesthesiology, Columbia University Medical Center, Columbia University, New York, New York; and
  Barts and The London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University, London, United Kingdom
 • Associations of blood group-related antigens to FEV1, wheezing, and asthma.
  INSERM U169, Villejuif, France. 1996.
 • (*77) Severe Acute Asthma Exacerbation in Children: A Stepwise Approach for Escalating Therapy in a Pediatric Intensive Care Unit
  Departments of Pediatrics, Anesthesiology, Anatomy & Neurobiology, Division of Critical Care Medicine, University of Tennessee Health Science Center, and Le Bonheur Children’s Hospital, Memphis, Tennessee
 • Mild dehydration: a risk factor of broncho-pulmonary disorders?
  Pediatric Clinic, Dortmund, Germany.
 • Hydration in severe acute asthma.
  Department of Clinical Science and Immunology, University of Cape Town, South Africa. 1991.
 • Airway dehydration: a therapeutic target in asthma?
  Departments of Respiratory Medicine, James Connolly Memorial Hospital, Dublin, Ireland. 2002.
 • Vitamin E and the risk of childhood asthma.
  Department of Pediatrics , University of Cincinnati, College of Medicine , Cincinnati , OH , USA.
  Division of Emergency Medicine , Cincinnati Children’s Hospital Medical Center , Cincinnati , OH , USA.
  Department of Emergency Medicine , Massachusetts General Hospital, Harvard, Medical School , Boston , MA , USA.
 • Vitamin E and D regulation of allergic asthma immunopathogenesis
  Allergy-Immunology Division, Northwestern University Feinberg School of Medicine, Chicago, IL
 • Natural-source d-α-tocopheryl acetate inhibits oxidant stress and modulates atopic asthma in humans in vivo.
  Division of Allergy, Pulmonary and Critical Care Medicine, Vanderbilt University School of Medicine, Nashville, TN 37232-2650, USA. 2012.
 • Dadamo.com (blodtype information)
 • (*-100) Hypoglycemia complicating dehydration in children with acute gastroenteritis.
  • Pediatric Emergency Medicine, Children’s Hospitals and Clinics, St. Paul, Minnesota, USA.
 • (*-101) Generalized Anxiety Disorder and Hypoglycemia Symptoms Improved with Diet Modification
  • Canadian College of Naturopathic Medicine
 • “Let´s play doctor”, af Dr. Wallch
 • PubMed USA
 • Science Direct
 • BMJ (British Medical Journal)
 • Pixabay.com