Varme er meget effektivt mod kræft

Varme er meget effektivt mod kræft

7. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Helt tilbage i 1866 kendte man til tumorer og at varme kunne formindske dem. I 2008 viste undersøgelser at varme faktisk har effekt mod kræftceller.

Varme
Vi taler om varme højere end kroppens temperatur når kræftceller skal dræbes eller bremses i udvikling og spredning. Når celler lever i syrligere områder med lav blodtilførsel dør de let ved varme mellem 40 og 44 grader celsius.

Kroppens celler dør ved varme højere end kropstemperatur, og normale celler gendannes hurtigere end kræftceller gør. Kroppens normale væv har også mere blodforsyning end kræftvæv har, og derfor kan selv væv gendannes og overleve varme bedre end kræftvæv kan.

Varmen kan simpelt komme fra kilder som er varmere end kroppens temperatur. I forsøg har man anvendt fokuserede radiostråler, mikrobølger, ultralyd, prober som afgiver varme og avancerede tekniker til opvarmning af lokale områder i behandling af kræft. Varmebehandling mod kræft er mest brugt til lokal kræft, da det er problematisk at opvarme hele kroppen til over kropstemperatur.

I 1957 anvendte man indsprøjtet jernoxid i tumorer, og udsatte det for radiofrekvens som opvarmede jernoxiden og dermed opstod intratumorer-varme. Man forsker nu med nanopartikler og opvarmning af områder i kroppen. Forsøg har vist at videre udvikling af brystkræft kan udsættes i op til 25 dage med forskellige varmeteknikker.

Forsøg med dyr viser 50% overlevelsesrate med lokal varmebehandling, men kun 30% overlevelsesrate med varmebehandling af hele kroppen.

Koldt område
Når kræft ikke har særlig meget blodtilførsel bliver der syrligt og koldere end raske områder af kroppen. Derfor kan en opvarmning bare til 37-38 grader i et område med kræft muligvis have effekt mod kræftceller også. Desuden vil varme udvide blodkar og mere af immunforsvaret vil komme til området og ryde op, samt at gøre det mere basisk hvilket dræber kræftceller, men skaber gode levevilkår for normale celler.

Derfor kan healing med håndspålæggelse på et koldt område med kræft muligvis øge helbredelsen og normalisereingen af området, pga. den øgede temperatur og opmærksomhed til området som også øger blodgennemstrømningen.

Blod er 37 grader varmt, og opvarmer kroppen som radiatorvand i en radiator. Områder med god blodgennemstrømning er tættere på 37 grader end områder som har lav blodgennemstrømning, fordi omgivende temperatur hele tiden søger at nedkøle kroppen.

Ultralyd er effektivt
Vi har tidligere beskrevet at ultralyd kan være meget farligt for gravide og endda for ikke-gravide bare ved skanning hvis operatøren laver fejl eller bevidst ønsker at gøre en kvinde steril, hvilket desværre er tæt på sandheden i nogle tilfælde, og fungerer netop ved at overopvarme et område for længe så cellerne og æg dør.

Ultralyd er derfor meget brugbart til at dræbe tumorer med, også i hjernen. Ultralyd kan nemlig fokuseres meget præcist, f.eks. til at opvarme en tumor indefra i hjernen på et menneske, og dermed dræbe tumoren uden at skade andre dele af hjernen eller kroppen. Denne varme-videnskab er forblevet i arkiverne indtil nu, ligesom meget anden brugbar videnskab er.

I 2016 har man lavet en rapport som har undersøgt ultralyd mod forskellige typer kræft;

Ud af 918 patienter med prostatakræft blev 97,4% helbredt med ultralyd, og 89,6% levede stadig 10 år efter.

Forsøg med brystkræft, konkluderer at ultralyd er meget effektivt mod brystkræft.

Patienter med leverkræft havde hele 76% overlevelsesrate med ultralydsbehandling som helt fjernede tumorer.

Der er dog bivirkninger som kvalme, lokale forbrændinger, smerte, feber, mild nedsat funktion af organet ultralyden er brugt i.

Hvad kan du gøre?
Det er sikkert ikke alle som tilbydes en behandling med ultralyd mod kræfttumorer, men så kan man måske selv gøre opmærksom på man ønsker sådan en behandling eller finde klinikker som kan, og referere til PubMed hvor der er masser af materiale om varmebehandling af kræfttumorer.

Kilder;