Øjenfarver og helbred

Øjenfarver og helbred

4. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Indledning
Øjets Iris er meget mere end blot farver. Menneskelig DNA er beskrevet som 2 strenge der snor sig om hinanden. Der er faktisk op til 10 strenge som kan opfattes som usynlige ligesom chakraer (faktiske energizoner i kroppens netværk) disse “usynlige” chakra-strenge styres af sindet ligesom chakraer kan. Det er derfor tanker er direkte forbundet til kroppens tilstand. Hvis DNA strengen skæres over i et ligeligt snit og man kigger ind i midten, på langs med DNA strengene, er dette faktisk som at kigge ind i øjets iris. Mennesker kan derfor også føle og fornemme hinanden, bl.a. inkl. helbredstilstanden, ved at kigge “dybt” i hinandens øjne.

Øjenfarver fortæller også meget mere om personligheden og helbredet end de fleste lige tror. Lige som dufte har øjnenes farve også betydning for hele helbreddet. Dette er den korte version af den lange del af artiklen hvor der uddybes spændende fakta og myter om øjenfarverne. Hver enkelt grundlæggende øjenfarve er beskrevet længere nede i artiklen.

Først og fremmest viser forskning at et barns øjenfarve ubevidst får andre til at reagere på bestemte måder overfor barnet. Dette inkludere forældrene. Det får så indflydelse på barnets følelser og hormoner som både danner karatiristiske træk i det fysiske ansigt og hele personligheden. Personligheden har direkte forbindelse til hvordan følelser håndteres i forhold til de indre tanker og det har videre direkte effekt på barnets helbred resten af dets liv her. Det er sådan at når følelser i kroppen undertrykkes skaber det lavere blodtilførsel til bestemte relaterede zoner i kroppen. Dette medfører mangel på ilt og overophobning af syre i disse zoner. Derfor er analyser af øjenfarver stærkt forbundet med forståelse af ens væsen som derefter hvis efterleves vil give det mest optimale helbred.

Da menneskers kontakt mest foregår ved at kigge hinanden i øjnene, er øjenfarverne altså med til at ubevidst bestemme sindstilstanden og endda reaktioner hos hinanden. Det kan være lige fra beroligende til stærkt forførende seksuelt.

Øjenfarver er studeret af mange forskere gennem tiden. Den seneste forskning jeg har set er at 16 gener bestemmer øjenfarven. Disse gener er muteret gennem tiden. Således er den brune farve den ældste og findes i stort set alle verdensdele. Alle andre øjenfarver er mere eller mindre mangel på brun i øjet som består af tre lag. Blå øjne opstod ved en pludselig genmutation i en lille gruppe mennesker ved det sorte hav for Ca. 10.000 år siden. Alle med blå øjne er genetisk forbundet og deler derfor det samme gen for blå øjne og stammer muligvis fra Sumarianerne. Grønne øjne stammer fra Kaukasus Bjergene i Georgien hvor mennesker er unge i helt op til 80 års alderen og desuden lever meget længere ifølge en stor undersøgelse på 15.000 individer i Kaukasus Bjergene. Andre øjenfarver er svære at bestemme afstamningen fra, indtil videre.

Der findes i år 2015 Ca.;

– 55% Brune øjne

– 8% Blå øjne, hvoraf de 30-40% er lokaliseret i Norden.

– 7% Nøddebrune øjne (en blanding af blå, grøn og brun)

– 2% Grønne øjne

– 0,1% eller mindre

Resten er fordelt;

Rav-farvede øjne som ses mest i Asien og Sydamerikanske lande.

Sølvgrå øjne som mest ses i Østeropæsiske lande og er den absolut mest sjældne.

Andre øjenfarver er variationer af ovennævnte øjenfarver.

De første “solbriller”
Mørke øjenfarver menes at være de første “solbriller”, fordi denne mørke pigmentering er tegn på høj niveau af melanin som er det primære stof der giver pigmentering til hud, hår og øjne. Indtil år 2007 troede man at der var et hierarki af øjenfarver som gik ud på denne teori; Brun var dominerende over grønne som var dominerende over blå. Mennesker modtager to gener for en øjenfarve, et gen fra hver forælder, og alt efter hvilken var den dominerende gen ville udtrykke sig selv. Derfor ville to brune gener ville naturligvis udtrykke sig som brun. Et brun gen og et blå eller grøn gen ville udtrykke sig som brune. Et grøn gen og et blå gen ville udtrykke sig som blå. Kun en kombination af to blå gener ville udtrykke sig som grøn.

Dette forholder sig ganske anderledes. Ifølge danske forsker Hans Eiberg fra Københavns universitet mener han at genet OCA2 bestemmer øjenfarven hos mennesker. Som forskningen skrider frem ved man nu ifølge en undersøgelse i år 2008, publiseret i “American Journal og Human Genetics”, at op til 16 gener bl.a. bestemmer øjenfarven. Undersøgelsen blev støttet af “Australia National Health” og “Medical Research Council” og USA ‘s “National Cancer Institute”. Farven på regnbuehinden, iris, i menneskets øje bestemmes af indholdet og arten af melanin.

Lyse øjne
Der tre lag i iris som har pigment. Det yderste lag er som regel brunt. De næste lag er blå eller grønne. Hvis en eller flere af de første farver mangler ser man den farve som er tilbage og øjnene ser blå eller grønne ud. Alle øjenfarver er således varianter af brunt eller mangel på brunt. Eftersom iris har forskellige lag med farve kan øjenfarven variere alt efter vinklen eller hvilket lys man står i.

Grønne øjne er en kombination af pigmentet blå og en gulfarvet stroma. Denne farve spredning kaldes for “Rayliegh spredning”. Rayliegh spredning er spredningen af molekyler og og atomer, der opstår, når lys rejser gennem gennemsigtige væsker eller gasser.

Lyse øjenfarver ser bedre om natten fordi der ganske enkelt trænger mere lys ind i øjets nethinde.

Øjenfarver og helbred
Flere steder er der eksperter som ikke kan forklare hvorfor lys påvirker menneskers humør og helbred. Selv blinde mennesker har bedre humør og helbred i sollys. Nu skal jeg så forklare det med den viden vi faktisk har;

Blå og grønne varianter hører ofte til i verdensdele hvor der er mindre sollys og er i mange tilfælde forbundet med mindre niveau af melanin i øjne, hud og hår som giver lysere hår og hud. Lysere hud tillader lettere lys at trænge ind i hudens andet lag hvor Pre-D-vitamin produceres. D-vitamin er absolut nødvendigt for at Calcium (kalk) fra kosten overhovedet kan optages i kroppen. En af de største faktorer ved Calcium-mangel i kroppen er psykisk depression og før det følger der ofte dårligt humør. Når depression er sat ind skabes der ofte mangel på elementet Ild i livet, altså mangel på vilje og lyst til at lave spændende ting i livet, som nu resultere i fysiske nedbrydende faktorer af enhver karakter. En af disse faktorer er oversyring af kroppen og mangel på ilt til hjernen som forværrer tilstanden. Hjernen er beskrevet at fungere som en muskel der er meget afhængig af ilt og Calcium (kalk) og kolesterol. Alle muskler skal bruge Calcium (kalk) for at forholde sig stabile og velfungerende. Muskler er de første der giver tegn om mangel på Calcium (kalk) ved at gå i krampe. Dette starter ofte ved øjnenes øjenlåg fordi de er de mindste muskelgrupper og derfor de første til at gå i krampe.

Der findes varianter af mennesker med lyse øjne, for de kan også have mørkere hud. Det er fordi det kun er selve øjnene der har mindre niveauer af pigmenteringsstoffet melanin som kroppen får fra mineralet kobber.

Mennesker med mørk hud skal bruge mere sollys for at hudens andet lag får nok lys til at danne livsvigtig D-vitamin. Det kan derfor være en farlig udfordring for mennesker med mørk hud at leve i nordens fattige sollys, især i vinterhalvåret. Kosttilskud med vitamin D3 er absolut nødvendig og gerne store doser på op til 5000 IU (125 µg).

Kosten for mennesker med mørke øjne og mørk hud bør indeholde store mængder D-vitamin som f.eks. Torsk. Her skal der dog spises op til 500gram for at opnå Ca. 125µg D3-vitamin om dagen. Det kan vise sig at være billigere med kosttilskud.

Kan øjenfarve skabe personlighedstræk ?
Ja. Det er i undersøgelser bevist at børn behandles anderledes af deres forældre alt efter hvilken øjenfarve barnet har. Underbevidstheden ved mennesker reagere på forskellige farver, også hos barnets egne forældre. Forældrenes reaktioner og følelser mod barnet opfattes tydeligt af barnet, hvor barnets følelser nu laver ændringer i barnets hormoner som styrer ansigtstræk og er med til at danne barnets opfattelse af livet her. Dermed har øjenfarven på barnet indflydelse på dets grundlæggende psykiske underbevidste personlighed og følelser. Personligheden og især følelser har stor indflydelse på ens helbred. Derfor er øjenfarver stærkt forbundet med helbredet. Der er god grund til at læse videre om din øjenfarve.

I en videnskabelig undersøgelse med fugle blev det undersøgt hvilke effekter forskellige farver havde på et stresshormon i blodet.

Ved farverne blå og grøn var der øjeblikkelig øget aktivitet og interesse for disse farver. 1 ud af 5 feminine fugle viste øget interesse samtidig med tegn på stress og følte sig truet af farven grøn indenfor 2 minutter.

Solbriller og bestemt kost anbefales ubetinget til alle med lyse øjne
Solens lys består af Ultraviolet lys (UV) som er kortbølget energistråling. Den mest skadelige del af sollyset er UVB. I hud og øjne med lavt niveau af melanin er den skadelige stråling årsag til at kroppens molekyler går i stykker;  Der dannes frie radikaler (som er reaktive stumper af molekyler med en uparret elektron).

Når der er mindre pigment til at holde lyset ude af øjnene, er det især mennesker med lyse øjne der får alvorlige øjenlidelser pga den farlige UV stråling som skader indre dele af øjet. Derfor anbefales det alle med lyse øjne at bruge solbriller udenfor.

Det anbefales mennesker med lyse øjne at spise en kost bestående af; kød og fisk med højt fedtindhold, fed 45% mozzarellaost, gule og grønne bladgrøntsager såsom spinat, gulerødder og gule frugter som mango og melon. Olier såsom hørfrøolie er meget rig på Omega 3 og E-vitamin. Supplere gerne kosten med et komplet vitamin og mineral produkt som f.eks. LivsEnergi Maxi som er meget rig på især beta-carotene og andre ingredienser som øger helbredet betydeligt også i øjnene.

Kosten skal orienteres i denne retning da den vil give gode mængder A-vitamin og beta-carotene som omdannes til A-vitamin, E-vitamin og Omega 3 som alle er med til at danne melanin i kroppen og faktisk beskytter både hud og øjets indre dele mod for meget sollys.

Rød peberfrugt bør undgås totalt da den er den eneste slags der øger risiko for kræft i forbindelse med kræftfremkaldene stoffer ifølge forskning.

Melanin som er pigmenteringsstoffet i hud, hår og øjne dannes i kroppen fra mineralet Kobber.

Alle der vil opnå optimal helbred via kosten bør bestemt læse her om hvilken kost, netop du, bør spise og hvorfor;  Fordøjelse i kroppen

Kan øjne skifte farve ?
Ja, alle øjefarver er set skifte farvepigmentering alt efter humør, lys og vejrforhold og helbredsmæssige tilstande.

Ændringer i øjets farve kan skyldes lidelser som grøn stør og eller grå stær. Grøn stær skyldes i næsten alle tilfælde madallergi. Læs og forstå kroppens fordøjelse og mere og lær hvordan du optimere dit helbred;

Undgå grå stær ved at følge råd i denne artikel; Grå stær

Hvis man er deprimeret og måske græder udvides pupillerne, hvilket kan sænke eller øge øjenfarven.

Øjnes pigmentering kan i nogle tilfælde “brunes” altså blive mørkere med alderen, alt efter hvor meget sollys de har været udsat for.

Yderligere ved videnskaben at ens sind faktisk kan styre ens gener. Det er faktisk bevist i flere kliniske forsøg at generne retter sig efter kroppens sind. DNA i blod separeret fra en krop styres stadig af kroppens sind ifølge et kapitel i bogen “Bevidst Medicin”. Indisk amerikanske læge Deepak Chopra oplevede en patient som led af skizofreni som havde personligheder med hver deres lidelser. En personlighed led af diabetes der skulle have flere insulinindsprøjtninger hver dag. En anden personlighed led kun af astma. En tredje personlighed havde kun små skavanker. Altså når personligheden skiftede led personen fysisk kun af de lidelser personligheden havde. Intet i medicinsk videnskab kunne forklare dette.

Udfra de fakta er det meget muligt at kroppens 16 gener, som styrer øjenfarven, styres direkte af ens sjæl, personlighed = ens indre grundlæggende natur og karakter. Underbevidstheden består af uendeligt mange oplevelser og relationer. En ubevidst oplevelse fra en anden tid kan fortælle underbevidstheden at kroppen har en lidelse som kan fjernes ved at patienten “ser” denne fortid igennem terapi, f.eks. regressions-terapi. Der er bestemt mange faktorer i vores underbevidsthed som har indflydelse på kroppens funktioner.

Det anslås, at 15% af befolkningen har en forskydning af øjenfarven i puberteten.

Øjenfarver kan i den grad fremhæves eller mindskes ved brug af farvet tøj eller makeup, øjenskygger osv. Det skyldes menneskers farve-opfattelse ofte er kombineret med omkringlæggende farver.

Brune øjne

Farven brun skaber en følelse af jordforbindelse, omsorg, fornuft, frugtbarhed og stabilitet. Den giver sindet kontakt til naturen, dyrenes visdom og den universelle intelligens. Farven kan endda genopfriske ens energi og kreativitet.

For tusinder af år siden havde alle brune øjne. Stadig er denne øjenfarve den mest almindelige i hele verden. Brune øjne er den eneste øjenfarve som findes i mange dele af verden, herunder store dele af Asien og Afrika. Mørkebrune øjne er mere almindelige i Asien, Øst- og Sydeuropa, Afrika og Amerika, mens lysere brune øjne er mest almindeligt ses i dele af Europa, Afghanistan, Pakistan og Indien. I nogle dele af verden, især i Asien og Afrika, er brun øjenfarve den eneste øjenfarve. Interessant nok er brune øjne meget sjælden i f.eks. Island hvor mere end 80% af befolkningen har blå eller grønne øjne.

Hos mennesker med brune øjne kan pigmentering af iris variere fra meget lys brun til en meget mørk brun, grænsende til sort. Irisfarven afhænger af dens koncentration af melanin, jo større koncentrationen af ​​melanin desto mørkere øjenfarve. Hos mennesker med brune øjne indeholder regnbuehinden en type melanin som hedder “eumelanin”. Pigmentet beskytter øjet mod lidelser opstået pga. solens farlige stråler.

I Hollywood findes der mange smukke berømtheder med brune øjne; Orlando Bloom der er kendt for sin rolle i “Pirates of the Caribbean” og “The Lord of the Rings” har dybe, mørkebrune øjne. Andre berømtheder med brune øjne er: Johnny Depp, Catherine Zeta Jones, Jessica Alba, Natalie Portman og Morgan Freeman. Berømtheder i musikverdenen med brune øjne omfatter Britney Spears, Beyonce Knowles, JayZ og Jennifer Lopez. Kim Kardashian, Snooki og Kat Von D som alle er reality tv-stjerner med brune øjne. Berømte atleter med nøddebrune øjne omfatter Kobe Bryant og Michael Phelps.

Mennesker med brune øjne beskrives som bløde, blide og troværdige. De inspirerer tro og en følelse af loyalitet som kan være opstået i forbindelse med de store brune øjne hunde har fordi hunde ofte er meget loyale væsener. Det opfattes som “Puppyeyes” (øjne som en hundehvalp) jo mørkere desto bedre. Mennesker med brune øjne har stærk selvtillid og beslutsomhed, de er stærkere til at gå efter det de vil have. Nogle mennesker føler at brune øjne er sværere at læse end lysere øjenfarver. Det kan være fordi pupillen, den mørke plet i midten af ​​øjet, dilaterer med ændringer i humør og interesse. Disse ændringer kan let ses på mennesker med lysere øjenfarver, men kan være svært at lægge mærke til i mørke øjne.

Nogle undersøgelser antyder, at mænd med brune øjne kan have mere dominerende ansigtstræk end mænd med blå øjne. Forskere gennemførte en undersøgelse hvor deltagerne blev vist billeder af mænd med begge øjenfarver og bedt om at rangordne dem baseret på dominans. De samme billeder blev ændret i photoshop til andre øjenfarver og derefter vist til en anden gruppe med andre øjenfarver. Denne undersøgelse viste, at mænd med brune øjne var rangeret mest dominerende, selv når øjenfarven blev ændret til blå som også er meget dominerende. Det konkluderes forsigtet at øjenfarver er tæt forbundet med gener, der styrer testosteron-produktion som styrer lysten til sex. Det kan også betyde at børn behandles forskelligt af deres forældre alt efter hvilken øjenfarve barnet har. Dette kan skabe hormonforandringer som kan skabe stærkere ansigtstræk i mandlige børn med brune øjne. Den behandling brunøjede børn får fra deres forældre er med til at skabe den personlighed der kendetegner mennesker med brune øjne.

Brune øjne “genet” er dominerende overfor de blå og grønne øjne gener. Det betyder, at genetisk brune øjne er langt mere almindelige, da en person typisk kun skal bruge for et brun øjet gen for at have denne øjenfarve, hvor blå og grønne øjne skal bruge flere gener fra begge forældre for at få blå eller grønne øjne.

Nogle undersøgelser viser at mennesker med brune øjne faktisk har en lavere risiko for modermærkekræft i øjet. Dette kan skyldes det faktum, at brune øjne indeholder mere pigment end blå øjne og er bedre i stand til at blokere de skadelige stråler fra solen. Selvom brune øjne kan filtrere sollys bedre og reducere øjets kræftrisiko, bør de også have solbriller på udenfor i dagslys. Nogle undersøgelser tyder på at grå stær er mere almindelige hos mennesker med brune øjne. Mennesker med brune øjne er mere udsat for at danne lidelsen “Vitiligo” som viser sig som hvide pletter på huden som er direkte tegn på tab af melanin (pigment) i huden. Da mennesker med blå øjne ofte har mindre melanin i huden som normalitet, er de mindre tilbøjelige til at udvikle denne tilstand pga deres mindre behov for melanin. En nylig undersøgelse viste, at 43% af deltagerne med Vitiligo havde brune øjne.

En californisk læge hævder, at han har skabt en laser, der kan fjerne det brune pigment fra øjet ændrer brune øjne til blå på få sekunder.

Digte med brune øjne
I look into your great brown eyes, where love and loyal homage shine, and wonder where the difference lies between your soul and mine!.”

– Josiah G.

Blå øjne

Farven blå skaber i vores sind en følelse af ro, sindsligevægt og fred ved at dulme sindet. Farven beroliger nerverne, bekæmper infektioner, renser auraen og giver lyst til tålmodighed, tro, accept, tilgivelse og uafhængighed. Farven giver også en følelse af beskyttelse.

Øjenfarven blå kan variere meget fra en “piercing” blå, til en blødere mere skånsom blå. Øjenfarven menes at være meget eftertragtet, dragende og er forbundet med ungdommelighed (muligvis på grund af begrebet “babyblå”) og med dette kommer leg og uskyld. “Piercing” blå øjne menes at være meget sexet og slående (Superman har blå øjne) mens de lysere farver menes at være mere fortryllende og rolige. Interessante undersøgelser har forbundet blå øjne og blond hår som mennesker med en lidt lavere selvtillid og selvværd men lavere niveauer af aggression.

Danske forskere siger genetisk mutation i en menneskegruppe for Ca. 10.000 år siden er årsagen til blå øjne. I dag ved forskerne at op til 16 gener bl.a. bestemmer øjets farve. Blå skyldes meget lave lave niveauer af melanin i øjets iris. Ifølge Hans Eiberg fungere mutationen ved at slukke for den brune farve. Mutationen er forårsaget af genet kaldet HERC2 som med sikkerhed giver blå øjne, også i moderne mennesker, og blev fundet i skelettet af en 10.000 år gammel mand med mørk afrikansk hud fra Nord-vest Spanien. Mutationen skete som sagt i en mindre gruppe mennesker der levede nær den sorte sø og spredte sig som evolution i menneskeracen. Alle med blå øjne kan spore deres familie tilbage til denne lille folkegrupe som levede i tiden hvor mennesker gik fra at være jægere til at blive agrikultur. Denne tendens spredte sig fra Øst til Vest. Der er kun teorier om hvorfor den blå øjenfarve spredte sig til det gamle europa. En af teorierne er at blå øjne er meget tiltrækkende seksuelt og det var attraktivt at have sex med en blå øjet person. En teori er også at den blå øjenfarve er resultatet af mindre niveau af melanin i kroppen som gør hår og hud lysere så det fattige sollys i norden lettere kunne trænge ind og danne livsvigtig D-vitamin i nordens befolkning.

De danske forskere har yderligere analyseret generne hos 155 blåøjede mennesker i en stor dansk familie. De har også undersøgt generne i mennesker fra Jordan og Tyrkiet. Hans Eiberg konkludere at mutationen hverken er positiv eller negativ.

Eliten der startede organiseret agrikultur for 10.000 år siden har alle haft blå øjne og stammer fra den samme blodlinje. Sumarianske statstuer afbilder personer med blå øjne. Selv Buddha er beskrevet med 32 egenskaber for en perfekt mand. En af dem er “Eyes deep blue” = oversat “Dybblå øjne”. For nyelig udgravede arkæologer en mumie med kæmpestore blå øjne ved Perus Huaca Pucllana ruiner. Lederen af Sipans grav er et af de vigtigste arkæologiske fund i denne region af verden i de sidste 30 år. Graven blev fundet intakt og uberørt af tyve. Lederen kendes som;
“Viracocha” af inkaerne, “Kukulkan” af Mayas, “Quetzalcoatl” af aztekerne, “Gucumatz” i Mellemamerika, “Votan” i Palenque og “Zamna” i Izamal. Lederen selv, og i nogle tilfælde hans “mænd”, er beskrevet som værende høje med skæg, hvid hud, og smukke dybblå øjne.

Blå øjne genet HERCO2 er også forbundet med høj grad af lys hud og blond hår, som selv nu til dages er seksuelt tiltrækkende for mange.

Der findes dog ingen beskrivelse af hvorfor siamesiske katte f.eks. næsten altid har blå øjne, når de fleste andre pattedyr som f.eks. katte, hunde, grise, køer, får, endda mennesker også som også deler genet HERCO2 men har en anden øjenfarve. Dog kan genet ligge latent i et pattedyr uden at være aktivt da det skal arves fra begge forældre.

John Hawks fra “University of Wisconsin-Madison” mener at genet HERCO2 giver flere børn, altså genet er forbundet med større chance for at få børn. For at have blå øjne skal genet HERCO2 arves fra begge forældre.

Det er dog til dags dato mystisk at blå øjne genet pludseligt opstod for 10.000 år siden. Eneste forbindelse er Sumarianerne og en helt anden fortælling;

Inde i planeten Venus siges der at bo et folk som kaldes Venusianere. Dette folk er højt teknologisk udviklede og har taget kontakt til Jorden i år 1950. Efter kilderne skulle Venusianerne være kommet for at dele videnskab med menneskeheden. Efter 3 års forsøg på at gøre Jorden til et bedre sted mislykkedes samarbejdet pga. industrierne på Jorden som ville fastholde deres egen position. Venusianerne har blå øjne. Kan det være muligt det er det selv samme folk fra fortiden kendt som Sumarianerne som var menneskeligende dog større og højere end menneskets størrelse i dag ?

Det er generelt kendt at planeter er massive med roterende jernkerner der skaber et magnetfelt. Der er INGEN forskning der beviser dette. Det er langt mere sandsynlig at planeter er hule og de har en indre sol. Det kan man læse om i Robby Curdorfs bog “Dine fantastiske magiske kræfter”. Jeg vil også referere til en artikel i videnskab.dk der beretter at Jordens magnetfelt flukturere langt hurtigere end det er muligt med en roterende jernkerne. Jeg vil også påpege at det dybeste mennesker nogensinde har boret i Jordens overflade er Ca. 13km. Jorden er 12.600Km i diameter hvilket kan give Jordens skorpe en tykkelse på Ca. 3.000 km hele vejen rundt. Altså med en indre jord som har indgange ved Nord og Syd polen. Der er beretninger om at Jorden har et indre med en indre sol som der faktisk også er beviser for, i form af nordlys som starter ved Jordens overflade hvilket kun kan ske hvis der er en indre sol i Jorden. Lidt at tænke over.

Alt i alt er blå øjne altså forbundet med en del mystik og fakta der antyder de har de bedste hensigter for alt liv her.

Nøddebrune øjne (også kendt som hazel)

Denne farve er ofte skabt af farverne blå, grøn og brun. Derfor er effekten af farverne i vores sind en blanding af blå, grøn og bruns egenskaber.

Nøddebrune øjne er mindre udbredt end brune øjne, men mere almindelige end grønne øjne. De er almindeligt forekommende i mange lande over hele verden, men især i USA og europæiske lande. Mange mennesker med nøddebrune øjne er af europæisk afstamning. Nøddebrune øjne er sjældne i Afrika og Asien, hvor brun er ofte den eneste øjenfarve fundet. Nøddebrune øjne er relativt usædvanligt i alle etniske grupper, men er særligt ualmindeligt blandt de asiatiske og afrikanske afstamning. De fleste mennesker med nøddebrune øjne sandsynligvis har kaukasisk afstamning på begge sider af familien og er sandsynligvis forårsaget af recessive gener betyder, at begge forældre skulle passere genet for at give denne øjenfarve videre til deres børn.

En af ​​de mindst forståede øjenfarver. Denne farve er en kombination af flere andre farver, herunder grøn og brun. Nøddebrune øjne har mindre melanin end brune øjne, men mere end blå øjne. Øjenfarven kan være vanskelig at definere, da der ofte er betydelig variation i denne øjenfarve. Nøddebrune øjne ses ofte at skifte i farve fra brun til grøn. Mennesker med denne øjenfarve har ofte en flerfarvet iris med en farve der findes tæt på pupillen og en anden farve tæt på kanterne. En undersøgelse viser, at 74% af nøddebrune øjne har en brun ring omkring pupillen. Ingen ved rigtig, hvad der skaber nøddebrune øjne. Nogle forskere gætter på det simpelthen er en kombination af brune og grønne øjne. Andre gætter på det kan være modificerede gener der forårsager øjet danner mere eller mindre melanin. Forskere har en grundlæggende forståelse af, hvor brun, blå og grønne øjne kommer fra genetisk, men nøddebrune øjne er meget sværere at forstå og er meget mere kompleks.

Mange berømtheder har nøddebrune øjne; Kelly Clarkson, en sanger og vinder af American Idol, gjorde hendes nøddebrune øjne berømte i hendes sang, “Behind Disse Hazel Eyes”. Steve Carell, berømt for sin lange tid rolle på The Office. Andre berømtheder med nøddebrune øjne omfatter: Charlize Theron, Angelina Jolie, James Marsden, Mila Kunis, Rachel Weisz, Kristen Stewart og Jeffery Dean Morgan, Joe Jonas, Ashley Green, Sofia Vergara, Tyra Banks, Audrey Hepburn og mange flere. Reality-tv-stjerner med nøddebrune øjne omfatter Jillian Michaels og Khloe Kardashian.

Man siger nøddebrune øjne kan ændre sig med humør og omgivelser. Det er fordi nøddebrune øjne ofte afspejler nærliggende farver og mennesker. Dermed kan mennesker med nøddebrune øjne være i stand til at ændre udseendet af deres øjne afhængigt af tøj eller makeup de bærer. Øjenfarve kan også ændre sig afhængigt af lyset. For eksempel nøddebrune øjne kan se anderledes ud i indendørs og udendørs lys.

Da nøddebrune øjne skifter ofte farve og beskrives som meget tilgængelige og indbydende men uforudsigelige mennesker der elsker at have det sjovt. Som mennesker med grønne øjne har nøddebrune øjne også en fræk og drilleagtig opførsel. Nøddebrune øjne kan nemlig have elementer af grøn i deres øjenfarve.

Der kendes meget lidt om den genetiske oprindelse af den nøddebrune øjenfarvel. Selve udtrykket “Nøddebrun” anvendes til at beskrive en række forskellige farver, der spænder fra blå, grøn til brun. Derfor kan denne farve ikke rigtig identificeres, hvilket gør det endnu sværere at klassificere de genetiske årsager til nøddebrune øjne.

Nøddebrune øjne betragtes ofte som lyse øjne og derfor kan mennesker med denne øjenfarve er mere tilbøjelige til at udvikle øjenlidelser end mennesker med mørke øjne.

En lidelse kendt som “Wilsons disease” kan ændre øjenfarven så den bliver endnu mere nøddebrun. Lidensen er en genetisk mutation, der forhindrer mineralet kobber i at blive behandlet korrekt. Kobber vil i stedet akkumuleres i kroppens væv inkl. øjnene. Kobber-akkumuleringen fører til “Kayser-Fleischer” ringe i yderste del af iris, som kan øge den nøddebrune farve.


Grønne øjne

Farven grøn overvinder frygt, beroliger kroppen og løser op for frustation og vrede. Den grønne farve skaber balance og harmoni i alle situationer. Grøn bringer ens sind i dyb ro i alle slags situationer, giver håb og øger selvværdsfølelsen. Farven er forbundet med frugtbarhed, sandhed, ungdommelighed, uskyld, helbredelse og stimulere hurtigt og kraftigt den seksuelle energi.

Mennesker med grønne øjne er særligt sjældne. Alligevel er det den øjenfarve der er mest mystik omkring. Farven opstår som en blanding af gul og blå og skyldes 16 gener som bestemmer mængden af melanin i øjnene. Mennesker med grønne øjne stammer fra bronzealderen i Kaukasusbjergene mener forskerne. Disse områder er også hvor der findes verdens længst levende mennesker. I 1973 var den ældst levende mand Shirali Mislimov 167 år og han arbejdede stadig i en te-plantage hver dag i en lille Aserbajdsjansk landsby. Da han blev 168 år var han gift med en meget yngre kvinde på 107 år. Han fortæller han prøvede at ryge engang for 150 år siden, han har ikke røget siden. Ej heller drikker han spiritus efter han smagte whiskey i 1831, han følte brand inde i kroppen. Området er kendt for at have unge mennesker helt op til 80 års alderen. Flere ægtefolk er gift der i mere end 100 år. En forskning af 15.000 mennesker i området viste at de gifte folk levede længst og med sexlivet aktivt. Der er altså en sammenhæng mellem grønne øjne og et langt liv, genetisk. Derfor kan myten om at mennesker med grønne øjne lever længere være meget ægte i virkeligheden.

I Kaukasus bjergene har et mindre folk en Animistisk religion. Det kan kort beskrives som at man opfatter alt som levende. Eks. “Det var regnens hensigt at ødelægge udflugten”. Selv ting som dukker, genstande har liv. Denne religion er meget lig det man i dag kalder “magi”. Magi er nemlig at forstå hvordan alt virker. I så sandelig grad er alt levende, for alt består af atomer der er i konstant bevægelse. Glas i vinduer er flydende, om 30 års tid kan man fysisk måle dem tykkere i bunden end i toppen. Grønne øjne er igen forbundet til magi.

Som menneske med grønne øjne bør du udenfor ALTID bære solbriller for at sikre helbredet for dine øjne som er designet til at se i mere mørke omgivelser som f.eks. om natten.

Mennesker med grønne øjne er unikke da de kun udgør 2% af den samlede globale befolkning. De besidder en mystisk karismatisk enigma-ligende rolig og opmærksom men uforudsigelig personlighed, som gør dem til en magnet for andre nysgerrige væsener. Luften er altid fyldt med mystisk omkring et menneske med grønne øjne. De er meget levende og humoristiske samtidig med de besidder evnen at være meget attraktive og de mest charmerende af alle øjne som blot forstærker deres smil. Deres grønne øjne afspejler en drilagtig og lusket personlighed med stor visdom og intellekt på samme tid med en stor barnlighed. En anden person vil næppe gætte tankerne i sindet på et menneske med grønne øjne.

Mænd med grønne øjne har en hypnotiserende effekt på de fleste kvinder som magtesløse drages af de grønne drømmende og lidenskabelige øjne. Skuespillere som Tom Cruise, Gerald Butler, Christian Bale er glimrende eksempler på hvor forførende og attraktive grønne øjne er.

De har utrolig stærke følelser i kærligheden og er meget lidenskabelige elskere som har tendens til at være i langvarige forhold, hvor deres romantiske evner kan få dem til at komme med blomster eller gaver til deres elskede helt uden det er nogen speciel dag. Dog er mennesker med grønne øjne meget jaloux med handlinger og adfærd som kan være meget negative og urimelige som får den anden part til at føle sig noget så utilpas. Mennesker med grønne øjne har stærke ejerfornemmelser og hvad de mener er deres er KUN for dem. Det vil være uklogt for andre at forsøge sig på et grøn-øjet menneskes partner da mennesker med grønne øjne besidder er enormt temperament og skjult aggressivitet og tilsløret fjendtlighed som hurtigt bygges op til en meget stor reaktion som ofte kommer bag på alle andre. Jalousien opfattes som en negativ egenskab i deres personlighed. Shakespeare har endda lavet et skuespil (Othello) som beskriver jalousi som et grøn-øjet monster. Mennesker med grønne øjne har et ekstremt temperament, højt energiniveau og en høj sexlyst. En undersøgelse af fisk med forskellige øjenfarver, viste at dem med grønne øjne simpelthen angreb dem med øjne af de andre farver.

Mennesker med grønne øjne har en medfødt følsomhed og bevidsthed om livet hvor de er naturligt begavet til at tænke meget anderledes end andre. De har evnen til at bearbejde og lære information hurtigt sammen. Deres tankemetoder er unikke og distinkte som afspejler hele deres personlighed hvor de er fantasifulde, kreative og hårdtarbejdende mennesker som brænder med passion og inspiration for alt de gør uanset om det er deres arbejde, som ofte er af kreativ art, eller deres personlige liv.

De er altid fyldt med geniale ideer som skaber forskellige metoder for at nå deres mål som de opnår hurtigere end andre, fordi de er mål- og resultat-orienterede og har viljen til at løse alle problemer og enhver opgave på deres vej, med deres uendelige opfindesomme og kreative muligheder. De er absolut selv-forsynende og behøver kun deres egen godkendelse for at gå igang med deres ofte kreative handlinger.

Mennesker med grønne øjne er meget åbensindede og oprigtige og de lægger stor opmærksomhed i at lytte og har egenskaben til at føre meget værdifulde samtaler. De er kendt for at være meget intelligente mennesker der elsker deres egene liv. De har en meget høje færdigheder indenfor observation og har tendens til at være de mest nysgerrige af alle mennesker som med deres knivskarpe sind let og hurtigt kan vurdere hver enkelt situation i livet.

I film, myter og legender om overnaturlige væsener som f.eks. vampyrer, hekse, troldmænd, eller endda Disneys skurke skabt med grønne øjne. Legenderne fortæller endda at væsenerne “forhekser” deres ofre med sine grønne øjne.

Mennesker med grønne øjne er meget intellektuelle væsener som er kendt for at kunne holde en ganske seriøs koncentration, selv under stærkt distraherende miljøer.  være udmærkede underholdere / talere og glædeligt dele deres meninger med andre, De besidder dog evnen til at være rolig og høflig under samtaler. De er impulsive og tager risikoer i deres liv for at finde nye udfordringer. Med deres store intellektuelle visdom, kreativitet, intelligens, koncentration og fantasi er de meget glade for at holde hele taler om deres meninger og holdninger, som de er meget stolte af, for andre som ofte drages til at synes det samme. Derfor er mennesker med grønne øjne også opfattet som stærke rebeller der let kan skabe oprør.

Når et menneske med grønne øjne er igang med en opgave, er det absolut sikkert at opgaven udføres med den største koncentration og mental ro. Alt andet må vente til opgaven er løst perfekt. Tålmodighed er ofte spild af tid for mennesker med grønne øjne som dog med visse ting kan have enorm ubegrænset tålmodighed.AAAAAAAAA

Ifølge forskningen er mennesker med grønne øjne de mest sjove,kærlige og legesyge personligheder. De respekterer virkelig andre og viser altid de er glade for at møde en. De indrømmer deres fejl. Har en evne til at være en social magnet gennem deres charmerende personlighed.

Grønne øjne besidder lav til moderat mængder af melanin. Men den grønne er faktisk ikke en pigmentering af iris overhovedet. Hvad der er kendt som Rayleigh spredning-den samme lysspredning, der opstår på himlen og gør det blåt forekommer i det ydre lag (stroma) af iris. Den blå optisk effekt af Rayleigh spredning kombineret med den lette melanin pigmentering kombinerer at gøre øjet fremtræder grønt.

Gamle myter om mennesker med grønne øjne

Besidder overnaturlige kræfter

Mere intense relationer

Er bedre i sengen

Lever sundere livsstil

Er mere forbundet til jorden

Lever længere

Er onde

Et Digt om grønne øjne

Green eyes, Smiling there for me, As lovely as can be, For all the world to see. Green eyes, Oh, how they sparkle and shine, I look at her and wish that her love was mine
I love her green eyes like cat eyes in the night no matter where she goes they always catch the light. Green eyes in the morning awaken from a sleep holding her next to me that is all I seek
Green eyes please tell me this is where you want to stay green eyes please tell me You’ll wake up here everyday
– Ray Hansell

Rav farvede øjne

er verdens mest sjældne øjenfarve der dannes af en gul-kobber nuance på grund af gul farve-pigment. Denne øjenfarve er mest udbredt i Asien og Sydamerika. Farvevarianter spænder fra en gylden rav til en dybere rav-kobber-farve. Mennesker med rav-farvede øjne betragtes som bedøvende og hypnotiserende. Det gule øje er, som med alle øjenfarver, en arvelig egenskab, og involverer mange gen-sammensætninger. Undersøgelsen i 2008 der viste 16 gener styrer øjenfarverne kunne ikke påvise de mange variationer, der opstår med brune, blå og nøddebrune øjenfarver, herunder rav. Så den nøjagtige oprindelse for rav-farvede øjne ved hjælp af gener er endnu ikke er blevet isoleret og identificeret.

Der er en hel del berømtheder med ravfarvede øjne pga. den høje beundring og fantastiske visuelle øjenfarve. Bl.a. Nicole Richie, Courtney Culken, Gabriel Valenzuela, Emily Harrison, Alexandra Liao, Dayna Devon, Emmanuel Delcour

Ravfarvede øjne betragtes som kloge, troværdige og alvidende.

Mennesker med ravfarvede øjne ses som en smule reserveret, men er faktisk meget varme og er gode til at konversere, måske derfor de ofte får opmærksomhed fra alle der møder dem. De er også kendt som “Wolf Eyes” (ulve-øjne). Mennesker med denne øjenfarve ser usædvanligt godt selv i mørke eller dunkle rum. Det siges at ulve noglegange lever gennem mennesker med ravfarvede øjne. Derfor siges det også at mennesker med ravfarvede øjne bliver lidt skøre ved fuldmåne. Nu er det ikke sådan disse mennesker går ud og hyler af fuldmånen, det er mere deres trang til at være ude i naturen, gerne som friluftsmenneske. Dette kan måske afspejle sig i den instinktive del af ulven.

Ravfarvede øjne er rangeret som verdens mest forførende øjenfarve, med grøn øjenfarve som nummer to.

Når det kommer til specifikke sygdomsprocesser unikke til ravfarvet øjne, er der generelt ingen. De er lige så tilbøjelige til de samme lidelser som blå, grønne og violette øjne. På grund af mangel på melanin i disse lettere farvede øjne, er de tilbøjelige til fritliggende nethinder på grund af pludselig udsættelse for ekstremt stærkt lys.

Violette øjne

Farven violet regenerere nervesystemet og bidrager til helbredelse af søvnløshed, mentale lidelser, fysisk sygdom og hjerneskader. Farven aktivere ens intuition og kreativitet samt øger den ens sanselige bevidsthed.

Alexandrias Genesis er en genetisk mutation kendt for at skabe violete øjne. Dem født med sorte eller grå øjne vil i langt de fleste tilfælde udvikle blå, grønne eller brune øjne, som bliver tydelige omkring seks måneders alderen. I tilfælde af Alexandrias Genesis, vil øjnene fremstå som bleg sølv til lys lilla eller violette øjne. I puberteten kan øjenfarven skifte til en dyb lilla, en mørk lilla eller violet-blå og forblive som sådan resten af livet. Alexandrias Genesis siges at give perfekt syn hele livet.

Forskere hævder mutationen kan spores tusinder af år tilbage med oprindelse i Egypten. Der findes ingen bevis for mutationen så langt tilbage i tiden. Det første tilfælde af violette øjne siges at have været opdaget i 1300-tallet. Andre træk der følger violette øjne er den meget hvide hud der er uigennemtrængelig ved skade og næsten ikke kan forbrændes eller solbrændes.

Myter fortæller også at mennesker med denne øjenfarve aldrig tager på i vægt, dog kan de blive undervægtige pga. af en superstærk metabolisme (forbrænding). Kvinder med denne øjenfarver har IKKE menstruation og alligevel er de fertile. De har ofte velformede kroppe med superimmunforsvar som gør de altid er raske hele livet igennem. Børn født af en mor med denne øjenfarve vil med tiden selv udvikle øjenfarven og alle egenskaber beskrevet. Dette er dog myter, jeg vil meget gerne møde mennesker med violette øjne og høre om der er noget om de interessante myter.

Elizabeth Taylor havde tydeligvis Violette øjne og der er børn i dag, der har violette øjne som følge af Alexandrias Genesis.

En over tusinder af år gammel legende fortæller at på en mørk og rolig nat uden måne var menneskerne i Egypten klar til at gå i seng i deres hjem da et forbløffende hvidt lys invaderede atmosfæren og infiltrerede hjemmene hos de fredelige egyptere. Alle som gik udenfor for at se hvad det var, så op og straks forvandledes deres øjne sig til violet og deres hud blev en iriserende hvid. Efter denne hændelse blev alle der havde violette øjne anset som dem, “der havde set lyset”, kaldt for “Spirit People” altså “Åndelige væsener”. Desværre blev det sådan at de andre mennesker begyndte at have negative tanker om de nye “åndelige mennesker” og snart blev dem med den nye lyse hud og violette øjne bandlyst på markeder, job mm. Sammen forlod disse åndelige væsener landsbyen og drog til de nordlige regioner i Europa. De forsvandt sporløst indtil år 1329 hvor man første gang igen stiftede bekendtskab med mennesker med violette øjne.

Alexandria Augustine kom ind i denne verden den 29. april 1329. Hendes forældre elskede hende dybt og hun var aldrig uden opmærksomhed. Hun blev født med blå øjne. På hendes første fødselsdag bemærkede hendes mor en markant ændring til en høj-violet farve i barnets øjne, påfaldende smukke, men ikke de blå øjne hendes mor var bekendt med. Skræmt for sit barn, gik hun straks i gang med at finde landsbyens præst. Hendes mor var sikker en heks havde placeret en magi på hendes datter og havde mærket hende med en drillesyg gerning. Præsten var hurtig til at påpege sjældenheden af violette øjne og den lille pige blev hurtigt omdøbt anomali Alexandrias Genesis, hvilket giver en hilsen til genkomst af tilstanden som først er beskrevet i den egyptiske æra med forsvinden af ​​”Spirit People”. Præsten fortalte Alexandrias mor, at dette var ingen forbandelse, men snarere en gave «og mor skulle at våge over og have omsorg for hendes datter, fordi hun var et meget særligt barn. Violette øjne var i den tid dikteret til at være under mistanke som en heks og skulle derfor bortskaffes. Dette var en bekymring for Alexandrias mor, men barnet var allerede elsket af byens borgere for hendes stærkt violette øjne, hvor det kun blev set som den sande gave, de var.

Berømtheder med Alexandrias Genesis er selvfølgelig Elizabeth Taylor. Nogle tror Elizabeth bar farvede kontaktlinser under optagelserne i filmene “Whos afraid of Virginia Wolf” og “Cleopatra” i 1963. Desværre folkens; fremkomsten af ​​farvede kontaktlinser var en teknologi, der kom langt senere i 1983.

Øjenfarven skal hvad angår øjenfarver og lidelser betragtes som de lyse øjenfarver. Der kendes ingen specifikke lidelser for violette øjne.

 

Kilder;

 • Forsker, forfatter og foredragsholder, Robby Curdorf
 • Den tilbageholdte viden om helbredelser, af Robby Curdorf
 • Dine fantastiske magiske kræfter, af Robby Curdorf
 • Independent.co.uk
 • Pumpkincat210.hubpages.com
 • FoxNews.com
 • Aclens.com
 • Slideshare.net
 • Eyedoctorguide.com
 • Longevity.about.com
 • Nytimes.com
 • Muscledudelife.com
 • Igap.dk
 • b.dk/rejseliv/vandring-i-kaukasus-bjergene
 • HealthGuidance.com
 • Sundhedsguide.com
 • Wikipedia.com
 • Kroppens hemmelige sprog
 • Scholarworks.gsu.edu
 • PubMed USA
 • British Medical Journal (BMJ)
 • Billeder Bl.a. fra Pixabay.com