Blodtype O, jægeren

4. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Blodtype O, kaldes “Jægeren” og “Krigeren”
Denne blodtype menes at være den oprindelige blodtype, mere end 40.000 år gammel. Nyere forskning antyder dog blodtype AB rh+ som den oprindelige blodtype, som igennem tiden muterede til enten blodtype A eller B og senere en blodtype uden A og B antigener hvilket er blodtype O som ingen antigener har.

Der er i Danmark ca. 35% med blodtype O, Rhesus D Positiv, og 7% Rhesus D negativ.

Type O kan være en ganske aggressiv slags pga. grundlæggende høj adrenalinniveau, hvor stress eller provokation straks producerer mere adrenalin som føres til musklerne som kræver fysisk handling eller verbal kontrollerende opførsel af omgivelserne. Blodtype O kan ikke nedbryde adrenalin ved tankens kraft, derfor er hård motion og fysiske udfordringer lige noget for type O.

Type O får mindst kræft af alle blodtyper bl.a. pga. det altid høje niveau af adrenalin som forårsager produktion og god spredning af NK-celler (dræberceller) som bl.a. dræber kræftceller.

Se her en video af Dr. Peter Adamo forklare blodtype O. Klik her

Klik her for kostråd til blodtype O; Kostråd til blodtype O

Blodtype O og Calcium
Type O´s fordøjelsessystem har fedtnedbrydende enzymer der nedbryder fedt hurtigt. Samtidig er det også disse fedtnedbrydende enzymer der sørger for optagelse af Calcium (kalk) i type O. Mangel på fedt i kosten fører direkte til mangel på Calcium hos type O, som oftest af alle blodtyper får Calciummangelslidelser. Type O SKAL have høj fedt og høj animalsk proteinrig kost.

Sur mavesyre og hurtig fordøjelse
Blodtype O har surest mavesyre af alle blodtyper og derfor den hurtigste fordøjelse, som gør det sværere for type O at optage proteiner og andre næringsstoffer fra plantebaseret kost. Der kan være variationer af type O som kan spise plantebaseret kost, f.eks. rhesus negative som har langt mindre temperament og mindre aktivitet i solar plexus hvor maven befinder sig.

Den kraftige mavesyre hos type O dannes bl.a. fra mentaliteten af blodtype O som meget gerne vil kontrollere alt hvilket foregår gennem Solar Plexus (chakra) som ligger lige ved maven. Bemærk Rh+ som blodtype O er den mest aktive i nævnte forhold, Rh- er mere dæmpet.

Læs f.eks. om Rhesusfaktoren her;

Pga. den meget sure mavesyre i type O, er de bedst til at fordøje kød og gerne rødt kød !, generelt er en meget proteinrig kost er nødvendig og stærkt anbefalet. Kød er godt for type O fordi det indeholder færdige proteiner og næringsstoffer “klar til brug” i kroppen med det samme, perfekt for type O mennesker. Omvendt er de fleste mejeriprodukter yderst dårlige og skadelige for denne type O, især komælk og ost som meget ofte giver knogle og ledlidelser i type O. Mozzarella, feta, og gedeost, gedemælk er ok for type O.

Soja skulle være neutralt hvis man er secretor. Non-secretor skal undgå soja.

Skal bruge mere sukker
Sukker og chokolade har ingen dårlig eller skadelig effekt i type O´er, men vær opmærksom på moderat forbrug alt efter hvor megen mental og eller fysisk aktivet man laver. Blodtype O rh+ kan tåle og har brug for mere sukker end nogen anden blodtype, fordi nervecellerne er drevet til at være konstant opmærksomme pga. den grundlæggende høje adrenalin. Nerveceller SKAL bruge glukose for at fungere, og type O rh+ har et højt forbrug af stort set alt som f.eks. sukker, vand, mad, som ikke kan ændres da det ligger i generne og mentaliteten af blodtypen.

Blodtype O har ikke brug for nødder i kosten, og vil type O tabe sig skal nødder helt undgås fordi nødder indeholder store mængder kalorier og fedt, og kan give sart tarm hos type O. Græskarkerner og valnødder er undtaget og ses som gavnlige for type O.

Læs mere her;

Ringe blodomløb
Blodtype O har ofte ringe blodomløb og derfor ofte kolde hænder og fødder, måske også fordi de er kontant på vagt og ofte føler sig usikre i visse omgivelser. Varmegivende krydderier som f.eks. cayennepeber vil øge blodcirkulationen, desuden er et hav af andre krydderier supergodt for type O som f.eks. ingefær, peberrod og lign. Spis iøvrigt en proteinrig kost om morgenen og i løbet af dagen.

Tomater er godt
Type O er også den eneste blodtype der kan tåle tomater fuldstændigt, dog skal ketchup undgås pga. indholdet af eddike som kan gøre den allerede sure mavesyre mere sur og kan lede til mavesår som Type O får mest af, af alle blodtyper. Mayonnaise skal også undgås. Alle former for syltede fødevarer er ufordøjelige for type O og giver stærk irritation af maveslimhinden. Olivenolie, citronsaft, hvidløg anbefales som tilbehør til kosten.
Kulsyre, mineralvand, og te er harmløse for blodtype O. Øl og vin er ok i meget små mængder, men generelt bør alkohol holdes på et minimum for type O rh+ pga. mentaliteten som let føles truet og provokeret til angreb som enten udføres lynhurtigt eller type O flygter.

Kaffe er meget skidt
Blodtype O kan overhovedet ikke tåle kaffe som er yderst skadeligt, fordi det gør mavesyren som allerede er meget sur, endnu surere og det har type O ikke brug for, da det på sigt kan føre til mavesår og fordøjelse lidelser.

Grøn te kan godt drikkes af type O men har ingen gavnlige effekter som den har for andre blodtyper.

Pas på din type O partner
Blodtype O har det bedst med at leve som i de oprindelige dage for mange tusinder år siden, desværre er kosten nu til dags i Danmark blevet anderledes og mange ting er kørt helt af sporet siden dengang. Fedtfattig og sukkerfri kost er på mode, og fungere rigtig godt hos de mange blodtype A´er partnere som ofte får sine partnere med på kost moden, men det kan blive meget farligt for en type O at leve af en fedtfattig og sukkerfri kost. Nervelidelser som f.eks. MS, ALS er i forbindelse med for ofte lavt blodsukker. Knogle og led lidelser er lige om hjørnet for type O hvis den lever af brød med lav fedt og måske kunstige sødemidler istedet for sukker.

Eksem og rødlig udslet især i ansigtet omkring næsen er tegn på en kost som slet ikke fungere i type O, hvilket ofte forårsages af komælk, softice, brød, for lidt fedt, mangel på sukker osv.

Groft brød med hele korn er farlige for blodtype O
Dr. Dádamo beskriver at hele korn dræber tarmfloraen med syre i hos type O. Hele korn gør mavesyren meget sur på få minutter, og den meget sure masse kan mærkes i maven på type O, og massen forsætter ned i tarmene hvor den ødelægger tarmfloraen så fordøjelsen ikke fungere.

Personligheden
Grunden til blodtype O kaldes krigeren, er fordi type O´s blod er særlig aggressivt som tidligere beskrevet.
Det er generelt sådan at føler type O sig truet, så er der faktisk kun 2 valgmuligheder;
At gå til fysisk eller meget kraftigt verbalt til angreb, eller at flygte som kun er en mulighed når man har lært at beherske sig for ikke at skade andre.

Fysisk og psykisk stærk
Blodtype O er fysisk meget stærk, udstyret med et stærkt sind der let kan blive meget sur, og type O er fuldt ud overbevist om at vinde enhver kamp eller udfordring.

Blodtype O kan øge sin muskelstyrke hele 50% over normal maks muskelstyrke lynhurtigt, pga. rapid produktion af noradrenalin som samtidig øger den mentale tankegang til at vinde enhver kamp og uskadeliggøre “fjenden”.

Type O´er udadvendte, udtryksfulde og passionsfyldte og meget sociale. Dog trækker de sig nogen gange helt væk fra andre for at lade op og bare være ét med sig selv, og her kan de virke kolde over for andre når de vil ha´sin frihed.
Type O´er stærkt motiverede naturlige ledere, udstyret med en stærk fysisk udstråling der vil kontrollere omgivelserne og scenariet.
Type O´er tager chancer fuldt ud overbevist om sin egen succes. Det siges at type O kan styre humøret i et helt selskab, og søger altid at skabe harmoni blandt alle omkring sig.

Type O udsender generelt et energifelt der giver andre en følelse af ro og fred, bekymringer lader til at forsvinde på mystisk vis i selskab med en type O som er storhjertede, velvillige, og bruger gerne generøst penge på andre. Type O´er fødte naturlige atleter pga. sin fysiske styrke, udholdenhed og igen et sind der er fast besluttet på at vinde, og trangen og overbevisning for succes gør dem yderst velegnede som igangsættere, dog er det ikke altid et projekt færdiggøres hvis det først bliver kedeligt, og trangen til at skabe med succes kan gøre dem så låst i egne projekter at andre finder dem kedelige.

Type O har et meget højt niveau af troværdighed, men ofte kan de lave store uhensigtsmæssige brølere. Men netop det gør at man bare må elske en type O, som er ganske kreative og populære, og de elsker at være centrum i et selskab, og de er meget bevidste om sig selv. Type O er udmærkede mentorer, især for dem som er yngre og eller mindre erfarne end de selv er. De bruger også meget tid på deres arbejde.

De gode træk ved type O er; ro- og harmoniskabende, generøs, selvstændig, fleksibel, idefyldte, målorienterede, atletiske, konkurrencedygtige og meget tilpassende til hvad som helst, selvbevidst, stærk vilje, intuitiv.

De dårligere træk er; klodset, utålmodig, flyvsk, jaloux, grådig, upålidelig, tvangspræget elsker, forfængelig skrålhals, kold og arbejdsnarkoman.

Kærligheden med blodtype O
Type O er kendt for sin udsøgte sans for- og skabelse af romantik, og er meget generøse og legesyge. De overfylder sin partner med opmærksomhed og kærlighed, og forventer mindst det samme i gengæld. Hvis type O tror ​​du er utroværdig eller føler de ikke stoler på dig, vil de aldrig tøve et sekund med at undersøge din telefon eller overvåge dig med alle tænkelige metoder ved enhver given mulighed.

Partner for blodtype O
Blodtype O passer personlighedsmæssigt godt sammen med alle de andre blodtyper.
Der er flere steder som beskriver blodtype O og A som den perfekte partner, mens andre steder beskriver at blodtype B også er en fremragende partner for blodtype O.
Blodtype O er god til at tage beslutninger og tager gerne hele føringen, og kan lide at tage ved tøjlerne på sin partner så denne kan blive afstresset.

 

Kilder;

  • TypeBase 4, Blood Type Diet Food Database
    • http://www.dadamo.com/typebase4/depictor5.pl?390