Blodtype B, Jægeren og Blandingen

4. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Blodtype B, kaldes også for “Jægeren”, “Blandingen”
Type B er den mest udviklede blodtype af dem alle, en blanding af arterne;
blodtype O og A. Dette giver type B de bedste egenskaber fra både blodtype O og A.

Der er i Danmark ca. 8% med blodtype B Rhesus D Positiv, og kun 2% Rhesus D Negativ.

Se her en video med Dr. Dádamo som fortæller om blodtype B; klik her

Klik her for kostråd til Blodtype B

Motion
For at opretholde krop og sind balance, anbefales det at type B vælger motion, der udfordrer sindet såvel som din kroppen. Type B nødt til at afveje meditative aktiviteter med mere intens motion. Du har tendens til at gøre bedst med aktiviteter, der ikke er for intense, har et element af mental udfordring og inddrager andre mennesker. Fremragende former for motion for type B kan f.eks. være; tennis, kampsport, cykling, vandreture og golf.

Mest udviklede blodtype
Type B det ikke godt med nødder og frø. Jordnødder, sesamfrø, solsikkefrø og flere andre typer nødder og frøindeholder lektiner som er forstyrrende for insulinproduktionen.

Nødder kan f.eks. gøre blodtype B mennesker alvorligt syge.

Sojamælk, tofu og andre sojaprodukter bør begrænses som secretor, da disse modvirker blodtype B´s immunforsvar og forbrændingssystem. Som blodtype B non-secretor er soja neutralt.

Blodtype B har brug for kød, mælkeprodukter og fisk som primær kilde til protein, for at opnå det bedste helbred og har også godt af urter og krydderier som ingefær, peberrod, karry og cayennepeber. Søde urter og krydderier er irriterende for B-typens mave.
Mørkt og hvidt sukker, samt mørk sirup, honning virker neutralt i B-typens system, husk nu, alt med måde, i moderate mængder.
Ginseng, ginkgo-biloba styrker hukommelse og koncentrationen, som B-typer ofte har udfordringer med.
Har bedst af urtete, grøn te, vand og juice. Kaffe, almindelig te og vin har ingen gavnlige effekter på type B men er heller ikke skadelige. B-typen bør dog undgå disse slags unødige stimulanser for at maximere ydelsen af sin krop og sind.

Ved vægtøgelse er de største faktorer; majs, hvede, boghvede, linser, tomater, jordnødder og sesamfrø. Hver af disse fødevarer påvirker effektiviteten af ​​din metaboliske proces, hvilket resulterer i træthed, væskeophobning, og hypoglykæmi som kan mærkes som et kraftigt fald i blodsukkeret efter at have spist et måltid. Når disse fødevarer fjernes og en korrekt kost for blodtype B indtages burde blodsukkeret bør forblive normal efter måltider.
En anden meget almindelig fødevare som type B bør undgå, er kylling fordi det indeholder agglutinerende lektin i muskelvævet som angriber type B´s blodbane og øger kraftigt risikoen for slagtilfælde og immunsygdomme. Spis i stedet gavnlige fødevarer såsom ged, lam, fårekød, kanin og vildt.

Andre fødevarer, der fremmer vægttab er grønne grøntsager, æg, gavnlige kød og fedtfattige mejeriprodukter. Når giftige fødevarer undgås og erstattes med gavnlige fødevarer, har blodtype B stor succes med at kontrollere vægten.

Personligheden
Type B producerer noget højere niveauer af cortisol, hvilket betyder at når type B er ude af balance så manifesterer det sig i overreaktion på stress, svært ved at komme sig efter stress, forstyrret søvn, tåget tankegang i dagstimerne, hvilket producere forstyrrende venlige bakterier som undertrykker immunforsvaret. Dette fører til øget risiko for depression, insulinresistens.

Som en type B bærer du det genetiske potentiale for nemt at kunne trives i omskiftelige forhold, altså stor tilvænningsevne i modsætning til blod type A og O, som er modsatte ender af hver spektret. Dette er opstået i fortiden hvor det var vigtigt at kroppen var fleksibel mellem animalsk og vegetabilsk føde. På samme tid har type B dog ekstremt svært at vælge mellem to ting og er følsom nok til at glide ud af balance.

Blodtype B er dog den mest afbalancerede end nogen af de andre blodtyper, hvad angår mentalitet og fysisk sundhed.

Type B er objektive, eftergivende, kreative, originale, fleksible og har også tydelige tegn på en stærk sjette sans, da de har scoret højeste points for at være “Beskuende med følelse”, hvilket giver dem en tendens til at være indsigtsfulde, mystiske, idealistiske, kreative, globalt orienterede, folk-orienterede og gode til at forestille sig ting. Type B er en lytter og kan sidde der helt stille og bare indlærer ting. Men herefter er der en tendens til at overreflektere og overfortolke hvad de har lært.

Type B har en stærk visualiseringsevne, og den kan bruges til at skabe alt som ønskes.
Brug mindst 20 minutter om dagen til at lave noget så kreativt det skal bruge din fulde opmærksomhed. F.eks. vil det være en god ide at deltage i møder i grupper, da type B er yderst god til at skabe netværk.
Det er bedst at type B går i seng inden kl. 23:00, og at natterytmen ikke ændres.
Brug meditation i pausen på arbejdet.

Kærligheden med blodtype B
Mennesker med type B blod er som en astrologiske løve. Af natur tørster de efter social interaktion og er ofte beskrevet som festens midtpunkt. De får nemt venner og falder hyppigt ind og ud af forhold. B-typer trives ved at bryde regler og hader at blive sat i bås. De er ofte tiltrukket af jobs der lader dem at udtrykke sin kreativitet.

Som elskere er type B lidenskabelige og overraskende, i og uden for soveværelset. Men de har en tendens til at være egoistiske og handle uden at overveje konsekvenserne. I Japan er Type B er kendt som heart-breakers.

Type B´s kaotiske livsstil fungere ikke optimalt sammen med type A. To B-typer vil ikke huske at betale regninger til tiden.

Partner for blodtype B
Den bedste partner for type B er Type AB eller Type O. Type AB kan inspirere Type B´s kreativitet med sin egn og tilføre noget rationalitet i forholdet, men Type AB´s tendens til at være følsom og let sårbar er i strid med type B´s risikoadfærd.

Sammen med Type O balanceres den uansvarlighed der følger med ved at date en Type B. Type O´s ynde og kærlighed til social interaktion gør dem en stærk partner for en drilsk Type B.

 

Kilder;

  • TypeBase 4, Blood Type Diet Food Database
    • http://www.dadamo.com/typebase4/depictor5.pl?390