Blodtype AB, Barnet eller Originalen

4. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Blodtype AB, “Barnet” eller “Originalen”
Type AB er den nyeste eller ældste af blodtyperne, kun ca. 1000 år gammel eller meget ældre, og er en blanding af blodtype A og blodtype B.

Ny forskning foreslår at blodtype AB rh+ er den originale oprindelige første blodtype, hvorefter den muterede til kun at have antigen A eller B og til sidst en blodtype uden antigener, blodtype O.

Der er i Danmark ca. 4% med blodtype AB Rhesus positiv, og kun 1% med Rhesus negativ.

Se her en video med Dr. Dádamo som fortæller om blodtype AB; klik her

Klik her for Kostråd til Blodtype AB

Kosten
Type AB fungere fint med soja som direkte forebygger mod kræft og fedme, men der kan være problemer med soja og Type AB non-secretor. Natrium er dårligt for type AB, derfor anbefales der havsalt eller himalayasalt som iøvrigt alle blodtyper bør holde sig til. Blæretang er især gavnligt for vægttab for blodtype AB. Alle former for peber skal undgås, omvendt skal der benyttes rigeligt med hvidløg, citronsaft, olivenolie og krydderurter på type AB´s mad. Det er beskrevet nogle steder at type AB også tåler tomater, selvom det kun er blodtype O som virkelig kan fordøje og have gavn af tomater.

Sukker og chokolade bør kun nydes i meget små mængder for type AB.

Kaffe er ok for type AB fordi enzymer i kaffe er magen til dem i soja som fungere fint i type AB, dog skal koffein og alkohol undgås især i stressede situationer.

Fokuser på fødevarer såsom tofu, skaldyr, mejeriprodukter og grønne grøntsager hvis type AB skal tabe sig. Undgå røget eller saltet kød, som kan forårsage mavekræft hos personer med lave niveauer af mavesyre eller bare mindre syreligt mavesyre som f.eks. type A. Der er en bred vifte af skaldyr som er en glimrende kilde til protein for type AB. Stærkt gavnlige fisk er f.eks. guldmakreller, rødsnapper, laks, sardiner og tun. Nogle mejeriprodukter er også gavnlige for type AB, især yoghurt og kefir.

Rødvin er gavnligt for hjerte-kar-systemet for type AB.
Øl er neutralt og kan drikkes moderat.

Type AB har ligesom type A lav eller mindre syrlig mavesyre men type AB har type B´s tilpasning til kød. Når der mangler mavesyre til at nedbryde kødet ordentligt rådner kødet og afgiver store mængder frie radikaler og transmutagen fedt som øger vægten hos type AB.

Skal undgåes 
Type AB har ligesom type B tilbøjeligheder til negative insulinreaktioner når der spises limabønner, majs, boghvede eller sesamfrø som kan føre til hypoglykæmi (lav blodsukker, som er langt farligere end høj blodsukker) efter måltider som fører til mindre effektiv forbrænding af kosten.
Lavt blodsukker sænker kroppens frekvens hvilket lettere leder til bakterie og virusangreb. 

Læs mere;

Dr. D’Adamo anbefaler små og hyppige måltider som vil modvirke fordøjelsesproblemer forårsaget af utilstrækkelig mavesyre og peptiske enzymer;

“Maven indleder fordøjelsesprocessen med en kombination af fordøjelses sekreter, og de ​​muskelsammentrækninger, der blander mad med dem. Når du har lave niveauer af fordøjelsessystemets sekreter bliver kosten i kroppen i længere tid”

Kombiner kosten for effektiv fordøjelse
D’Adamo foreslår at type AB er opmærksomme på ikke at kombinere visse fødevarer for at effektivisere fordøjelsen som f.eks. at undgå stivelse og proteiner i samme måltid.

Motion
Motion spiller en stor rolle i reducering af stress og dermed opretholde en sund følelsesmæssig balance for type AB. Der anbefales en kombination af både beroligende aktiviteter og mere intens motion for at hjælpe med at opretholde en optimal balance, som f.eks. tre dage af aerobic såsom løb eller cykling og to dage med beroligende motion som yoga eller tai chi, mindst to gange om ugen.

Personligheden
Blodtype AB har 80% større risiko for at få hukommelsesproblemer end de andre blodtyper, viser et nyt studie med over 30.000 mennesker over en periode på 3,5år. Ifølge undersøgelsen skyldes risikoen kredsløbslidelser som diabetes, forhøjet blodtryk som er typiske lidelser set hos type AB.

Typen AB har en slags unik kamæleon-lignende egenskab som kan tilpasse sig omstændigheder og tilegne sig karakteristika for hver af de andre blodtyper. Type AB ligner mentalt til tider type O og andre gange type B. I dag hvor vi ser tilbage på denne bemærkelsesværdige evolutionære revolution, er det klart at de genetiske karakteristika for vores forfædre lever i vores blod i dag.

Type AB har samme tendens som Type O når det kommer til stresshormoner som overproduceres i form af katekolaminer som adrenalin, således kroppen lider fysisk under fysiske konsekvenser af stærke følelser. Den største fare er tendensen til at indlære følelser, især vrede og fjendtlighed som er langt mere skadeligt for helbredet end hvis de blot ignoreres af type AB.

Type AB har ofte blandede budskaber om deres følelsesmæssige sundhed. Mens der er en tendens til at blive tiltrukket af andre mennesker fordi Type AB er venlig og tillidsfuld, er der en anden side som føler sig fremmedgjort i større fællesskaber. Men Type AB er intuitiv og åndelig med en evne til at se ud over de stive rammer af samfundet, er lidenskabelig i troen men ønsker også at blive elsket af andre hvilket kan skabe konflikter. Type AB´er beskriver sig selv som følelsesmæssige, lidenskabelige, venlige, tillidsfulde og indlevende.

  • Afbryd arbejdsdagen med fysisk aktivitet, især hvis jobbet er stillesiddende, så vil type AB få mere energi.
  • Find alenetid. Hav mindst én sport, hobby eller aktivitet, som du udfører uafhængigt af andre mennesker.
  • Træn dagligt i visualisering, indgå i gruppe/foreningsarbejde som giver mening for dig.
  • Lav livsstilsændringer gradvist i stedet for på én gang, og lav en plan for målsætninger for ugen/måneden osv.
  • Slip tanker om ting du ikke kan ændre alligevel.
  • Undgå konkurrence-situationer.

Type AB Blod rolige og rationelle og er fast besluttet på at jage sine drømme og har ofte en stærk følelse af morale. På trods af deres indsats for at realisere deres drømme, måler de ikke deres succes konventionelt som f.eks. hvor mange penge der er tjent. Type AB er de mindst grådige af alle blodtyper. Ligesom type A, nyder Type AB at lede efter ny viden og har ofte en perlerække af forskellige hobbyer.

Kærligheden med blodtype AB
Som partnere, kan type AB´er være meget fleksible hvilket gør dem lette at falde for, hvis altså man kan ignorere deres yderst kritiske karakter. Type AB og type O kan blive rigtig gode venner og forretningspartnere, elskere måske men kun hvis der er en stærk gnist mellem dem.

Partner for blodtype AB
Type AB´s kreativitet gør dem til et godt match for type B´er, men Type AB´s følsomhed kan gøre relationer med de hensynsløse B-type anstrengt til tider.

Type A og type AB kan sagtens fungere sammen da begge har stærke moralske indstillinger og rolige personligheder, på trods af den store respekt for hinanden kan de også skændes om forskellige kerneværdier.

 

Kilder;

  • TypeBase 4, Blood Type Diet Food Database
    • http://www.dadamo.com/typebase4/depictor5.pl?390