Beskyt din hørelse med vitaminer og mineraler

4. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Når øret udsættes for høje pludselige lyde over 85dB eller konstant høj støj dannes der frie radikaler (oxidanter) som ødelægger cellerne i øret. Derfor ved at have godt med antioxidanter i kosten og dermed i kroppen kan man undgå høreskader.

“Vitaminer og mineraler er vigtigere end de fleste tror,
selv for hørelsen og beskyttelse mod høreskader
har laboratorieforsøg vist”

Desværre er der mangel på næringstoffer i det meste af den mad mennesker spiser i dag. Derfor er kosttilskud langt mere nødvendigt end de fleste tror. Vitaminer og mineraler er IKKE det samme. I medierne vil de gerne bevise der er vitaminer nok i maden, det er der også i nogle madtyper, men de glemmer at fortælle hvor lidt og helt manglende flere mineraler er i maden i dag.

Et kosttilskud skal indeholde alle vitaminer og alle mineraler for at have bedst mulig effekt i kroppen. Vitaminer og mineraler er afhængige af hinanden, derfor hjælper det ikke med kun ét mineral eller ét vitamin.

Tinnitus
F.eks. kan Tinnitus faktisk opstå af samme årsag som knogleskørhed opstår, nemlig af Calcium-mangel i kroppen. Det kan enten skyldes en forkert kost der får nyrene til at tage Calcium (kalk) fra knoglerne, og det medfører huller i knoglerne, muskler der kramper, og som knoglerne bliver svagere som mangel på mineraler dannes der bindevæv og ved Tinnitus bliver den 8´ende kranienerve klemt af dette bindevæv som forårsager ringelyd og eller susen i ørene som kun en selv kan høre.

Disse vitaminer og mineraler er dokumenteret i laboratorieforsøg at kunne beskytte mod høreskader forårsaget af både lang- og kortvarige høje støjniveauer;

  • C-vitamin og E-vitamin er stærke antioxidanter som modvirker frie radikaler der ødelægger høreceller. Desuden er C-vitamin er meget vigtig for optagelsen af Calcium (kalk).
  • Beta-caroten
  • 2 dele Calcium sammen med 1 del Magnesium og D3-vitamin

Brug høreværn
Det anbefales altid at beskytte sine øre med tilstrækkelig beskyttelse i form af ørepropper og eller høreværn.

 

Kilder;

  • Wikipedia (artikelbillede og data)
  • Doctorsnatural.dk
  • Let´s play doctor, af Dr. J. Wallah
  • Let´s play Herbal Doctor, af Dr. Ma Lan