Æteriske olier, og hvordan at bruge dem

Æteriske olier, og hvordan at bruge dem

3. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Certificerede æteriske olier har mange dokumenterede helbredende og forebyggende egenskaber, for både mennesker og dyr, MEN de skal bruges korrekt ellers kan de være skadelige.

Dyr er meget mere følsomme overfor æteriske olier end mennesker, derfor bør denne vejledning læses GRUNDIGT, inden man forsøger noget som helst med æteriske olier.

Venligst læs ALT herunder hvis du er ny med æteriske olier
I bunden af siden er eksempler på brug af disse planteudtræk som er specielle og faktisk ganske normale og naturlige æteriske terapeutiske olier har en ægte helbredende effekt overfor stort set alle lidelser og sygdomme. Æteriske olier kan bekæmpe alle kendte bakterietyper, både gram positive og negative hvilket er dokumenteret i USA´s medicinske database NCBI.gov PubMed. Det er paradoksalt nok ulovligt for producenter og sælgere af æteriske olier at oplyse deres olie som helbredende fordi kun lægemidler må kunne helbrede ifølge lægemiddelloven.

Dog er det lovligt at sælge og købe olierne. Jeg vil anbefale alle som vil igang med æteriske olier først at læse en bog der hedder “Essential Oils Desk Reference 4th edition” bogen er på engelsk, bogen beskriver alle olierne og deres egenskaber, og hvordan de bruges. Bogen er ret dyr, så alternativt kan du læse om olierne flere steder her på reddigselv.dk

Sådan bruger du æteriske olier

 1. ALTID omgåes æteriske olier med forsigtighed. De er naturlige og helbredende, MEN de er også absolut koncentrerede og meget stærke og kan være skadelige brugt forkert.
 2. ALTID skru låget stille og roligt af mens den lille æteriske olieflaske er lodret med låget opad.
 3. Flasken har en dråbe-indsats som sørger for olien kommer ud langsomt, dråbe efter dråbe.
 4. Hold altid flasken 45graders vinkel nedad over området hvor dråben skal hen, og afvent tålmodigt dråben. Lad vær med at ryste flasken fordi dråberne ellers kan ramme øjne eller andre uønskede områder.
 5. De fleste æteriske olier skal fortyndes med en såkaldt “bæreolie”, som er en neutral olie f.eks. jomfru oliven olie / kokosolie osv.

“En teskefuld (5 ml) neutral bæreolie
tilføres Ca. 5 dråber æterisk olie.”

“Den færdige blanding kan bruges til indtagelse
som kosttilskud eller smøres
på et område uden på kroppen”

Advarsel
Gravide bør afholde sig fra brug af æteriske terapeutiske olier.
Før man begynder på noget med disse koncentrerede olier, skal man være klar over at de ikke er ufarlige, de smøres normalt på det syge sted eller bruges som massageolier, de fleste må tages som supplement i maden andre må ikke, gravide skal passe på med visse olier. Olier skal ALTID først testes på et lille område som f.eks. under foden, her kan der gå op til 2 dage før en f.eks. overfølsomhed opstår.

Overfølsomhed 
Det kan ske man er overfølsom for disse naturlige olier, og det hænger sammen med at langt de fleste plejemidler i Danmark er tilsat syntetiske olier og kemiske stoffer som kan lagre sig i fedtvævet i huden i helt op til et år, også selvom der oplyses om kun naturlige ingredienser. Det kan også ske man er på et medicin produkt som gør at ens krop har synteitiske stoffer i sig, som vil interferere med de essentielle olier. Måske har man lagret noget fra disse plejemidler som vil reagere med den naturlige essentielle olie, i så fald skal man før brug af naturlige æteriske terapeutiske olier igennem en udrensning af kroppen før man forsætter med olierne. Plejemidler med giftige stoffer i kan omfatte f.eks. tandpasta, hårshampoo, sæbe, deodoranter osv.

Æteriske olier er ikke terapeutisk fordi de er økologiske !
Selvom der står 100% økologisk ved olierne er det ikke sikkert de har terapeutisk effekt. Det kræver særlig omhyggelig udvinding af olierne fra planterne for at opnå terapeutisk kvalitet, hvilket kan aflæses direkte på prisen, ofte er de ægte olier langt dyrere end de billige der f.eks. sælges i Danmark til 49,95.

F.eks. en pebermynteolie købt i Danmark for 49,95kr må IKKE indtages som supplement til kosten. Den kan ganske enkelt ikke produceres med dokumenteret terapeutisk virkning til den pris, og der kan også være reststoffer i som er skadelige for kroppen. Bemærk at forhandlerne også skriver de ikke må indtages, hvilket antyder at der kan være andres stoffer i en blot den olie man regner med.

Young Living
Young Living er den eneste virksomhed i verden der producere disse olier til terapeutisk standard, fordi de ikke sviner olien til med forurening, og deres destillations maskiner står tæt på stedet hvor planterne høstes, så de ikke ligger for længe og ikke transporteres gennem landskab med støv og diesel røg fra lastbiler mm., og sikre at de destilleres på det helt rigtige tidspunkt og til de helt rigtige temperaturer og tryk i de korrekte tidsrum.

En pebermynte olie fra Young Living, med terapeutisk virkning som gerne må indtages som supplement til kosten, koster ca. 250 kroner. Hos Young Living sælges disse olier certificeret økologiske og korrekt sammensætning for terapeutisk brug, under AFNOR standarden. Young Living producerer og sælger terapeutisk æteriske olier som supplement til kosten, med utallige terapeutiske virkninger, lige fra helbredelse af; kløe til kræft, bare duften alene kan helbrede og det er dokumenteret.

Sådan kan olierne bruges
Husk altid at bruge en bæreolie til at blande Terapeutisk æteriske olier i, inden de kommer på huden.

Terapeutisk æteriske olier, må gerne indtages i f.eks. et glas juice, men husk kun få dråber om dagen, alt efter tilstand. Typisk anbefales der max. 2-6 dråber om dagen ved normal brug.

Alt brug af olierne er på eget ansvar, men jeg har til stadighed KUN positive meldinger, efter brug på både dyr, børn og voksne.

Thieves teraputisk olie stærk som antibiotika
Alle bør have mindst Thieves-blandingen, fra Young Living, til at stå derhjemme i køleskabet, fordi denne blanding indeholder Kanel-olie som er på fuld højde med anti-biotika / pencilin mm. dog uden nogen bi-virkninger, og det er også dokumenteret.

Ved de første tegn på kvalme, eller anden tegn på sygdom, så kom straks to dråber “Thieves” i nakken, en dråbe på hvert håndled, og evt. drik et par dråber i et glas vand. Dette vil straks helt naturligt, uden nogen bi-virkninger, bekæmpe en mulig infektion.

Thieves kan også bekæmpe det frygtede virus “Borelia”, som kommer fra skovflået, tæger mm.

Her skal der dog 4 dråber til 3 gange dagligt sammen med et glas vand, og Thieves skal smøres under fødder, på håndled, nakke. I en uge for effektivt at få bekæmpet viruset.

Kan behandle feber hurtigt
Feber skyldes infektioner i kroppen, typisk bakterier, og her kan feber bekæmpes ved at hælde f.eks. olivenolie i en teske, og komme to dråber Peppermint, 2 dråber Eucalyptus Globulus i, herefter bruge en finger til at smøre blandingen på brystkassen, nakken, under fødderne, og på håndled. Nu vil olierne trænge ind i systememet og bekæmpe feberen. Dette virker på både dyr, børn og voksne.

Tandpine og vedligehold af tænder
Tandpine, kan lindres med Peppermint, Thieves og eller Clove som direkte bedøver smerterne, her kan man komme en dråbe direkte i munden, og gurgle det hen over det dårlige område, for nybegyndere kan det være tilrådeligt at blande dråben i et lille glas vand. Hvis det bliver for stærkt, så vil det aftage af sig selv, ingen grund til panik.

Peppermynteolien fra Young Living kan også bruges istedet for tandpasta. Put en enkelt dråbe Peppermint på tandbørsten og børst tænder i det, det er meget bedre end tandpasta, og helt uden skadelige slibemidler og hjerneskadende midler.

Peppermint er desuden videnskabeligt bevist på Harward University at kunne forhindre plak med op til 95 %.

Egne effektive produkter
Egen mundskyl / tandbørstningsvæske kan nemt laves, du tager f.eks. en flaske på 250ml, fylder den med rent vand, kommer ca. 20 dråber Peppermint i den, og måske nogle få andre olier som f.eks. Thieves og eller Spearmint, indtil max 30 dråber, så ryster du flasken godt inden hvert brug, og skyller munden i ca. en halv eller hel kapselfuld.

Dette er en yderst nyttig og 100% naturlig mundskyl, der vil modvirke (dokumenteret ved Peppermint) b.la. Plak, og vil rense munden for skadelige bakterier, og give god frisk ånde.

Denne blanding bruger jeg selv til at børste tænder i hver dag, meget bedre end nogen tandpasta.

Æteriske olier og dyr
Lopper, tæger og andre parasitter kan nemt fjernes og holdes væk med terapeutisk æteriske olier. Herunder er der eksempler på hvordan man nemt og faktisk billigt kan hjælpe ens dyr, og sig selv, af med parasitter.

HUSK !! Dyr er langt mere følsomme for æteriske olier end mennesker, derfor skal man være varsom, og lave meget tynde blandinger af neutral bæreolie og æteriske olier til dyr.

F.eks. katte er utrolig følsomme og kan dø ved forkert brug af æteriske olier på dem. Typisk kan katte slet ikke tåle æteriske olier med højt citrus indhold.

Det er sikkert at anvende følgende olier til katte:

 • Cedarwood
 • Clary Sage
 • Elemi
 • Frankincense
 • Geranium
 • Helichrysum
 • Lavender
 • Chamomile Roman
 • Rosemary
 • Valerian

Sådan kan man beskytte sin kat mod loppe- og parasit-angre
1. Put et par dråber Cedarwood essentiel olie i hænderne og gnid rundt.

 1. Ag det ind i kattens pels, over hele dens krop.

I loppe-sæsonen skal denne proces gøres hver uge. Dette er en 100% sund metode for din kat, alle andre midler kan indeholde kemi som kan gøre din kat syg.

Cedarwood koster ca.120kr for 15ml, svarende til 250 dråber, altså under 1krone om ugen for at have en sund kat som er loppe- og parasit-fri.

Beskyt hunden mod loppe og parasit angreb
Hunde er mindre sarte end katte og tåler derfor flere typer æteriske olier.

 1. Dryp et par dråber Lemongrass eller Cedarwood æterisk olie i hånden sammen med en teskefuld Jomfru oliven olie, gnid ind i hænderne.
 2. Ag det ind i hundens pels over hele dens krop.

I loppe-sæson skal dette også gøres Ca. hver uge.

Det er en god ide at komme dråber af f.eks. Lemongrass og Cedarwood æterisk olie på hundens halsbånd og smøre det godt ind, evt. ved hjælp af lidt Jomfru Oliven Olie.

Det kan i svære tilfælde være nødvendigt at vaske sit dyr, sådan kan man selv sammensætte en god naturlig sæbe
Ved Urtegaarden.dk, skal du have fat i følgende;

 • Sulfat, som er et skummiddel baseret på forsæbet kokos, pHværdi 6,5-7
 • Glycerin som er et sukkeralkohol udvundet fra vegetabilske fedtstoffer
 • Tom flaske til at blande det sammen i (koster Ca. 10kr)

Bland over i den tomme flaske;

 • 60gr Glycerin
 • 40gr Sulfat
 • Tilsæt op til 15 dråber æterisk olie, eller en blanding af dem, som beskrevet nedenfor.
 • Bevæg flasken rundt i cirkulære bevægelser uden at ryste den, for at blande det hele sammen.

Til fjernelse af lopper tilsæt sæben disse æteriske olier;

 • 3 dråber Lemongrass (Ikke til katte)
 • 5 dråber Lavender
 • 5 dråber Melaleuca Altinafolia

Til hunde kan der ydeligere tilføjes følgende ætersike olier;

 • 5 dråber Peppermint (ikke til katte)
 • 5 dråber Eucalyptus Globulus (ikke til katte)

Katte er ikke så gode til at håndtere Eucalyptus eller Peppermynte.

Fjernelse af lopper mm. i hjemmet

 • Først støvsug hjemmet grundigt, i alle hjørner, under sofaen osv.
 • Fyld en f.eks. en 250ml sprayflaske med rent vand
 • 10 dråber Eucalyptus Globulus essentiel olie
 • 10 dråber Peppermint essentiel olie
 • 10 dråber Lavender essentiel olie

Der kan også tilsættes Lemongrass æterisk olie, men den bruges også til at afvise katte med, så hvis man har kat er det en dårlig ide at bruge den.

Olierne vil ikke blande sig med vandet, så det er vigtigt at ryste flasken godt under brug, sprøjt herefter alle steder i hjemmet hvor det vil bekæmpe lopper og andre parasitter som ligger og gemmer sig i hjemmet.

Der er ingen bi-virkninger ved brugen af æteriske olier. Det er rene grønne naturlige metoder, som man vil blive rigtig glade for.

Læs her om de forskellige æteriske oliers egenskaber;

Køb Young Livings æteriske olier hos;