Foryng dig selv med meditation, film og musik

2. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Medicinsk kan man i dag forynge kroppen 10%, men nu viser en indisk undersøgelse at meditation også kan forynge kroppen målbart.

Kroppens celler genopbygges
Når cellerne kopieres bliver det ofte en dårligere kopi end den originale celle, hvilket kendes som aldring. Cellerne indeholder telomer som beskytter cellerne mod nedbrydning fra f.eks. frie radikaler. Når cellen kopieres er der en proces kaldet telomerase som sørger for at genopbygge telomerne. Det gælder om at holde telomerasen så høj og effektiv som muligt, for at sikre den største og bedste genopbygning af telomerne både bliver så lange som muligt, hvilket der er flere veje til som vi har beskrevet i tidligere artikler;

Meditation
En forsker fra Indian Academy of Neurology i Indien har vist at meditation kan øge telomerase og forlænge cellernes beskyttende telomer, hvilket oversat betyder, at der er en mulighed for, at forynge sin fysiske krop og dermed sit udseende igennem daglig meditation.

Der findes mange forskellige måder at meditere på, man behøver ikke sidde som en munk flere timer om dagen for at opnå fantastiske resultater, bare at gå en tur i naturen kan være en slags meditation.

Læs mere om meditation her;

Film og musik
Hvis man virkelig nyder at leve sig ind i en god film eller serie kan det skabe en slags meditativ tilstand for ens sind og krop som vil have livsforlængende egenskaber.

At give sig selv tid til at sidde og lytte til sin favoritmusik, den slags som giver gåsehud hos de fleste, er også en meditativ tilstand som kan forlænge livet. Når man lytte en passage i et stykke musik som øger humøret og man kan mærke gåsehuden (kuldegysninger) fra ryggen og op i hovedet, så er det ubeskriveligt sundt for krop og sind.

Stresshormoner påvirker ikke livslængden
Ifølge en amerikansk undersøgelse påvirker hverken adrenalin eller cortisol længden af telomerne.

“Negativ daglig stress
forkorter livet”

Det kommer dog an på hvilken stress vi taler om, for hvis man er bange eller har negative tanker dagen lang så skaber det høje niveauer af oxidativ stress (frie radikaler) som angriber kroppens DNA og væsentligt forkorter telomerne og hæmmer telomerase som genopbygger telomerne.

Ens blodtype er afgørende for hvor store mængder af hvilke stresshormoner som frigives under negativ stress. Blodtype O vil højest sansynligt danne en masse adrenalin og få enormt dårligt humør og trække sig fra mennesker under høj stress. En blodtype A vil danne en masse kortisol som dæmper aggression og gør det lettere at udholde den negative stress, men desværre er forhøjede niveauer af kortisol sygdomsfremkaldende. Blodtype B ligger mellem blodtype O og A. Blodtype AB er en blanding af blodtype A og B dog med mulighed for høj aggression som blodtype O.

Adrenalin har tidligere vist sig at have livsforlængende egenskaber ved at reparere og beskytte kroppen mod nedbrydende elementer som oxidativ stress (frie radikaler).

Kortisol er sygdomsfremkaldende ved konstant negativ stress.

Læs mere om blodtyper her;

Kilder;

  • Living longer living happier: My journey from clinical neurology to complexities of brain
    • President, Indian Academy of Neurology, India
  • Artikelbillede fra Pixabay.com