Adrenalin øger immunforsvaret og forlænger livet

Vidunderhormonet adrenalin er langt mere vigtig for helbredet end først antaget. Videnskabelig forskning viser at adrenalin er lig med et langt liv og sundt helbred.

Denne artikel sammensætter flere forskningsresultater hvad angår produktion og frigivelse af adrenalin i kroppen, og hvordan adrenalin faktisk har yderst helbredende effekt.

Mangler man adrenalin, måske pga. ens liv er blevet kedeligt og ensartet, eller man endda har fundet sig til rette i den ro de fleste siger de søger, så kan det gå hen og blive livstruende!

Følelsesmæssig indlevelse
Når man glæder sig så meget til et at komme i gang med et projekt, at man er en smule euforisk eller endda ængstelig så dannes der adrenalin som kan få kroppen til at ryste en smule.

Det kan være noget så simpelt som at sidde med et kamera, klar til at tage et billede eller video af noget spektakulært, og man håber vildt på at det lykkedes, så dannes der adrenalin.

Selv forbrydere kender følelsen, måske før og under en aktion af en slags, at man bliver euforisk, er spændt og måske en smule bange, så dannes der adrenalin.

Der er mange måder at fremkalde adrenalin på i kroppen.

Adrenalin og mentalitet
Omvendt har adrenalin også en god effekt på det mentale helbred. Man kan efter en oplevelse, som producerede mængder af adrenalin, føle sig helt levende og mentalt tilfredsstillet hvilket man kan leve højt på efter oplevelsen i lang tid, blot ved at erindre oplevelsen igen og igen.

Forsøg har nu endeligt bevist at man ren mentalt (tankemæssigt) kan indleve sig i en oplevelse som fysisk får kroppen til at danne adrenalin og noradrenalin, som om man faktisk var fysisk til stede i en oplevelse. Forskere har tidligere afvist at man bevidst mentalt kunne styre produktionen af adrenalin.

Den nye videnskab kan bruges til helbredelse, hvor patienter f.eks. visualisere sig scenarier som får deres krop til at danne adrenalin som vil have helbredsøgende effekt.

Hvor det går galt
Når man ikke længere får nogen euforiske følelser, ikke længere har ægte spændende udfordringer, ikke længere glæder sig enormt til noget, så dannes der et minimum af adrenalin og det kan være farligt for helbredet og kan føre til livsfarlige nedbrydende lidelser.

Mange mennesker er set gå lynhurtigt til i lidelse, efter et ellers meget spændende og rask liv. Det kan ganske enkelt være den manglende produktion af adrenalin som bliver deres endeligt.

Anti-inflammatorisk
Forskning viser at adrenalin og noradrenalin begge stimulerer nervesystemet som aktiverer immunforsvaret, og dermed har bl.a. anti-inflammatoriske egenskaber.

Adrenalin modvirker betændelsestilstande i kroppen, deraf anti-inflammatorisk.

Anti-aldring
Adrenalin og noradrenalin er målt i lave værdier hos ældre og individer som er tidligt ældes, og dermed er der forbindelse mellem aldring og mangel på produktion af adrenalin.

Når organismen virkelig oplever livet, oplever at leve, føler at den lever, føler den har spændende udfordringer og virkelig kæmper for at blive ved med at leve, så dannes der mængder af adrenalin som mest af alt stimulerer hele nervesystemet som dermed mindsker aldring betydeligt.

Selv en utrolig spændende film eller serie kan skabe adrenalin i kroppen.

Sport og adrenalin
Undersøgelser har vist at adrenalin øger spredningen af kroppen dræberceller som dræber uønskede bakterier og mikrober og endda kræftceller. Adrenalin har vist sig at kunne standse tumorvækst og helt fjerne kræftceller.

At dyrke sport kan for nogen danne en masse adrenalin, og derfor er sport rigtig godt for nogen. Det skal dog være sport hvor man virkelig stræber efter at vinde, som vil give den største produktion af adrenalin. Hvis man bare er med til sport uden nogen indlevelse eller mål om at vinde, så dannes der ikke samme mængder adrenalin.

Mediesport er utrolig godt til at danne adrenalin, f.eks. Counter Strike og andre lignende spil hvor det går stærkt og man skal være på vagt hele tiden, vil øge produktionen af adrenalin enormt. Så hvis din teenager spiller for meget computer ifølge dig, så husk på det faktisk kan være godt for teenagerens helbred at spille sådanne spil. Selv et spil hvor der er en tid sat af for at løse en opgave kan udløse adrenalin. Det er dog ret vigtigt at huske ægte fysisk aktivitet i den virkelig verden her, da adrenalin ikke er eneste faktor for et godt helbred.

Blodtype O og A
Reddigselv.dk har specialiseret sig i indsamling og sammensætning af forskning som viser forskelle i personligheder og fysisk helbred hvad angår blodtyper og fødselsdatoer, øjenfarver, hårfarver og gensammensætning og meget mere.

Blodtype O, er den eneste blodtype med en grundlæggende konstant forhøjet produktion af adrenalin og noradrenalin. Det betyder mennesker med blodtype O hele tiden har adrenalin i kroppen, hvilket afspejler sig i personligheden som er på vagt og faktisk klar til kamp når som helst. En kort lunte og stor temperament og ofte stor fysisk styrke, er alt sammen noget som kendetegner en person med god produktion af adrenalin og noradrenalin.

Blodtype O lever længst af alle blodtyper, får sjældent kræft, og har generelt det bedste fysiske helbred. Blodtype O begår mindst selvmord og vil hellere slå andre ihjel hvilket antyder adrenalin er aktivt.

Blodtype O har ringe produktion af stresshormonet cortisol som kan nedbryde adrenalin ret hurtigt. Derfor er det meget svært at dæmpe aggressionen og kampånden hos en blodtype O når den først er blevet rasende.

Modsætningen til blodtype O er blodtype A, som har forhøjet produktion af cortisol men mindre produktion af adrenalin. Derfor er blodtype A også en meget rolig og ofte venlig og imødekommende personlighed som f.eks. kan lytte længe til andre, kan håndtere stress meget længere end andre, hvilket skyldes den grundlæggende forhøjede produktion af cortisol.

Cortisol har gode egenskaber, men hæmmer også immunforsvarets funktion og ved høje niveauer er kræftfremkaldende, hvilket er en af årsagerne til at blodtype A er set med flest tilfælde kræft af alle blodtyper. Kræft opstår mest af alt efter længere tids stress som forårsager længere tids forhøjede niveauer af cortisol. Som blodtype A skal man passe mere på med stress end en blodtype O som ganske enkelt har angrebet og fjernet årsagen til stressen, eller flyttet sig selv et sted hen hvor stressen ikke er.

Blodtype B er en mellemting af blodtype O og A. Blodtype AB minder om blodtype O mentalt og fysisk er som en blanding af A og B.

Der er gode fysiske og mentale råd til alle blodtyper på Reddigselv.dk, f.eks. i disse artikler;

 

Kilder;

Facebook
error: Copyright Reddigselv.dk