Stress er et misforstået nødvendigt element

Stress er blevet til et koncept vi skal undgå for alt i verden, men det kan være meget farligt for stress er et element ligeså vigtigt som alt andet.

Ligesom elementerne Ild, Vand, Jord og Luft er stress også et element i vores liv her. For meget ild giver for meget varme, for lidt ild giver for meget kulde. Tilstrækkelig ild giver en dejlig behagelig temperatur. Sådan er det også med stress;

  • For meget stress er skadeligt og nedbrydende for den fysiske krop.
  • For lidt stress er skadeligt og nedbrydende for den fysiske krop.

For meget stress
Når kroppen har for meget stress begynder en produktion fra hypothalamus i hjernen af hormonerne adrenalin, catacholamin og cortisol som skal dæmpe stressen. Catacholamin begynder faktisk en fedtforbrænding i kroppen under stress, hvilket jo er dejligt hvis man er overvægtig, men yderst uheldigt hvis man er undervægtig.

Hvis man er undervægtig har man ikke meget fedt at forbrænde, så teoretisk er der kun det fedt tilbage som er rundt om nervebanerne kaldet myelin, og man er nu i fare for at udvikle multipel sklerose, ALS, eller deciderede nervenedbrydende lidelser. I sådan en overaktiv tilstand kan man sige livet brændes væk med ild.

For lidt stress
Når kroppen ikke rigtig udsættes for stress, dannes der heller ikke hormoner som brænder fedt af, og nu er man på vej til at tage på i vægt, og blive fysisk svag og træt. En tilstand hvor man faktisk bliver ligeglad med alt omkring en, og muligvis er ved at opgive flere ting i sit liv. En katastrofal tilstand som er ligeså farlig som for meget stress, bare på en anden måde. I sådan en alt for ligeglad tilstand kan faktisk sige livet flyder væk som vand.

Kom i balance med stress
Man bør leve et liv hvor man føler sig udfordret og værdsat, et liv hvor man glæder sig til dagens udfordringer som godt må stresse lidt, det er faktisk sundt.

Man skal placere sig midt imellem ”For meget stress” og ”For lidt stress”.

Sammenhæng mellem stressniveau og kropsvægt
En overvægtig person har udviklet eller er en personlighed som ikke let bliver stresset, og det kan være direkte årsag til overvægten. Omvendt kan en undervægtig person have udviklet eller er en personlighed som meget let bliver stresset, og det kan være direkte årsag til undervægten. Der kan ligge dybe ubehagelige, tidligt i livet oplevelser som påvirker personligheden gennem hele livet.

Blodtype afslører hvordan du reagere på stress
Vi ved i dag præcis hvem som reagere hvordan på stress udfra blodtyper;

Gerhard Uhlenbruck, PhD, MD og Professor på ”Institute of Immunobiology University”, har videnskabeligt undersøgt blodtypernes personligheder.

  • Blodtype A, udvikler store mængder af hormonerne cortisol, adrenalin og catacholamin under stress, men er den eneste blodtype som lynhurtigt nedbryder hormonerne, så denne blodtype har meget let ved at tage på i vægt, og er mere tolerant overfor stress end nogen anden blodtype. Blodtype A er også blodtypen som tåler mindst fedt og sukker.
  • Blodtype O, udvikler store mængder adrenalin og catacholamin, men ikke så meget cortisol, og det tager lang tid for blodtype O at nedbryde hormonerne, så her bliver stressen til noget som skal afvikles fysisk eller verbalt, og fedt forbrændes. Denne blodtype har mindst risiko for overvægt, men er i risiko for undervægt pga. temperamentet under stress. Blodtype O bliver lettest stresset af alle blodtyper. Blodtype O tåler og har brug for mere fedt og sukker end nogen anden blodtype.
  • Blodtype B, ligger et sted midt imellem blodtype A og O. Blodtype B er den mest afbalancerede af alle blodtyper og kan reagere på stress voldsomt som blodtype O, eller helt roligt som blodtype A.
  • Blodtype AB, minder meget om blodtype O.

 

Kilder;

  • Dadamo.com
  • Blood Group Genetics, Exercise and Stress. Institute of Immunobiology University. Gerhard Uhlenbruck, PhD, MD, Professor.
Facebook
error: Copyright Reddigselv.dk