Kunstigt sødede produkter øger blodtrykket mest

Utallige artikler beskriver ”sukkerfrie” produkter som produkter uden sukker, men som i stedet er sødet med farlige kunstige sødemidler som f.eks. Aspartam, Sucralose og mange andre varianter.

Fælles for alle kunstige sødemidler er;

  • Øget risiko for abort
  • Udfordringer med graviditet
  • Fedme
  • Nervelidelser (især hos sportsudøvere)
  • Forhøjet blodtryk

Læs mere her;

I 2016 undersøgte man 574 studenter som drak enten sukkersødede eller kunstigt sødede sodavand. Begge typer sodavand var forbundet med øget blodtryk, men værst var det med kunstigt sødede sodavand, såkaldte ”Diet soft drinks”, altså drikke forbundet med ordet diæt.

Sukker bedst
Forbrugere tror at sukker er årsag til fedme, derfor drikker mange sportsudøvere sukkerfrie produkter i den tro det er sundt, men det kan være katastrofalt fordi kroppen tror den får sukker når kunstige sødemidler indtages. Nerveceller lever udelukkende af glukose (sukker) ISÆR når der dyrkes hård motion, manglen på glukose som kroppen tror den har fået pga. de kunstige sødemidler, giver mangel på glukose til nervecellerne som kan lede til lavt blodsukker som kan give et nervechok der igangsætter omdannelse af myelin til glukose til de hungrende nerveceller.

Myelin er fedt som isolere nervebanerne fra hinanden, når myelin nedbrydes opstår der ”kortslutninger” af nervecellernes signaler og man har nu Multipel Sklerose (MS) eller ALS. Det er ganske svært at standse kroppens cellers nye hit for at få den nødvendige glukose; at omdanne myelin til glukose.

Kulsyre er ikke sodavand
Der er en udbredt misforståelse om at kulsyre ætser tænderne og er dårligt for helbredet. Undersøgelser viser at kulsyre kun er dårligt for tænderne når sukker er tilsat, men vand og kulsyre som i danskvand er faktisk gavnligt for helbredet.

Hvis man er en meget rolig person som ikke er særlig fysisk aktiv, er der stor risiko for overvægt og helbredsfare ved dagligt at drikke sodavand med kunstige sødemidler, og sukkerforbruget bør holdes minimalt.

Farligt at dyrke hård motion
Der skal igen mindes om at Tour de France cykelryttere lever hele 8 år længere end de flestes gennemsnitslevealder, bl.a. fordi de har fået en høj fedt, høj protein kost og f.eks. 2 Coca Colaer med sukker om dagen da de dyrkede den hårde sport. Den gennemsnitlige levealder er normalt reduceret og risikoen for farlige lidelser øget blandt professionelle sportsudøvere bl.a. pga. forkert kost, men ikke hos Tour de France cykelryttere.

Kilder;

  • Læs kilderne i de linkede artikler i denne artikel
  • Pixabay.com (Artikelbillede)
Facebook
error: Copyright Reddigselv.dk