Kolesterol, meget nødvendigt

1. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

En menneskelig hjerne består af 75% kolesterol, og kroppen danner selv de 75% kolesterol nødvendigt for at opretholde alle kroppens funktioner effektivt. Kolesterol er en slags fedt (lipider) som bl.a. cellemembraner er lavet af. Leveren bruger kolesterol til at danne galde, som bruges til at nedbryde fedt fra kosten bl.a. alle fedtopløselige vitaminer som har mange funktioner i kroppen.

Idag har medicinalindustrien gjort ordet “kolesterol” til noget mennesker skal frygter. De har endda haft specialambulancer til at køre ud på arbejdspladser og teste menneskers kolesterol-tal på deres arbejde, for herefter at tilbyde dem kolesterol-nedsættende medicin, og tør man andet som godtroende dansk borger ?

Kolesterol ikke årsag til blodpropper
Husk på, en blodprop består typisk af kolesterol, men det betyder ikke at kolesterol er skyld i blodproppen. Kolesterol klumper sammen når blodpladerne bliver klisterede som følge af mangel på; Umættede fedtsyrer som Omega 3, 6, EPA og EHA.

Kolesterol nødvendig ved stress
Når kroppen er under stress skal den bruge kolesterol for at danne anti-stress-hormoner.
Derfor hvis du får målt dit kolesterol-tal, og at det viser sig at være for højt, kan det faktisk være godt og normalt, hvis du har haft en stresset periode i dit liv, men det er ikke sikkert lægen tager højde for det, og nu kan evt. medicin være meget skadeligt.

4 æg om dagen
Det er også sagt at æg er meget farlige, men dette er forkert, æg indeholder kolesterol ja, men de vil øge den gode meget nødvendige kolesterol i blodet. Desuden indeholder æg lecithin som nedbryder det dårlige kolesterol.
Derfor kan man sagtens spise alle de æg man har lyst til, og endda med fordel for helbredet.

Du tilbydes/tilrådes medicin ved en 0,1% risiko for hjerteslag !
Et normalt kolesterol tal vil ligge mellem 130 – 180mg / 100ml blod ca. (alt er individuelt fra person til person).
Når lægerne siger du er i risiko for at få et hjerteslag pga. for højt kolesterol, som normalt vil være ved eller over 270mg / 100ml blod, så er der i virkeligheden kun 0,1% risiko for at det vil ske ved et kolesteroltal på 270mg. Med den ene lille 0,1% risiko vil lægerne skræmme dig til at tage kolesterolnedsættende medicin, er du villig til det ?, kun 0,1% risiko ?

Kolesterol nedsættende medicin har følgende skadelige virkninger:
– 700% øget risiko for tyktarmskræft
– 12 gange øget risiko for brystkræft
– 45% øget risiko for galdesten
– 145% øget risiko for gastritis
– Øget risiko for cirkulation/hjertekar lidelser som medfører døden
– 2 gange øget risiko for direkte hjerteslag
– Øget risiko for indre blødninger og alvorlig forstoppelse
– Leverlidelser, mavesår
– Stor øget risiko for alle kræftformer

Som det tydeligt ses ud fra disse statistikker er kolesterol-mangel er meget farligere end for højt kolesterol.
Statistisk dør mange flere ved for lavt kolesterol end med for højt kolesterol.

Kolesterol-mangel kan føre til følgende:
– Alzheirmers
– Impotens
– Mangel på sexlyst
– Luft i maven, skulder smerter
– Mangel på optagelse af alle fedtopløselige vitaminer som f.eks. vitamin A, D, E og K hvilket vil føre til disse lidelser;
Vitamin A mangel; Acne, Tab af lugtesans, Fødselsdefekter, Tør hår og hårtab, Træthed, Nedsat vækst, Hyperkeratose (forøgelse af hudens hornlag), Infektioner, Barnløshed, Søvnløshed, Natte blindhed, Vægttab, manglende tåredannelse i øjene, Tør hud
Vitamin D mangel; Brændene fornemmelse i munden og halsen, Diarre, Søvnløshed, Myopi (Nærsynethed), Nervøsitet, Blødgøring af knogler
Vitamin E mangel; Tyndt hår skaldethed samt hårtab, Manglende neurologiske reflekser, Dermatitis (hud tilstande), Forstyrrelse af gangart, Barnløshed, Manglende absorbation, Muskelsvind, Manglende kontrol over øjen muskulaturen, Manglende følelse af hvad position ens lemmer er i.
Vitamin K mangel; Nedsat eller dårlig koagulering af blodet og Knogleskørhed.

Desuden har disse fedtopløselige vitaminer også funktioner der hjælper med at optage andre næringstoffer, og det vil føre til endnu flere lidelser, ca. 100 mulige lidelser pr. mineral der ikke bliver optaget.

Alle celle-membraner er lavet kolesterol, derfor vil disse blive skadet ved for lavt kolesterol.

For højt kolesterol-tal kan give følgende lidelser;
(her skal tallet være over 270mg pr. 100ml blod)
– Diabetes
– Galdesten
– Lever lidelser
– Hjertekar lidelser

Årsagerne til for højt kolesterol i blodet, kan skyldes:
– For stort indtag af D-vitamin
– Mangel på; umættede fedtsyrer (omega 3 og 6, EPA, EHA), krom, vanadium
– En kost med alt for meget raffineret sukker, mel, alkohol osv.
– Lav-fiber kost
– Leverskader og eller ringe bevægelse og motion af kroppen

Korrekt behandling af for højt kolesterol;
– Moderat jævntlig motion
– Indtag af alle vitaminer, mineraler, aminosyrer, og umættede fedtsyrer.
– En god lever udrensning vil også være meget behjælpelig

“God” og “dårlig” kolesterol
Kolesterol transporteres i kroppen af proteiner, kendt som lipoproteiner, og der findes to slags;
– det gode (HDL) High Density Lipoprotein, som består af høj tætheds lipoprotein
– det dårlige (LDL) Low Density Lipoprotein, som består af lav tætheds lipoprotein

LDL kolesterol
Det er sådan at LDL kolesterol findes flere forskellige størrelser, og den store slags er faktisk med til at reparere skadede blodårer, dermed er denne type LDL pludselig et “godt” kolesterol. Men LDL kan også komme i små størrelser og disse kan trænge igennem en skadet blodåre og ophobe sig der. Her bliver fedtet harsk og der tilkaldes hvide blodceller, men de fanges også her, og nu har man en blodåre som er ved at stoppe til.

Den LDL kolesterol som er farlig dannes KUN af sukker og raffinerede kulhydrater.

HDL kolesterol
Kroppen danner altid selv den “gode” kolesterol (HDL) som transporteres til leveren hvor det nedbrydes eller bortskaffes. Kun gennem en kost der indeholder for meget mættet fedt kan den gode kolesterol blive byttet ud med den dårlige kolesterol. Så hvis der er for meget af den “dårlige” kolesterol, så er der tilsvarende mindre af den “gode” kolesterol i kroppen.

Overvægtige mennesker har altså en tendens til at indtage en kost der indeholder alt for meget mættet fedt, hvilket vil føre til for meget “dårligt” kolesterol, og dermed mindre af den “gode” kolesterol. Det er altid den “dårlige” kolesterol der har en tendens til at ophobe sig i og omkring arterierne og stoppe dem til, eller give åreforkalkning.

Læs her om “umættede fedtsyrer”, fordi selvom mange tror de får disse umættede fedtsyrer fra fisk eller lign. så kan det ske deres madlavningskunst faktisk ødelægger de skrøbelige umættede fedtsyrer, og omdanner dem til transmutagene mættede fedtsyrer.

Lige omvendt med mættet og animalsk fedt
Udfra kliniske forsøg viser det sig, at de mennesker der skære ned på animalsk og mættet fedt, faktisk har større risiko for at få hjerteanfald, end dem der spiser kød, drikker komælk.
Det der er farligt er indtag af sukker og stivelse.
En lav-fedt / kolesterol-fattig kost fører til lavere risiko for hjerteanfald, kan sammenlignes med; At drikke meget vand giver diabetes(sukkersyge). Fordi hvis man urinere ofte er det tegn på diabetes, og det kan lidelsen diabetes ikke alene diagnoseres fra.

Men det er den metode der blev brugt til at konkludere at mættet og animalsk fedt og højt kolesterol føre til hjerteanfald. Det er ikke korrekt.

For højt kolesterol årsager og løsninger
For højt kolesterol er IKKE så slemt som først antaget. De normale niveauer for blod-kolesterol fra 220 til 270 mg/dl. Hvis du har en læge der vil have dit blodkolesterol under 200 mg/dl er lægen godt i gang med at slå dig ihjel !

Ifølge Dr. Steven B. Hulley fra Californiens universitet vil et niveau under 200 mg/dl faktisk ØGE din risiko for at dø af;

– Intrakranial blødning med mere end 200%

– Leverkræft øges med 300%

– Kronisk obstruktiv lungelidelse øges med 200%

– Depression og selvmord øges med 200%

Hvis du samtidig drikker alkohol, ryger tobak, tager stoffer vil dødligheden stige med mere end 500%

Dyrlæger ved mere end læger
Dyrlæger lægger ikke meget mærke til din hunds blodkolesterol fordi de ved dette ikke er årsagen til lidelse. Eskimoer spiser f.eks. 98% rødt kød og spæk. Hvalroskød, hvalkød, bjørnekød osv. Eskimoers blodkolesterol ligger typisk mellem 250 mg/dl til 350 mg/dl og INGEN eskimoer er kendt for at lide af hjertesygdom mm. Derfor som andre forskere i nyere tid også har slået fast: Kolesterol er IKKE farligt. Mangel på kolesterol er derimod en typisk årsag til Alzheimers fordi hjernen består af Ca. 75% kolesterol. Sænkes kolesterol i blodet til for lave værdier f.eks. i forbindelse med medicin eller fedtfattig kost vil hjernens masse svinde ind.

Margarine den store dræber
Flere er ledt til at tro den fedtfattige margarine er god for en hvis lægen har sagt man har for højt blodkolesterol. Margarine omdanner sig i fryseren meget langsomt til transmutagene fedtsyrer (kræftfremkaldende). Ved stuetemperatur omdannes den meget hurtigere og endeligt ved opvarmning omdannes den til kræftfremkaldende fedtsyrer på millisekunder både i maden og i stegeosen. Vil du leve længe så UNDGÅ alle former for margarine. Brug KUN rigtig smør. Kærgården kan vi også kalde kirkegården fordi den består af 50% margarine. Brug kun rigtig smør det vil fremme dit helbred. Svenske myndigheder har allerede døbt smørprodukter som f.eks. kærgården til kirkegården fordi man i Sverige ved det er yderst skadeligt for helbredet.

Hjælp til at sænke kolesterol naturligt

Dr. Wallach i USA, anbefaler;

– Jævnlig moderat motion

– Indtage alle næringsstoffer fra kosttilskud som f.eks. Livs Energi Maxi

– En til to store spiseskefulde havreklid eller proteinfiber i f.eks. et glas 240ml juice

– C-vitamin til tarm-tolerance; En så stor mængde, helt ren og naturlig, C-vitamin til lige før diarre opstår.

– Umættede fedtsyre-blanding (f.eks. Udos Choice); 5 ml om dagen.

– Niacin 450mg to gange dagligt

– Calcium (kalk) 2.000mg og Magnesium 1.000mg  pr. dag.

– Krom 75µg (MIKROgram) 3 gange om dagen.

– Vanadium og Selen 100µg to gange om dagen.

Der anbefales samtidig en god udrensning af leveren, som f.eks. kan gøres så simpelt som dette;

Leverskylning
– Drik 1-2 liter æblejuice hver dag i tre dage.

– Drik også 1½ liter vand om dagen udover æblejuicen

Efter de 3 dage;
– Tilsæt 4 spiseskeer Epsonsalt til Ca. 400ml vand og drik det løbende over en hel dag.

– Ved sengetid skal du stå ved sengen og drikke 120ml ren koldpresset Jomfru Oliven Olie. LÆG DIG MED DET SAMME.

Lig helt stille på ryggen. I løbet af 20 minutter vil du mærke sten fra galdeblæren bevæge sig gennem galdegangene til tarmsystemet. Bare gå på toilet hvis du føler for det. Her vil de små sten fra galdeblæren ofte kunne ses i afføringen

Andre gode råd;

– En avocado om dagen kan reducere dit blodkolesterol med 8%

– Bønner indeholder betydelige mængder fiber og lecitin, denne kombination vil reducere blodkolesterol med 20%

– Sellerijuice, sesamfrø, ingefær-te, bukkehorn vil også bidrage til reducering af blodkolesterol.

– Løg indeholder phytokemikalier der kan sænke blodkolesterol med 10-15%.

– Mangel på mineralet Zink kan også medfører forhøjet blodkolesterol.

Kilder:
– Let´s play doctor, skrevet af Dr. Joel Wallach (dyrkæge, læge, naturlæge), og Dr. Ma Lan (læge, naturlæge, uddannet i Kina)

– Drberg.com