Fedtsyrere

1. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

LA = Linolsyre = Omega 6 = 18:2w6 eller 18:2n
Mangel Symptomer; eksem lignende udbrud, Tyndt hår og eller hårtab, Nedbrydning af lever og eller nyrer, Adfærdsændringer, Forøget væsketab gennem huden efterfulgt af tørst, Udtørring af kirtler, Mere modtagelig for infektioner, Dårlig heling af sår, Sterilitet ved mænd, Aborter hos kvinder, Gigt, Hjerte og cirkulation problemer, Nedsat vækst.

LNA = AlfaLinolsyre = Omega 3 = 18:3w3 eller 18:3n3
Mangel Symptomer; nedsat vækst, Svaghed, Nedsat syn og indlæringsevne, Ukoordineret motorik, Prikkende fornemmelser i arme og ben, Adfærdsændringer, Forhøjet triglycerider i blodet som kan føre til blodpropper, For højt blodtryk, Klæbrige blodplader som vil få det livsnødvendige kolesterol til at klumpe sammen til blodpropper, Hud betændelse, Væskeansamlinger, Tør hud.

Mangel på umættede fedtsyrer kan også give disse symptomer
astma, acne, atrofi(svind) af indokrine kirtler, diarre, tør skrøbeligt hår, galdesten, nedsat immunforsvar og nyrefunktion, cystisk fibrose, anoreksi.

Generelt om Omega 3 og Omega 6
Disse essentielle fedtsyrere er ligeså vigtige som vitaminer og mineraler.
Den menneskelige krop har brug for et bestemt forhold af Omega 3 og Omega 6 for at fungere optimalt og kan variere fra person til person, men et muligt bud på en optimal blanding kan være 2dele Omega 3 til 1del Omega 6, men det vil dog være bedst at favorisere Omega 3, især ved mangelsymptomer som f.eks. tør hud.

I hjernen er forholdet mellem Omega 6 og Omega 3 = 1:1
I fedtvævet = 5:1
Andre væv = 4:1

Kroppen omdanner Omega 6 fire gange langsommere end Omega 3, derfor vil et optimalt forhold af det totale Omega 3 og Omega 6 være 4:1.

Men siden det mest er Omega 3 der mangler i maden, er det en god ide kun at få tilført ekstra Omega 3.

Kvalitet af umættede fedtsyrer
Flere faktorer gør man ikke ved hvor længe en umættet fedtsyre har været på lager og derfor kan man heller ikke vide om fedtsyren er god nok fra forhandleren med langt de fleste produkter.

Udo Erasmus er forsker i essentielle umættede fedtsyrer og hans bog “Fat that heals, fat that kills” bør alle læse.

Udo Erasmus får idag selv produceret en planteolie-blanding som indeholder Omega 3, 6 og 9 i optimalt forhold. Den overholder alle forskrifter; olien har aldrig mødt sollys, aldrig været udsat for ilt, og er altid kold også under transport. Man bør tage mindst 15 gram af denne olie om dagen.

Olien hedder “Udos Choice” og fåes i flere helsbutikker i Danmark, den står i køleskab, og du skal købe den som det sidste på din shoppingtur og hurtigt have den hjem på køl i dit køleskab så vil denne olie give dig rigtig gode resultater.

Stegning over 150grader celsius er kræftfremkaldende
Steg aldrig med denne olie, steg aldrig mere hvis du elsker dit helbred, stegning omdanner umættede fedtsyrere til transmutagene fedtsyrere som er kræftfremkaldende samt de store mængder frie radikaler der skabes ved stegning ødelægger DNAet. Desuden er stegeos også stærkt kræftfremkaldende. Hele 462% større risiko har man for at få kræft ved at spise stegt mad.
Husk på der også er umættede fedtsyrere i kød og især fisk, derfor stands med at stege din mad. Varm det i ovnen ved Maks 150grader celsius, det er altså meget nemmere og man slipper for den sygelige lugt af stegeos.

Kokosolie kommer ofte frem som en god olie at stege i, jo, MEN kommer temperaturen over de 150 grader så omdannes de umættede fedtsyrer i den mad du steger til transmutagene kræftfremkaldende fedtsyrer.

Fastfood f.eks. består udelukkende af mættede fedtsyrer de fleste mutagene fordi de frituresteger det meste af deres mad i olier langt over 150grader. Mad der er tilberedt sådan er yderst sundhedsskadeligt. Ligeledes er røgen fra sådan tilberedt mad mutagen og kan sætte sig på brød og andet mad på f.eks. grillen.

Hvor meget umættet fedt skal man have
Det afhænger fra person til person. Nogle kan nøjes med 15gram om dagen mens andre har behov for op til 70gram om dagen af denne blanding, dog alt med måde.
Olieblandningen kan man bruge til at dyppe brød i, eller simpelt som smørelse på brød og rugbrød. Ægte smør er sundt nok som mættet fedt, men blandede smørprodukter og margariner er meget skadelige for helbredet da de er raffinerede, hvilket er en bombe med frie radikaler der angriber DNAet.

Planteolier er oxidanter
Man skal være klar over at planteolier er oxidanter medmindre der er tilsat anti-oxidanter som der er i f.eks. Udos Choice. Derfor altid husk at indtage anti-oxidanter sammen med olierne, f.eks. et kosttilskud af god kvalitet, eller mad-varer som er rige på antioxidanter, f.eks. appelsiner.

Oxidanter = ældning, destruktion af DNA
Kroppen er ikke glad for oxidanter; fejlagtigt anbefaler nogle at man af den årsag skærer ned på indtag af olier, i virkeligheden skulle de anbefale at man indtog flere antioxidanter.

Oxydering er skyld i ældning af organer og generel ældning af kroppen og forårsager sygdomme. Alligevel er olierne absolut nødvendige i en sund og velfungerende krop derfor skal man også indtage rigeligt med anti-oxidanter som f.eks. C-vitamin og visse andre vitaminer og mineraler som f.eks. Selén som er meget mangelfuld i vores mad idag.

Hvordan olie skal behandles af dig ! VIGTIGT !
– Alle olier SKAL opbevares mørkt og koldt, køleskabet er ideelt
– Ingen olier med umættet fedt tåler grader over 150grader
– Tåler ikke ilt eller sollys i for lang tid

Leverpletter er tegn på stort indtag af frie radikaler og mangel på anti-oxidanter
Brydes disse regler bliver olien harsk eller mere præcis mutagen og kan nu direkte forårsage kræft da mutagen betyder ændring af gener. Leverpletter er tegn på overdreven indtag af mættet harsk fedt, hvilket øger risiko for kræft betydeligt, ofte er stegt mad årsagen.

Indtag hurtigst muligt olien efter den har forladt flasken, undgå stegning da temperatur her opnår langt over 150grader og herved bliver olien transmutagen (kræftfremkaldende) ligesom røgen derfra også er.

Overvægt, umættede fedtsyrer øger forbrændingen
Olieblandingen af Omega 3 og Omega 6 feder ikke, tværtimod så trækker de umættede fedtsyrer de mættede fedtsyrer ud som har lagret sig i kroppen, derved vil kroppen opnå den ideele kropsvægt, hvilket for de fleste vil betyde vægttab.
Kort sagt: Umættede fedtsyrer vil stimulere forbrænding af mættede fedtsyrer.

Der findes et eksempel på en dame som var overvægtig og havde spist sundt i noget tid uden effekt, så tilføjede hun 45gram Hørfrøolie (Omega 3) til hendes kost om dagen og tabte ca. 40 kg, for hende var det den manglende komponent.
Omega 3 øger forbrændingen af usundt lagret mættet fedt i kroppen.

Fordøjelse bliver bedre
Essentielle fedtsyrer hjælper også fordøjelsen så det ikke “ligger” for længe i systemet og man får en regulær afføring som desuden ikke lugter så fælt hvis man har indtaget disse fedtsyrer i korrekt mængde.

En korrekt fordøjelse sænker risiko for sygdom betydeligt.
F.eks. kan hård mave kan kureres på 3 dage ved øget indtag af Omega 3 via. Hørfrøolie.

EPA og EHA olier
Normalt kan en sund krop ud fra Omega 3 og Omega 6, selv producere de vigtige EPA og EHA olier som ellers findes naturligt i fisk. Men hvis man først har lidt af symptomer fra mangel på essentielle fedtsyrer er det muligt kroppen ikke selv kan producere EPA og DHA. I så fald skal man have dem fra fisk eller kosttilskud.

Umættede fedtsyrere meget vigtige for helbredet
Essentielle fedtsyrere er ligeså vigtige som vitaminer og mineraler. Mangel på Essentielle fedtsyrere kan ligesom mangel på vitaminer og mineraler medføre utallige lidelser og sygdomme. Den vigtigste fedtsyre er Omega 3.

Hvis man lider af en sygdom kan den næsten altid helbredes blot ved at tilføre kroppen hvad den mangler.

En gammel historie går på at nogle flygtninge blev taget i deres både i USA, i deres tasker havde de fedt fra fisk og andre dyr, de blev spurgt hvorfor de dog havde taget det med, de svarede at det var det mest vigtige for deres helbred hvis de skulle overleve turen.

Blodpropper, aldrig mere
Faktisk er det praktisk talt umuligt at få blodpropper hvis kroppen indeholder det rigtige antal umættede fedtsyre hver eneste dag. I medierne er kolesterol gjort til synderen for blodpropper, det er ikke korrekt, det kan være livsfarligt at indtage kolesterolnedsættende medicin da kroppen i den grad har brug for netop kolesterol, hjernen består af 75% kolesterol, hvis du tager kolesterolnedsættende medicin er chancen for Alzheimers og især Multipel Sclerose stor. Det er korrekt at det er kolesterol der klumper sammen i blodet, men det er fordi blodet mangler umættede fedtsyrere til bl.a. at gøre blodpladerne glatte så netop det ikke sker.

Fiskeolie
Indeholder typisk Omega 3 som er alfalinolensyre , Omega 6 som er Linolsyre. Disse fedtsyrer er utrolig vigtige for kroppen, uden dem er man stærkt udsat for blodpropper, og flere vitaminer og mineraler virker slet ikke uden disse essentielle olier. Nogle fiskeolier indeholder også GLA olie som også er kendt som Omega 9 som findes i Ekstra Jomfru Oliven Olie. Omega 9 har så god positiv effekt på helbredet viser flere undersøgelser, at det næsten burde være et lægemiddel. Men det er nok svært at gøre Ekstra Jomfru Oliven Olie ulovligt.
Omega 3 og 6 er livsvigtige essentielle fedtsyrere , som mangel af vil medføre en stor række sygdomme og hudkræft. Omega 9 er ikke en essentiel olie men utrolig godt for helbredet.

– Omega 3 findes f.eks. i Hørfrøolie
– Omega 6 findes f.eks. i Sesamolie og Tidselolie
– Omega 9 bl.a. i Sesam Olien og i Jomfru Oliven og er meget godt forhelbredet af uforklarlige årsager, det øger bl.a. hjernens aktivitet og forbedre hukommelsen.

Husk nu igen at alle olier skal være økologisk koldpressede og af bedste kvalitet.

Hudkræft
Mennesker får hudkræft fordi de mangler de essentielle fedtsyrere Omega 3 og 6, og faktisk mangler nogle endda sollys som også kan være årsag til hudkræft. Faktisk er det mest mennesker der holder sig væk fra solen der får hudkræft, og ikke dem der opholder sig i solen og lever sundt.
Huden skal olieres indefra fra, ikke med kosmetiske produkter, derfor tilføj f.eks. Sesamolie(Omega6) og Hørfrøolier(Omega3) eller blot Udos Choice til din kost i løbet af dagen, og snart vil du se resultater.

Bumser og uren hud
Skyldes også mangel på umættet fedtsyrer, og for stort indtag af mættet fedt, som fastfood og sukker, som også bliver til mættet fedt i kroppen og forårsager uren fedtet hud.

Sollys absolut nødvendigt for din krop
Der findes et dokumenteret tilfælde hvor en kvindelig læge behandlede og helbredte en person fra hudkræft ved at tilføre de essentielle fedtsyrere og alle andre næringsstoffer og lod personen gå ud i dagslys omkring 15 minutter hver dag.

Dokumentation fra forsøg med fiskeolie
I et forsøg foretaget af “University of Wales” gav man mus fiskeolier i forbindelse med kræftfrembringende stoffer, resultatet blev således:
Mus der fik fiskeolie havde en tumorvægt på 70mg, de mus der ingen fiskeolier fik havde en tumorvægt på 270mg.Der er også mindre chance for brystkræft ved indtag af fiskeolie rig på Omega 3. Desuden beskytter fiskeolie mod gigt, hjertesygdomme og andre kræfttilfælde.

Kilder;

– Pritchard GA, et al. Lipids in breast carcinogenesis Br J Surg.1989;76:1069-73

– Kaizer L, et at. Fish consumption and breast cancer risk: an ecological study. Nutrition and cancer.1989;12:61-68

– The use of gamma linolenic acid, linoleic acid and natural vitamin E for the treatment of multicentric lymphoma in two dogs J S Afr Vet Assoc.1988;59:141-4.

– “Fat that heals, fat that kills”, af Udo Erasmus

– “Let´s play doctor”, af Dr. J. Wallah

– “Let´s play Herbal Doctor”, af Dr. Ma Lan