Elementært psykisk helbred

1. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Alt og alle organismer er styret af 4 elementer;

Ild som bl.a. står for VARME og skabes af; ideer, viljestyrke, passion, begær, entusiasme, mod, vrede, styrke og dejlige livgivende følelser.

Vand som bl.a. står for KULDE og skabes af; dybe følelser, forandring, empati, underbevidsthed, kærlighed, intuition, at bære tunge byrder, renselse, drømme.

Jord som bl.a. står for TYNGDE og ALDRING og skabes af; den fysiske verden, stabilitet, tryghed, fremgang, velstand, tålmodighed, praktiske egenskaber, arbejde, ansvarlighed, hukommelse.

Vind som bl.a. står for LETHED og HURTIGHED og skabes af; intellektuel, teoretisk, viden, forskning, indsigt, forandring, kommunikation, fokus, filosofi og glæde.

Ild er relativt til Vand

Jord er relativt til Luft

Relativt er en form for modsætninger. Øges det ene element nedsættes et andet, ofte det relative med dets egenskaber.

100% perfekt
Se godt på disse elementer og analyser dig selv. Det perfekte væsen har nemlig 100% balance mellem disse 4 elementer.

Dit fysiske helbred bestemmes psykisk gennem elementerne
Når man bevæger sig psykisk for meget i Ild-elementet så nedsættes Vand-elementet, og det HAR konsekvenser for ens helbred og liv.

Eksempel;
– Er man gal og rasende og vil have sin vilje og tankerne er fast fokuseret på dette, så vil kroppens temperatur øges fysisk. Kroppen danner sved for at køle kroppen, altså med Vand-elementet. Snart vil man have et glas vand fordi tørsten sætter ind pga. væskemangel i kroppen.

– Er man et fysisk varmt sted påføres kroppen alle Ildens egenskaber. Man drikker også mere vand for at holde væskebalancen.

– Er man et fysisk koldt sted påføres kroppen alle vandets egenskaber. Man søger også hen til bål eller benytter opvarmingsmuligheder for at holde temperaturbalancen.

– Er man tynget af dyb sorg eller noget man har forårsaget (ofte ifølge en selv), så er man i vand elementet med alle dets egenskaber. Det afkøler kroppen. Er man her for længe vil kroppen begynde at gå i opløsning og man skal tisse ret ofte. Man har brug for varme også i psykisk forstand; måske en god ven der kan øge ens humør og dermed kropsvarmen. En god ide kan f.eks. opvarme kroppen fordi det er Ild-elementet.

– Er man hurtig som vinden kan det ske man glemmer at holde jordforbindelsen som er jord-elementet.

Hvis man er en kombination af Ild-element og Vind-element så er det som at blæse luft ind i et bål; mere Ild.

Hvis man ignorere ens ideer, begær, vrede osv. som tilhøre Ild-elementet, så falder styrken af Ild og man drages ind i Vand-elementet fordi det er det relative element. Her kan der nu opstå stærke dybe følelser af sorg, tunge byrder mm. som vil drukne kroppen i depression, angst og andre sindslidelser. Kroppen går i opløsning når den er for meget i vand-elementet.

Ignorering af elementernes egenskaber
Ignorere man sin vrede og egenskaber fra Ild-elementet vil man drages mod det modsatte element som er Vand-elementet. Her vil kroppen opløses hvis man er her for længe.

Ignorere man sine dybe følelser, empati og det Vand-elementet står for drages man mod Ild-elementet som vil udbrænde kroppen på sigt.

Ignorere man den fysiske verden og egenskaberne fra Jord-elementet drages man mod Luft-elementet som få en til at blæse omkring i vinden, og til sidst blæse helt væk.

Ignorere man filosofi og glæde og egenskaberne fra Luft-elementet drages man mod Jord-elementet som vil gøre en tung og kroppen aldres til den er blevet til jord.

Fysiske ting kan have psykisk effekt
Er man lav i Ild-elementet kan vi se det er lig med varme. Ved at tilføre kroppen fysisk varme kan man påtvinge kroppen Ild-elementet.

Er man lav i Vand-elementet kan det øges ved at tilføre kulde og eller vand.

Er man lav på vind-elementet kan man forsøge at trække vejret korrekt og tilføre mere ilt som er luft til kroppen.

Er man lav på Jord-elementet skal man lige passe på med hvad man gør. Det er sikkert de færreste der vil påtvinge kroppen mere fysisk vægt. Jord-elementet er mere et resultat af de andre elementer.

Balance mellem elementerne er 100% individuel
Mennesker ser andre menneskers succes og vil gerne skabe denne succes ofte ved at kopiere dem med succes. Det går godt i nogen tilfælde, andre tilfælde bliver en fiasko.

At tage ud og sætte en stikkontakt op som en elektriker, uden at være elektriker, så kan der ske store skader på en selv eller andre som følge af resultatet. En rigtig elektriker har den nødvendige viden om elektricitet og det rigtige værktøj.

Nogle mennesker laver altså ting som de tror de kan fordi de har set andre kan, men de mangler de nødvendige egenskaber. Det vil føre til ubalance i sindet og dermed i helbredet på sigt.

Går man hver dag på arbejde i et job man bare har det skidt med. Så vil der opstå ubalancer som enten vil udbrænde eller drukne en. Det er derfor så mange går ned med stress og kalder sig “udbrændte”, eller de er ved at “drukne” i arbejde.

Det er meget vigtigt at forstå disse begreber. Faktisk fra alle sider; Nogle mennesker kan sagtens klare en stram stressende hverdag og mange timer om ugen, fordi de har personlige egenskaber til det, men fejlagtigt synes de så at alle andre også burde gøre som dem.

Nu her burde der være opstået en forståelse af hvordan alt fungere elementært.

Hvis man vil vide hvor i kroppen og hvilke lidelser der er relateret til ens psykiske liv slår til så bør man absolut læse om chakraer her; Chakraer, meget mere end du tror

 

Kilder;

– Praktisk magi

– Elementær og okult videnskab