Chakraer, den spirituelle version

1. oktober 2018 Slået fra Af Viktor

Chakra betyder “Hjul af energi”, og er energicentre i kroppen
De 7 store chakra´er indeholder fysiske og psykiske egenskaber og er forbindelsen til livsenergi, kendt som Prana (C´hi).

Prana energi strømmer igennem det æteriske legeme, ligesom et batteri, med positiv pol (Maskulin/Pingala) og negativ pol(Feminin/Ida). I legemet cirkulere Prana energien i meridianerne (energibaner/Nadis). Chakra´er og meridianer er lokaliseret i hele det æteriske legeme. Herudover findes der også chakra´er udenfor det fysiske legeme. Chakra´er er bevidste energicentre i det æteriske legeme, som transformere livsenergi og skaber forbindelse fra vores verden til verdener af ren bevidsthed.

Målet er at holde sine chakra´er åbne og i balance så livsenergien kan flyde gennem hele kroppen. Dette kan gøres gennem positive energier som, lys eller lyd, og eller positive tanker samt andre metoder beskrevet nedenfor. Alle væsener har chakra´er, ingen undslipper dette, uanset om man er spirituel eller ej, eller hvilken religion man har valgt at leve efter.

Planeten Jorden har også chakra´er, som er placeret som følge;
Krone Chakra: Mt. Lailash, Tibet
Pande Chakra: Glastonbury,Storbritannien
Hals Chakra: Pyramiderne, Egypten
Hjerte Chakra: Nu et sted i Skandinavien
Solar Plexus Chakra: Ayers Rock, Australien
Hara Chakra: Lake Titicaca, Peru
Rod Chakra: Mt. Shasta, Californien

Dyr har også chakra´er ligesom mennesker, men deres Kronechakra og Pandechakra fungere som ét chakra, derfor reagere dyr på åndelige inputs med det samme hvor mennesker lige tænker sig om. Dyr har altså ikke de samme valg som vi har.
Dyrenes Rodchakra og Sakralchakra, fungere også som et chakra, derfor bestemmer naturen hvornår de skal parre sig, derfor har dyr løbetid mm. Hvor mennesker selv bestemmer over disse drifter.

Herunder ses det menneskelige chakra system;

1. Rod chakra
Dette chakra har at gøre med sikkerhed og usikkerhed i dit liv.

Hvis du føler dig usikker hele tiden, og intet gør ved det, vil din krop til sidst melde det mere klart til dig, at du har en udfordring der skal løses angående disse punkter;
overlevelse, tryghed, hjem, tilhørsforhold, penge og materialer

Når du tilstrækkeligt har overhørt din krops visken til dig, om at her er en udfordring der skal løses, så vil den kommunikere mere direkte og kan dermed skabe disse lidelser;
smerter i halebenet og eller lænden, Iskias, forstoppelse, hæmorider, coltitis og diarre, allergi over for mælkeprodukter hvede som kommer til syne eller mærkes på hænder, fødder og ben.

2. Sakral chakraet;
Mange har skabt sig en hverdag hvor det er mere vigtigt, at skrabe penge sammen for at overleve, eller kunne betale for sin overflod af materialer osv.
de føler det er vigtigere, end at sørge for at have lidt sjov i livet.

Måske har nogen sagt ydelse før nydelse, men det behøver man faktisk ikke rette sig efter, man kunne jo vælge at yde noget der faktisk var sjovt at yde, så man faktisk nyder imens man yder !

Man nægter faktisk at mærke sig selv, man lytter ikke til nogen tegn fra kroppen eller sin intuition, om at man burde lave noget der var lidt mere sjovt i livet, så må kroppen bruge andre signaler og de er så mere mærkbare signaler om at der er noget galt med dit liv på et eller flere af disse punkter;
seksualitet, køn, fornøjelse, glæde og kreativitet, og din villighed til at mærke dine følelser
Når du ikke lytter til de første signaler din krop giver dig, så kan det komme til syne med følgende lidelser;
problemer med forplantningsevne, tyktarm/blindtarm/blære lidelser, lidelser i hofte området / håndled og ankler, prostata lidelser.

3. Solar plexus chakaret;
Igennem dette chakra føler vi faktisk hvilke mennesker vi står overfor, negative eller positive, det er det største chakra i kroppen. Det er det der kan få os til at føle os bange for en bestemt oplevelse vi står overfor.
Dette er det største og mest sårbare chakra, det udsender og modtager meget energi, og det er også her man kan føle sig træt i selskab med bestemte mennesker, fordi de trækker energien ud af dig, via dette chakra.
Dette kan man f.eks. forhindre ved at krydse sine arme henover solar plexus området, eller det kan forsegles med en vandret håndbevægelse henover chakra´et. Eller afskærer energiforbindelsen til den drænende energi med en skærende håndbevægelse og forestille sig at man kapper forbindelsen til den drænende person.

Vi føler altså igennem dette chakra personlig kraft og kontrol, følelsen af værdighed og at fortjene noget. Dette punkt er forbundet med den mentale aura og selve tænkning.

Nogle kan godt lide at have kontrol med alt omkring dem, men tillader ingen at kontrollere en selv, og måske kan man endda lide at kontrollere andre mennesker, men hvis disse mennesker ikke vil lade sig kontrollere, begynder der at opstå problemer. Det kan ske man har en hverdag hvor man føler at andre vil kontrollere en, og det er også nogle følelser man bør lægge mærke til.

Når man ikke har kontrol over sit liv, og kan mærke det i maven hvor dette chakra sidder, og ikke gør noget ved det, så overser man faktisk meget vigtige signaler til kroppen, og kroppen må så bruge mere synlige og mærkbare signaler, som kan være igennem disse lidelser;
fordøjelsesbesvær, sukkersyge, lavt eller ustabil blodsukker, mavesår, irritabel tarm, lever og eller nyrelidelser, galdesten, mellemgulvsbrok, lidelser generelt for maveregionen.

Lidelser kan opstå her hvis;
du føler dig fanget, eller du føler dig som et offer og måske udtrykker dette, eller du føler undertrykt vrede hvilket er meget farligt, du ikke vil erkende din egen styrke og føler dig dermed magtesløs eller uværdig, du er meget kritisk, vred og kold, du er meget dårlig til at udtrykke vrede på en ordentlig konstruktiv måde og du kan være dårlig til at tage ansvar for dit eget liv. Kort sagt dette beskriver problemer med egoet som er meget stærkt i folk idag, det hindre adgang til dit højere selv og fornuftig kontruktiv tankegang og væremåde.

4. Hjerte chakraet;
Det er her man finder følelser for kontakt, forhold og kærlighed.

Lidelser i dette punkt kan opstå f.eks. pga. Sorg eller tab eller hvis du ikke føler dig elsket, eller du ikke er istand til at give eller modtage kærlighed. Ude af stand til at komme sig over ulykkelig kærlighed, hjælpeløshed, magtesløs, undertrykt vrede som bliver til skyldfølelse, tilbageholdenhed med dine rigtige meninger og eller opbygget negative tanker, du føler måske andre holder din mund lukket, mange negative tanker, alt for stor indre selvkritik, stresser dig selv ved at være utilfreds med stort set alt. Du er måske bange for kærlighed ved et forhold, og derfor afholder du dig fra et forhold, eller du befinder dig i et dårligt forhold og du kan mærke det i dette område af kroppen dette chakra befinder sig i. Du kan være bange for at miste, men i et liv som her, vil man få ting, men også miste det alt sammen igen.

Hvis du ikke lytter til din krops signaler her, vil det blive mere tydlige signaler som du vil lægge en hel del mere mærke til som disse lidelser; hjertekarsygdomme, kredsløbsforstyrrelser, lidelser i brysterne/brystkassen, lidelser i lungerne/mellemgulvet og eller knæene.

Der er en sammenhæng mellem alle kræfttilfælde og dette chakrapunkt.

5. Hals chakraet;
Det er her du udtrykker dig, snakker, kan udtrykke din kreativitet.

Hvis du kommer fra en familie hvor der bare er bestemte ting man ikke snakker om, så vil det ophobe sig i dig, og bliver du ved med at holde det tilbage du brænder for at sige, eller at du lyver om det, eller paradoksalt nok kan det ske du snakker alt for meget og samtidig siger grimme ting til andre, så vil det skabe mere synlige tegn som du bestemt vil lægge mærke til, og det kan f.eks. være disse lidelser;
ondt i halsen, betændelse i strubehovedet, svære udfordringer med munden/arme/skuldre eller hofter.

6. Pande chakraet;
Kaldes også pineal kirtlen, som faktisk er den adgang vi har til kroppen, ind og ud, når vi drømmer forlader vi kroppen gennem denne og kommer tilbage via denne. Igennem pineal kirtlen får vi nye ideer, tanker og følelser, som så kan oversættes til intuition-kanalen, til det vi skal lytte til.
I dette chakra findes det tredje øje, intuition, iagttagelser, klarhed i sindet, og følelsen af at være i harmoni med f.eks. sine spirituelle overbevisninger.

Når man ikke lytter til sin intuition, så vil man ofte bevæge sig ind i situationer der ikke er godt for en, man går således imod sine egne fornemmelser, man har måske ladet sig overtale til noget som andre synes kunne være godt for dem, men ikke for en selv. Når man tilstrækkeligt ikke har lyttet og rettet sig efter sin intuition, eller man nægter at udvikle sig pga. gamle overbevisninger eller simpelt andres overbevisninger begynder der at opstå udfordringer i ens liv.

Ens intuition snakker faktisk et ret tydeligt sprog, og ignorere man det gang på gang, så vil kroppen benytte sig af mere synlige sprog, som man vil lægge mere mærke til, og det kan så blive i form af følgende lidelser;
hovedpine, migræne, tinnitus, bihulebetændelse, hypofyse lidelser, lidelser i nervesystemet og problemer med øjne, øre og næse.

7. Krone chakraet;
det spirituelle punkt som giver forbindelse til ens ånd, den mystiske bevidsthed, fantasi og kreativitet

Kommunikation fra dette chakra, går faktisk til pineal kirtlen (det tredje øje) og til Occipital lappen i hjernen hvorfra de omdannes til billeder, som vi kan se inde i hovedet.

Den gyldne trekant
Krone chakraet, Det tredje øje og Pineal kirtlen udgør det der kendes, som den gyldne trekant. Imellem dem sidder der en usynlig membran som er spændt ud, og denne membran begynder ofte at vibrerer når man modtager beskeder fra den ikke synlige verden, og det kan give en hylen for ørene eller bare det ene øre, mens det står på, og det er ofte i kort tid, ellers er der tale om Tinnitus.

Når man nægter at have med f.eks. fantasi at gøre, eller nægter mystiske tanker og eller ideer, som kommer til en uanset om man vil eller ej, så vil man brænde inde med dem og det kan så udvikle sig til følgende lidelser; depression, demens, skizofreni, slagtilfælde, sklerose, parkinsons, epilepsi. problemer med negle og hår kan også forekomme.

8. Energi center chakra;
Dette chakra er lokaliseret lige under dine fødder, og stråler hvidt lys.
Udstråling af aura energien kommer fra.

9. Det spirituelle chakra;
Dette chakra er placeret lige over det 7ende chakra, og er således det spirituelle chakra.
Heri ligger energien til din æteriske krop.

Mellem chakra 8 under dine fødder og chakra 9 over dit hovede dannes således de 7 chakraer i kroppen.

10. Selvets chakra;
Dette chakra er placeret over dit hovede hvor dine hænder kan mødes højest oppe over dit hovede.
Dette chakra indeholder den energi, som er det højeste du kan blive, altså energien fra det lysvæsen du er. Det er det du kan arbejde dig hen imod at blive, altså det højeste fremtidige jeg. I dit liv er der en plan for det du ønskede at udvikle dig til, men hvis du har nået det og eller du ønsker mere, så er det i dette chakra at du har andre egenskaber med, som du kan begynde at arbejde med også, f.eks. at male, lave kunst, udvikle musik osv. Disse egenskaber kan du række op efter og hente ind i dit liv fra dette chakra, så tæt på ligger de andre spændende ting du kan hente ind i dit liv, når du har lyst til det.

11. Sjælens chakra;
I dette chakra er sjælens center lokaliseret, afstand kan ikke måles, da det befinder uden for disse normaer, det er således overalt. Det er sjælen der inkarnere sig her i livet.

12. Højere bevisthed chakra;
Herfra udstråler din energi fra din højere bevidstheds energi, det er forbindelsen til Gud.

De 12 chakra´er
De 7 chakraer som er i de 7 farver er i kroppen, og de kan komme i ubalance.
De 5 andre chakraer, 8-12, er altid i balance, og udgør en centerlinje som de andre 1-7 chakraer kan holde sig til.

Chakra´er roterer, og er i direkte forbindelse med tankerne, og hvis man vil øge hastigheden på et chakra, skal man blot tænke på det, så øges hastigheden, og samtidig kan man sænke hastigheden på samme måde.
Men husk på hvis man øger et chakras hastighed smitter det af på alle de andre chakra´er, og det suser lige op til det 7ende chakra, og kan have en effekt på en, uskadelig, men alligevel en forandring som kan tydes som mistet jordforbindelse. Effekten kan tage op til en mdr. om at fortage sig, og det er som sådan ikke nødvendigt at øge hastigheden på nogle chakra´er. Så er dine chakras i ubalance med center af de 5 fastholdte chakraer kan du blot tænke dig til at de er på linje med de 5 fastholdte chakra´er, så bliver det sådan, meget simpelt.

Rensning af chakra
Du forestiller dig at chakraet det drejer sig om, bliver ligeså stort som dig selv, og du lader det gå tilbage til normal størrelse.

Afbalancering af chakra
Du forestiller dig at chakraet spiner om en lodret akse, og det øges i hastighed og hastigheden sænkes langsomt igen til normal, så forestiller du dig det samme igen blot med en vandret akse. Dette vil fungere rigtig godt i en meditation hvor du forestiller dig dette. Rotationsretningen er underordnet, bare det kommer til at rotere, men du kan jo prøve lidt den ene retning så den anden retning

Det er især godt at afbalancere det 7ende chakra, krone chakra, fordi det kan øge forståelsen af ting.
Man kan starte med at rotere det fremad, og herefter bagud.
Nu skal man forestille sig violette 3 kugler oven på hinanden, lige oven på hovedet, den nederste og den øverste kugle rotere samme retning, den i midten modsat, dette kan også foregå ved vandret placering. Dette skaber en større åbning til adgangen til dit hovede, derfor kan du nu indtage større mængde information ad gangen, end hvis åbningen er meget lille.

Løsninger til lidelser i kroppen i henhold til chakraer;
Når man er bekendt med de udfordringer man har i sit liv, f.eks. gennem nogle af de lidelser, som er opstået som mangel på lytten til egen krop, kan man gøre nogle forskellige ting for at løse dem;

1. Man kan faktisk rense og eller afbalancere sine chakraer igennem lyde eller lys designet til det, eller via mediation; der findes f.eks. guidede CDér som er behjælplige med det.
Herved er det f.eks. muligt at ændre på din virkelighed, så hvis du manglede noget i dit liv for at få dig til at føle dig sikker, så dukker det pludselig bare op, fordi dine chakraer faktisk laver hele din virkelighed, og det gælder alle mennesker, ingen undtagelser, uanset om man er spirituel eller ej.

2. Man kan løse de udfordringer man har i livet, rent fysisk, f.eks. hvis man mangler penge og det skaber usikkerhed, kan man måske skaffe pengene og løse en udfordring sådan.
Ved mangel på kærlighed kan man starte med, at være vise kærlighed overfor et andet væsen, som f.eks. et menneske, et dyr eller noget andet.

Ofte ved man godt hvilke punkter man har udfordringer med i sit liv, gør man noget ved det, vil disse lidelser vil højest sandsynligt gå i sig selv igen. Her kan det meget anbefales at høre Robby Curdorfs foredrag om chakra´er, kan også ses på DVD, som kan købes gennem High Vibration Center

Giftstoffer og chakraer
Fra naturens side har vi alle et skjold der skal beskytte vores æteriske legeme mod oplevelser fra den astrale verden som vil være uhensigtsmæssigt at opleve her i den fysiske verden.
Dette skjold beskadiges af alle bedøvende midler såsom alkohol, tobak, og endda kaffe og te som også indeholder bedøvende midler, men med kaffe og te opstår det kun, når der er tale om misbrug af disse.
Misbrug er når man drikker flere koppe kaffe eller te om dagen.

“Dr. Joel Wallach, naturlæge i USA, beskriver at mere end én kop kaffe om dagen nærmer sig selvmord”

Når disse giftstoffer kommer ind i det æteriske legeme, kommer de i forbindelse med chakra´erne, hvor det bevæger sig den modsatte vej og vil således beskadige de fine chakra´er, og hvis det gentages ofte nok, ødelægges de til sidst helt.

Det kan ske på to forskellige måder
– I det æteriske legeme brænder giften vævet op, og bryder til sidst naturens skjold og nu er der fri adgang for alle astrale væsener til ens æteriske legeme her, det er muligt at blive besat, og kraften kan være umenneskelig stærk for den menneskelige fysiske krop som nu er forsvarsløs.
Her vil man ofte se, personen gøre vanvittige ting, som denne normalt aldrig ville gøre. Dette kaldes også “Delerium tremens”

– Den anden effekt kan være at giftstofferne simpelthen hærder vævet så den nødvendige Prana energi får svært ved at smelte sammen med vævet, således kommer der mindre og mindre kontakt til sit astrale legeme, og til sidst slet ingen kontakt længere. Denne effekt starter med en lettere sløven af de højere følelser og evner, som resulterer i materialisme, brutalitet, dyriskhed og tab af selvbeherskelse. Ved at tilfredsstille deres egen lyst, på bekostning af deres medvæseners lidelse eller ubehag. Deres mangelende forbindelse til de høje følelser er blevet afskåret i stor grad.