Cadmium

Cadmium i metallisk form er et tungmetal som har en tendens til at lagre sig i nyrene, og det vil med giftige ophobninger i kroppen føre til et hav af lidelser.

Cadmium i kolloid planteudvundet form er brugbart for kroppen, som selv kan udlede kolloid Cadmium hvis der ikke er brug for det. Desuden kan indtag af kolloid Cadmium fjerne metallisk Cadmium fra kroppen.

Cadmium kommer fra Zink mineral familien, og derfor kan det i kroppen udskifte; Calcium, Magnesium og Zink med sig selv, og dette føre til en hel kædereaktion i kroppen, bl.a. medfører det en øget udledelse af Fosfor, Jern og Kobber fra kroppen via urinen.

Cadmium findes i næsten alt der groes i landjord, og absorberes nemmere i bladgrøntsager end i rodfrugter, korn og frø.

20 års inkubationstid
Det tager ca. 10 – 20 år før at tilstrækkelige mængder Cadmium er ophobet i kroppen til at føre til seriøse lidelser.

For meget Cadmium og for lidt Zink
Cadmiums modstander er Zink, jo mere Zink der er i jorden hvor den dyrkes, desto mindre Cadmium er der i hørfrøene.

Hørfrø indeholder pr. 100gram;
0,25mg Cadmium
7,75mg Zink

Dette giver et ratio af Cd:Zn på 1:29, hvilket burde være 1:500 eller mere.

Tilsat Zink giver mindre Cadmium
Pga. 100 års brug af kunstgødning er mineralet Zink også i for lave mængder i landjorden.
Zink-mangel i landjorden og for stor udledning af Cadmium i naturen er årsagene til alt for høje Cadmium mængder i vores mad nu, da studier har vist at tilsætning af Zink i landjorden kan sænke indholdet af Cadmium i hørfrøplanter, og dermed i hørfrøene.

Blødgjort vand er mere farligt end kalk-rig vand
Når vand blødgøres fjernes kalken fra det, og det får vandet til at optage mere Cadmium fra galvaniserede rør og samlinger.

Cadmium findes i luften, drikkevandet og maden
Det giftige tungmetal findes i snart alt, selv i luften vi indånder, det kommer fra; sort gummi, sort polyethylene, forbrændt motorolie, kunstige tandproteser, Cadmium lamper (rød lys), keramik, drikkevand, galvanisering, fordampet mælk, fungicider, ting til både som er rustbeskyttet med Cadmium, Nickel-Cadmium batterier, plastik tape, polyvinyl plastik, papir, gummitæppe oppakning, bildæk, spildevandsslam, sølv polish, lodninger (elektronik),
Organer fra dyr; nyrer og lever, østers og andet mad fra havet, pesticider, forarbejdede fødevarer, blødgjort vand og eller vand med lav kalk indhold, superfosfat gødninger, zink og polymetalisk malm smeltning.

Cadmium og det menneskelige sind
Cadmium er forbundet med at man føler sig sej og hård, men det en falsk følelse, som opstår af indvendig vrede og misbrug.
Zink og Jern mineral vil lede til et sundt sind af ægte styrke, og en sund maskulinitet.

Cadmium har dog en slags “positiv” effekt i sindet ved stress, men denne “beroligende” effekt er heller ikke ægte, fordi den faktisk bare øger natrium værdierne (en slags aldosteron effekt), som hjælper en udmattet krops energisystem. Alt der øger natrium-værdien i kroppen vil lede til et midlertidigt energi-boost og en følelse af tilfredshed, hvilket forklarere en af årsagerne til at rygning er så vanedannende.

Udrensning af Cadmium fra kroppen
Cadmium udstøder bestemte næringsstoffer den er i familie med, såsom Calcium, Magnesium og Zink, men at hvis disse mangler i kroppen i forvejen, så er det også der Cadmium vil sætte sig i stedet.

For at rense Cadmium ud af kroppens væv, så må kroppen gives de ting som Cadmium har taget pladsen fra, og det er Calcium, Magnesium og Zink, og man skal være sikker på at optage disse mineraler også. Derfor tilrådes både kosttilskud, kost og levestil der fremmer optagelse af disse. F.eks. skal blodtype O have store mængder mættet fedt i kosten for at optage kalk fra kosten.

Kosttilskud med rette mængder Calcium, Magnesium, Zink og mange andre mineraler som f.eks. Selén og vitaminer som C-vitamin er med til at chelatere (indkapsle) Cadmium, Kviksølv osv. og lede dem med urinen ud.

Se her hvor meget du i virkeligheden skal supplere din kost med

Symptomer på forgiftning
Det oplyses at Cadmium forgiftningssymptomer først er de samme som ved Zink mangel;

Zink mangel; Acne, Tyndt hår skaldethed og hårtab, Anorexia, Aphati (Undetrykkelse af følelser), Fødselsdefekter, Skrøbelige negle, Depression, Eksem, Træthed, Nedsat Vækst, Højt kolesterol i blodet, Tab af smagsevne, Nedsat sårheling, Impotens, Barnløshed, Irritabel, Dovenhed, Forstyrrelse i næringsoptagelsen, Hukommelsestab, Paranoia, Seksuel umodenhed, Sterilitet, Hvide pletter på negle

Siden Cadmium også udleder andre mineraler er disse lidelser også i vente;

Calcium mangel; Arthritis, Knogle spore, Skøre fingernegle, Kognitiv svækkelse, vrangforestillinger, Depression, Eksem, Hyperaktiv, forkert blodtryk, Søvnløshed, Irritabel, Følelsesløse lemmer, Muskel kramper, Nervøsitet, Neurologiske forstyrrelser, Osteoporose, Parodontal sygdom, Mærkelige spisevaner, Nedsat vækst rate, Tandforfald.

Magnesium mangel; Angst, Forvirring, Irritabel, Uro, Fødselsdefekter, Depression, Hyperaktivitet, Lavt blodtryk, Høj kropstemperatur, Søvnløshed, Muskel smerter, Muskel rystelser, Svage Muskler, Nervøsitet, Vuggedød, Anfald, Unormal hjerterytme eller og hjertebanken

Kobber mangel; Hvidt og eller gråt hår, Blodmangel, Tyndt hår og skaldethed samt hårtab, Aneorisme (udposninger på blodåre), Kriminel opførsel, Depression, Dermatosis (hud lidelse), Diarre, Træthed, Skrøbelige knogler, Respiratorisk sygdom, Svaghed, Forhøjet kolesterol i blodet, hængene slap hud omkring mave, øjenlåg og bryster, Indlæringsvanskeligheder, Lav blodsukker.

Dertil kommer de lidelser som opstår pga. alle de andre næringsstoffer som nu heller ikke kan optages som mangel på Calcium, Magnesium og Zink.

 

Kilder:

  • Kluwer Academic Publishers 1993, Plant and Soil: 150: 61-68
  • Lei, B; Li-Chan, ECY; Oomah, BD; Mazza G (2003). Distribution of cadmium-binding components in flax (Linum usitatissimum L.) seed. Journal of Agricultural and Food Chemistry 51 (3) 814-821.
Facebook
error: Copyright Reddigselv.dk