Vedligehold dit syn med særlige antioxidanter

Vedligehold dit syn med særlige antioxidanter

30. september 2018 Slået fra Af Viktor

Blå lys fra moderne elektronik, lave niveauer af antioxidanter som Lutein, Lucopen og Zeaxanthin kan øge risikoen for farlige øjenlidelser som AMD og grå stær.

Siden 1950
En rapport fra 1950 viser at forskere har målt betydelige forskelle i personligheder efter ABO blodtyper. Rapporten er Publiceret i PubMed, som er verdens 2. største medicinske publiceringsmedie www.ncbi.gov i Amerika. Alle artikler på Reddigselv.dk om blodtyper er baseret på videnskabelig fakta og ikke teorier som danske læger og forskere gerne vil kalde alle sammenhænge mellem blodtyper og personligheder og kost.

Har man samtidig mental stress og er blodtype A og O, øges risikoen for øjenlidelser endnu mere.

 • Hos blodtype A er det den grundlæggende høje cortisol, som sammen med stress øger risikoen for grå stær.
 • Hos blodtype O er det mental stress som bruger af skelettets kalk som kommer ud i blodet for at gøre blodet mere basisk. Den frie kalk i blodet er årsag til grå stær.

Blodtype B er en mellemting af type A og O.

Blodtype AB er en mellemting af A og B, men også af O.

Øjnene er næsten konstant udsat for lys og ilt. Øjets fotoreceptorer producerer høje niveauer af oxidative stress som med tiden kan føre til grå stær og AMD. I øjet er der høje niveauer af specielle antioxidanter Lutein, Lucopen og Zeaxanthin som beskytter øjets væv og linse mod oxidativ stress som forkalker øjnene. Lutein findes f.eks. i mørkegrønne planter, som f.eks. spinat og kål. Man indtager normalt 1,7mg Lutein om dagen, men det afhænger af ens kostvaner.

Specielt kosttilskud meget effektivt
Et specielt flydende kosttilskud indeholder 6mg Lutein, 3mg Lucopen og 0,9mg Zeaxanthin ved normal dosis. Man kan sagtens tage op til 4 gange anbefalet dosis for at øge forebyggelsen mod AMD og grå stær.

Undersøgelser i flere lande har vist at kosten ikke er tilstrækkeligt for at forhindre beskrevede øjenlidelser, men at kosttilskud med Lutein, Lucopen og Zeaxanthin kan forhindre udviklingen af øjenlidelserne og i nogle tilfælde faktisk helbrede lidelserne.

Kosttilskuddet hedder “Sure sight” og kan bl.a. købes hos Golden-products, www.golden-products.eu.

Blå lys meget farligt
Moderne displays fra computere, smartphones, LED TV osv. indeholder store niveauer af blå lys som er særligt skadeligt for øjnene, medmindre øjnene indeholder gode koncentrationer af specielle antioxidanter som Lutein, Lucopen og Zeaxanthin.

Blå lys kan øge oxideringen i øjnene som identificeres som forkalkning af øjnene, som kan kaldes AMD eller grå stær, eller grøn stær som mindsker blodtilførsel til øjnenes områder og nedbryder dem, også med forkalkning og blindhed som resultat.

Mental stress øger risikoen
Lave niveauer af Lutein, Lycopen og Zeaxanthin sammen med mental stress og megen brug af elektronik som udsender blåt lys, kan øge risikoen enormt for AMD og grå stær.

Mental stress er i flere undersøgelser forbundet med forkalkningslidelser i både øjne og blodkar. Mental stress øger oxidativ stress i kroppen som gør blodet mere syrligt, og kroppen bruger kalk til at dæmpe syren med. Resultatet er efter længere tids stress for meget kalk i blodet som sætter sig i blodkar og øjnene.

Vigtigt med fedt i kosten
Lutein optages i tarmene sammen med mættet fedt (kolesterol HDL og LDL), hvor det senere forlader det mættede fedt i cellemembraner og ophober sig i fosfolipider, og f.eks. i øjnenes retina og holder vævsbalancen så væv ikke nedbrydes.

Uden tilstrækkeligt mættet fedt i kosten kan man få problemer med optagelsen af fedtopløselige vitaminer og Lutein.

Igen skal der advares om fedtfattige måltider til især blodtype O. Blodtype B kan leve af både lav og høj indhold af mættet fedt i måltider. Blodtype AB er som en blodtype A indeni så her er kostråd som med blodtype A.

Blodtype O og B er bedst med høj fedt og proteinmåltider. Hvor blodtype A er bedst med lav mættet fedt i kosten, men hos blodtype A er der andre faktorer som forårsager Cataracts og Glaucoma som også er beskrevet i denne artikel.

AMD og grå stær kan forhindres
Der er mange undersøgelser som viser at daglige indtag af 6-20mg Lutein om dagen kan forhindre udvikling af AMD (øjenforkalkning) og grå stær (cataract).

Blodtyper og øjenlidelser
1 ud af Ca. 80 mennesker udvikler grå stær (cataract) eller grøn stær (glaucoma). I blodtyperne er der målbar forskel på risikoen for at udvikle disse to øjenlidelser;

Copyright Reddigselv.dk

 • Blodtype A og O
  Har højest risiko for at udvikle grå eller grøn stær.
 • Blodtype B og AB
  Har mindst risiko for udvikling af grå eller grøn stær. Dog er der tendens til grøn stær(glaucoma) hos blodtype AB.

Læs også;

Blodtype A har et konstant mere eller mindre niveau af kortisol, kendt som stresshormonet som frigives ved stress og dæmper effekten og følelsen af stress. Kortisol har dog negativ effekt for helbredet på længere sigt, sikkert derfor ses der flest tilfælde Glaucoma og Cataracts hos blodtype A.

Blodtype O bliver let og ofte stresset, men producerer ikke meget kortisol, og derfor ses blodtype O også som en lettere kortluntet personlighed. Stress som ikke er dæmpet af kortisol kan dog helt alene øge oxidativ stress i kroppen og øge risikoen for bl.a. Glaucoma og Cataracts.

Blodtype AB har en lettere risiko for udvikling af Grønstær (glaucoma). Blodtype AB stresser mindst af alle blodtyper men har også den mindste fysiske aktivitet så måske fysisk motion kan hjælpe mod at udvikle Grøn stær hos blodtype AB:

Læs om helbredelse her;

Kilder;

 • Artikelbillede (Pixabay.com)
 • PubMed, British Medical Journal og andre muligvis indkøbte resourcer
 • Lutein and zeaxanthin and the risk of cataract: the Melbourne visual impairment project.
  • Centre for Eye Research Australia, University of Melbourne, East Melbourne, Australia.
   • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16936087
 • Inhibitory effect of lycopene on cataract development in galactosemic rats.
  • Department of Ophthalmology, Kaplan Hospital, Rehovot, Israel.
   • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11548783
 • Dietary sources of lutein in adults suffering eye disease (AMD/cataracts).
  • Chair of Nutritional Assessment, Department of Human Nutrition, Faculty of Human Nutrition and Consumer Sciences, Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Warsaw, Poland.
   • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25813074
 • The Role of Lutein in Eye-Related Disease
  • Department of Ophthalmology, University of Florida, 580 West 8th Street, Tower II, 3rd Fl., Jacksonville, FL 32209, USA;
   • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3708350/