Multipel Sklerose (MS og ALS)

Multipel Sklerose (MS og ALS)

30. september 2018 Slået fra Af Viktor

Artikel opdateret d. 22-marts-2021

I 2021 har vi skrevet disse artikler om MS og ALS. Artiklerne beskriver at MS patienter har op til 80% mere af stresshormonet kortisol i kroppen, samt at kortisol i sig selv nedbryder myelin. Kortisol i så høje niveauer peger på stærke mentale dybe traumer som er usynlige for den normale psykolog. Østrogen og adenosin niveauer er for lave hos mennesker med MS og ALS. Kvinder med lys hud som bor i Europa som drikker kaffe er i højest risiko for at udvikle MS. Læs de oplysende nye artikler herunder;

 1. Aluminium (AI3+) forårsager op til 72% nedbrydning af myelin (fedtvæv omkring nerveceller).  Se dokumentation under kilder (-9;)
 2. Borrelia Burgdorferi skader både lever og Hypofyse, hvilket kan føre til MS og ALS.
 3. Peptidhormon (IGF-I og II) fremmer dannelsen af myelin hvor den mangler i det centrale nervesystem, se dokumentation nederst under kilder…
  Peptidhormon dannes i leveren pga. væksthormoner fra Hypofysen. Derfor læs især afsnittet nederst om ens psyke som spiller en stor rolle ved denne og lignende lidelser.
 4. Store mængder melatonin har effekt mod nedbrydning af myelin

I mange tilfælde er nervelidelser forbundet med kviksølv- eller anden tungmetal-forgiftning, som kan stamme fra sølvplumber (amalgam) i tænderne, få fjernet plumperne af en tandlægespecialist.

Amalgam-fyldninger i tænderne indeholder 50% kviksølv som er meget giftigt for nerverne. Kviksølv og andre tungmetaller er altså nervegift.

Vacciner mod influenza indeholder stadig betydelige mængder kviksølv, pas på med dine valg.

Kunstige sødemidler som Aspartam, der i øvrigt også kaldes; NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, tillader alt for høje mængder af Calcium (kalk) ind i hjernecellerne hvilket dræber specifikke neuroner. Kunstige sødemidler som aspartam er direkte forbundet med lidelser som Parkinsons, Alzheimers, MS og ALS.

Tungmetallet Cadmium er også i direkte forbindelse med samme nervelidelser. Cadmium har den egenskab at ville erstatte Calcium (kalk), Magnesium og Zink i kroppen. Derfor er det vigtigt at sørge for korrekte daglige mængder af Calcium (kalk), Magnesium og Zink for det vil kroppen hellere tage end Cadmium og dermed er afgiftningen for Cadmium også at indtage korrekte mængder af Calcium (kalk), Magnesium og Zink og iøvrigt alle andre næringsstoffer, og meget gerne fra rene kosttilskud.

Blødgjort drikkevand er særdeles farligt for kroppen da det netop kan indeholde mængder af Cadmium og nu ingen Calcium (kalk). Derfor drik gerne kalkrigt vand.

Stress kan være direkte årsag til “attacks”. Få styr på tanker, følelsesmæssigt liv mm. læs mere om det flere steder på siden.

Professor beskriver MS som en metabolisk lidelse
MS er troet af flere læger at være en auto-immun lidelse hvor ens eget immunforsvar angriber ens eget central nervesystem. Flere eksperter er direkte mod den opfattelse. Angelique P. Corthals fra University of New York CUNY, Stony Brook Medicine mener helt klart lidelsen skyldes meget ringe regulering af et element i reguleringen af den lipide metabolisme som fører til en kaskade af negative effekter i kroppen der involverer inflammation og meget nedsat funktion på reparative mekanismer i kroppen. Det der forårsager ​​MS er nøjagtig det samme som forårsager ringe regulation af “lipid homøostase (balance)”. Kønsspecifikke forskelle i lipid metabolisme fører til kønsforskel i forekomsten af ​​lidelsen MS. Multiple sklerose bør opfattes som en metabolisk lidelse, en slags kvindelige version af åreforklakning. Multiple sklerose er ikke en lidelse i immunsystemet. Når lipid homeostase er ude af balance fører det til en kaskade af årsager som hovedsagelig fører til åreforkalkning hos mænd men Multiple sklerose hos kvinder. Det er dog muligt for begge køn at udvikle begge lidelser. Angelique forklarer at det er derfor statiner og PPAR-agonister (fibrater) har vist så meget lovende i behandling MS. En kur mod MS vil kun virke ved at genetablere den lipide homøostase.

Symptomer
Sklerose kendes ved stedvis demyelination (tab af fedt-isolering-lag på omkring nerverne). Symptomerne begynder typisk ved 20-40års alderen og starter med en kilden i fingrene, senere følelsesløshed i arme og ben.

Rygmarvsvæske unormal
Hjernen vejer Ca. 1500 gram i fri luft, men kun 50 gram når den flyder i væsken omkring den i hovedet. Denne væske kaldes cerebrospinalvæske (CSF – rygmarvsvæske) som er en klar farveløs væske som der dannes 21ml af i timen i plexus choroideus som også fungere som filtreringssystem. CSF-væsken udskiftes hver 4 time for at rense væsken for gift- og affaldsstoffer forårsaget af metabolisme. Metabolisme betyder både nedbrydning af celler for energi og fra energi til nye elementer af celler. Væsken returneres til kredsløbet gennem granulationes arachnoideae som er små fremspring gennem den tynde og tykke hinde over hjernen, der tillader CSF-væsken at forsætte i kredsløbet.

Ved 80% af alle MS patienter er denne væske unormal. Det vil sige der er uorden i væsken enten til eller fra hjernen.

Alle disse informationer er også relative til lidelsen ALS.

Symptomer kan yderligere være:
Svaghed, kluntethed, visuel og balance problemer, svimmelhed, manglende blære kontrol følger efter i måneder eller år, knæ- og ankel-reflekser er ofte øget eller overdrevet, manglende koordinering og præcision af bevægelse, taleforstyrrelser.

Ubehandlet kan lidensen være dødlig indenfor et år.

Stress kan desuden forårsage hurtige anfald.

En ortodoks lægebehandling kan være at give Cortisone eller Prednisone, men dette har ingen effekt ej heller på årsagen. Medicinen er beskrevet som at give en hovedpinepille til en patient med en tumor i hjernen.

Ortodoks medicin
Der gives forskellige typer medicin for at dæmpe symptomerne af MS. Et af dem er “Gilenya” som holder immunforsvarets celler “fanget” i lympfeknuderne så det ikke når det centrale nervesystem. Medicinen kan være farlig især for hjertet, lever og nyrer, og faktisk er det leveren som danner det livsvigtige peptidhormon IGF-I og II. Desuden er lægemidlet IKKE testet tilstrækkeligt hos dem med samtidig diabetes mellitus (sukkersyge) og kan faktisk øge tilstanden “Maculaødem” som er en udvidelse af den gule plet i nethinden, ifølge EMC+ www.medicines.org.uk.

IGF-I og II er et livsvigtigt peptidhormon for dannelsen af myelin
Et peptidhormon kaldet IGF-I og II, er beskrevet at kunne stimulere gendannelse af 59% myelin omkring nervecellers axon på blot 21 dage. Der er dog blandede resultater i den lange undersøgelse, men hvis man helt fjernede IGF-I og II kunne det være dødeligt. IGF-I og II spiller en væsentlig rolle i vedligehold og gendannelse af myelin. IGF-I kan købes som kosttilskud på udenlandske hjemmesider. (se dokumentation under kilder)

B-vitaminer og aminosyren metonin
Alle B-vitaminer er med til at danne hjerne- og andre nerve-celler og er især vigtig i dannelsen af ny Myelin. Vitamin B12 er et af de vigtigeste fordi det er meget vigtig i dannelsen af ny Myelin og samtidig beskytter vitamin B12 Myelin som sidder omkring nervebanerne. Mangel på vitamin B12 er stor især hos befolkningen i Skandinavien. Eneste produkt der virkelig kan booste kroppen med B-vitaminer og især vitamin B12 er LivsEnergi Maxi, hvilket er konstateret i flere tilfælde af og hos læger i Danmark, men de ønsker ikke at stå frem med det.

Det er vigtigt man IKKE blot indtager nogle af elementerne (vitaminer, mineraler) for herefter at sige det ikke virkede, da flere elementer er afhængige af hinanden for at fungere. Derfor anbefales det at supplere med alle elementer. Kroppen er en kompliceret organisme. Blodtype skal kendes da det er den grundlæggende gen-karakter og for hvilken kost er mest optimal for en således alle elementer optages. Det er især meget vigtigt at kende de fødevarer som er skadelige for en; fødevareallergier skal identificeres og mad imod ens blodtype, som er meget skadelig, nedbryder ens tarmes små “fingre”. Plante Enzymer SKAL indtages for at hjælpe med at regenerere tarmes små “fingre” som kan være skadet af årevis forkert kost, disse “små fingre” optager nemlig næringsstoffer, og samtlige lidelser er i forbindelse med mangel på næringsstoffer. Er disse “små fingre” i tarmene skadet kan man simpelthen ikke optage de livsvigtige næringstoffer. Derfor kan man ikke sige at kosttilskud kan redde alt. Mangel på næringsstoffer er ofte pga. tarmskader og forkert kost som medfører mangel på næringsstoffer selvom man spiser dem.
Ej heller er det nok at sige man får umættet fedt fra fisk, fordi mennesker meget ofte overvarmer sin mad på stegepander som ødelægger umættede fedtsyrer og skaber transmutagene (kræftfremkaldende) fedtstoffer og kæmpe mængder frie radikaler der ødelægger DNA. Især frie radikaler er meget skadelige for MS, ALS og mennesker med nervelidelser. F.eks. skal der skal indtages Ca. 8 kilo laks eller 1,5 kilo torsk levertran om måneden blot for at opnå den minimum anbefalede dosis af umættede fedtsyrer som Omega 3. Derfor anbefales det at få sin omega 3 meget billigere fra et certificeret økologisk mærke af Hørfrøolie som er 40-50% omega 3 i første stadie, samt at supplere med et høj kvalitet og certificeret Omega 3 kosttilskud af fiskeolie, f.eks. “Krill” fra naturdrogeriet i Danmark.

Olier og fiskeoliekapsler SKAL opbevares på køl og i mørke, ellers vil varmen/sollys/ilt nedbryde olien til transmutagene fedtsyrer som i den grad er farlige.

Det er altså både livsstil-ændringer bl.a. i madlavningen der skal til, og kosttilskud fordi ingen mad i dag indeholder de mængder næringsstoffer der er behov for, og slet ikke nok til at helbrede en allerede opstået lidelse.

Varme kan forværre MS
Det er beskrevet at MS øges når kroppen tilføres varme. Det er anbefalet at sænke kropstemperaturen med op til 16 grader celsius når der er tale om svære tilfælde. (dette er beskrevet i bogen “Essential oils, Desk reference, 4th edition”. Alle beskrivelser her er på eget ansvar.

Nervecellers signalering er hurtigst ved 38grader celsius viser avancerede forsøg. Ved lavere temperaturer falder nervecellers reaktionstid mere og mere ved lavere og lavere grader end 37grader. Siden isoleringen “myelin” er delvis nedbrudt ved individer med MS, ALS m.fl. så er kortslutningsevnen nerveceller imellem også højest ved hurtigst aktivitet i nervecellerne. Derfor virker nedkøling ved et eventuelt udbrud.

Læse og forstå ens elementære psyke som kan føre til helbredelse;

Fedt beskytter kroppen mod radioaktiv stråling
Myelin-fedtet som sidder omkring nervebanerne beskytter også mod radioaktiv stråling. Ved MS har kroppen forbrændt eller manglet at opbygge Myelin. Det er at sammenligne med en internetledning, som indeni består af flere små ledninger der overfører elektriske signaler, bliver berøvet fra sin plastikisolering som nu resultere i kortslutning, altså elektriske signaler fra en lille ledning hopper over på en anden lille ledning og omvendt. Det skaber ubrugelige signaler i enden af internetledningen.

Når myelin mangler, er nervebanerne udsat for større radioaktiv stråling, som f.eks. øges ved flyvning i store højder. Jo tættere man færdes på det ydre rum, desto større radioaktiv stråling som forårsager forstyrrelser i nervebanerne direkte fra og til hjernen.

Stegt mad indeholder MEGET store mængder frie radikaler som faktisk er små elementer som suser rundt inde i kroppen og ødelægger DNA og blotlagte nervebaner. Derfor er det tilrådeligt at indtage gode men moderate mængder af anti-oxidanter som netop opfanger frie skadelige radikaler samt at få styr på sin eventuelle psyke som også kan skabe en masse frie radikaler i kroppen.

Når nervebaner rammes af sådan stråling opstår der forkerte tilfældige signaler til og fra hjernen, og det er det der kendes som “attacks”, oversat “angreb”.

Kemoterapi skader det centrale nervesystem
Da kemoterapi ofte er radioaktiv i en eller anden grad er denne behandling også farlig for ens nerveceller. Se dokumentation under kilder.

Virus og bakterier kan skade leveren og muligvis lede til MS, ALS
Borrelia virus kan føre til lidelse i lymferne. 90% af lymferne sidder i leveren og nyrene. Netop leveren danner peptidhormonet (IGF-I og II). Hvis borreliavirus skader lymferne i leveren kan det spekuleres at leveren lider skade og dermed ikke producere tilstrækkeligt IGF-I og II hvilket kan føre til mangelfuld vedligehold eller direkte nedbrydning af myelin omkring nervecellers axon hvilket er kendt som lidelserne MS og ALS.

Flere typer virus og bakterier kan skade leverens funktion inkl. Herpes, Syfilis, Borrelia virus (Borrelia recurrentis, B. Burgdorferi m.fl.). Hvilket er beskrevet i en længere dokumentation fundet på www.Ncbi.nlm.Gov hvor man kan søge et hav af undersøgelser om næsten alle lidelser, og måske gøre sin læge opmærksom på en behandling eller oplysning han eller hun ikke vidste om.

Borrelia Burgdorferi skader dele af hjernen inkl. Hypofysen
En anden klinisk undersøgelse på www.Ncbi.nlm.Gov, er der beskrevet hvorledes typen Borrelia Burgdorferi skader hjernens dele og endda forårsager nervecelle selvmord (Neuronal Apoptosis). I Hjernen sidder bl.a. Hypofysen som danner lige præcis de væksthormoner som får leveren til at danne peptidhormonet IGF-I og II som er absolut livsvigtige for dannelse og vedligeholdelse af myelin som isolere og beskytter nervecellerne.

Dermed kan Borrelia virus faktisk være en meget stor faktor i jagten på en helbredelse af MS og ALS samt andre nervelidelser.

Ifølge kilder på sociale netværk inkl. reddigselv.dk´s facebookgruppe er det meget svært for danske klinikker at konstatere smitte  med borrelia virus. Det beskrives at Tyskland har klinikker som har bedre ekspertise og eller udstyr til at diagnosere Borrelia virus.

I denne kliniske beskrivelse kan man læse om diagnosering af smitte med borrelia virus og lymfe-lidelse; www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1195970/

Sådan kan du selv begynde at standse og muligvis helbrede lidelsen MS m.fl.:

– Få fjernet alle kviksølvplumber med det samme

– Få undersøgt om eventuel smitte med Borrelia Burgdorferi virus og eller andre virus

– Få undersøgt leverfunktionen, og især indholdet af IGF-I og II

 • Find din blodtyper og efterlev kost-anbefalinger
 • “ARCTIC Cod liver oil” 5 gram tre gange om dagen, dette produkt er vurderet som et af de bedste på markedet
 • Økologisk koldpresset hørfrøolie 15 gram to gange om dagen, f.eks. Natur-Drogeriets VitaQuell er i top-kvalitet
 • Indtag 15ml LivsEnergi Maxi efter hvert måltid dog Maks 30-45ml om dagen, Verdens eneste og mest komplette kosttilskud der er flydende og naturligt. Er beskrevet af Dr. Vagn Hansen i flere af hans artikler.
 • Undgå fedt fra dyr (kød, komælk, ost mm.)
 • Undgå al slags stegt mad da dette mad indeholder kæmpe mængder frie radikaler som er til stor skade kroppen og øger bl.a. risiko for kræft med hele 462%. Mennesker med MS skal især undgå stegt mad
 • Indtag gerne et protein-kosttilskud af bedste kvalitet, dette vil også fremme helbredelse
  F.eks. Natur-drogeriets Valle protein Amino-Complex
 • Få gode mængder C-vitamin fra grønne peberfrugter og friskpresset appelsinjuice
 • Spis altid grøntsager først før andet mad
 • Indtag Plante Enzymer fra kosttilskud 15 minutter før hvert hovedmåltid (morgen, middag, aften). Dette sikre de korrekte fordøjelsesenzymer er tilstede når kosten skal fordøjes.
 • Indtag ekstra D-vitamin i form af D3-vitamin i ren form. Ifølge wikipedia og andre kilder kan der sagtens suppleres med op til 5000IU (124mg) om dagen.

Lav varme ved madlavning
Proteiner bliver iøvrigt ustabile ved blot 80grader, derfor anbefales protein-kosttilskud. Det har vist sig i nyere tid at mennesker faktisk skal bruge flere proteiner end tidligere troet. Blodtype O har særlig vanskeligt ved at få proteiner fra vegetabilsk kost.

Der skal indtages gode mængder kolesterol som umættede fedtsyrer, som omkredser nervebanerne og ofte mangler ved mennesker med lidelsen Sklerose,. Myelinskederne er udelukkende lavet af kolesterol.

(Kolesterol forårsager IKKE blodpropper, iøvrigt ret umuligt at danne blodpropper når der dagligt indtages umættede fedtsyrer som Omega 3,6 og 9);

 • Fedtsyrere
 • Spis økologiske rå grøntsager ofte, og altid få minutter før andet mad indtages for bedre enzymer til fordøjelse.
 • Drik gerne juicet ananas da det også indholder Bromelain som er et fordøjelses-enzym som hjælper på plagen i hjernen hos mennesker med MS.
 • “stik” fra brændenælder på huden har den effekt at kalde på kroppens immunforsvar som straks går i gang med at helbrede området; det kan hjælpe mod den inflammation som opstår ved nogle med MS.
 • Mineralet Sélen mangler i næsten al mad i dag. Det er dog i kosttilskud som LivsEnergi Maxi og har den dejlige effekt at det kan opfange og trække kviksølv ud af kroppen, samtidig er Selén en meget stærk anti-oxidant. Selén må i dag lovligt kaldes for “Kræfthæmmende” efter Dr. J. Wallach i USA ville sagsøge FDA.

Urter der kan hjælpe 

 • Solbærolie (ribes nigrum) indeholder en phytonutrient gamma-linolenic syre (GLA) som har betydelige anti-inflammatoriske egenskaber som modvirker inflammation i kroppen forårsaget af MS. Der anbefales 500mg Solbærolie tre gange om dagen.
 • Kæmpenatlysolie (Oenothera biennis) indeholder også betydelige mængder af GLA.
 • Blåbær (vaccinium spp.) indeholder oligomerisk procyanider (OPC antioxidanter) som er meget stærke antioxidanter.
 • Ananas (ananas comosus) indeholder et proteolystisk enzym, bromalin, som kan hjælpe med at opløse væskeophobningen i hjernen ved MS.

Æteriske olier
Helichrysum (helichrysum italicum) har den fornemme egenskab at indkapsle (chelatere) tungmetaller og trække dem med urinen ud. Samtidig er olien nerve-regenererende. Olien er kostbar men omvendt skal der også kun 2-4 dråber til om dagen opblandet i f.eks. juice i en glasflaske. Husk at ryste hver gang der drikkes af flasken fordi den æteriske olie gerne vil ligge øverst.

 • Enebær (juniperus osteosperma) har stærke afgiftende egenskaber og nerve-regenererende.
 • Rosmarin (rosmarinus officinalis CT cineol), beskytter leveren mod skader fra tungmetaller og øger hukommelsen. Desuden er denne olie yderst bakteriedræbende. Nogle hospitaler i Frankrig benytter Rosmarin til at rense luften for bakterier.
 • Frankincense (boswellia carterii eller sacra), er yderst helbredende overfor enhver lidelse. Denne olie er under stadig klinisk observering. Olien kan først og fremmest forårsage programmeret celledød overfor enhver cancercelle uanset hvor i kroppen. Olien er beskrevet tilbage mange tusinder år i Ægyptens historie. De gamle ægyptiske læger brugte æteriske olier til at helbrede enhver lidelse dengang. Der er fundet skriftruller med flere hundrede opskrifter til at helbrede mere end 81 kendte lidelser effektivt.

Husk alle æteriske olier har stærke helbredende egenskaber hvis brugt korrekt. Læs derfor venligst om æteriske olier før brug; Om æteriske olier

Psykisk
Chakraer er nervebundter i kroppen. Solar Plexus er det mest kendte chakra. Man huske måske drengene i skolen omtale “Man skal ramme i Solar Plexus”, en mavepumpe… Solar Plexus har flest nervebaner som krydser hinanden. Chakraer er virkelige og er omtalt både psykologisk og fysiologisk, og psyken hænger sammen med det fysiske og omvendt.

Lær her om hvilke chakraer i kroppen som hører til hvilket psykisk område i den fysiske krop;

Her kan vi alle se at Krone chakra som er placeret ovenpå hovedet er det chakra der berører granulationes arachnoideae som er hvor rygmarvsvæsken returnere til filtrering og gendannelse i plexus choroideus. Hvis man ignorere sine spirituelle tanker, følelser, fornemmelser mm. vil blodårer sammentrække sig i netop dette område og forårsage lav blodtilførsel som medfører Co2 ophobning der medfører nedbrydning af funktionerne i området. Der vil også være mangel på ilt til området hvilket medfører nedsat funktion.

Plexus choroideus er området der danner ny rygmarvsvæske og virker som filtrering af affaldsstoffer fra væsken. Dette område befinder sig midt inde i hovedet i højde med Pande-chakra også kaldet det tredje øje som står for intuition og iagttagelser. Når man ignorere det man føler i sin intuition og det man iagttager vil det samme ske for dette område som nævnt ovenfor.

En dokumentation fra år 2006, viser at netop skader i midthjernen kan føre til degeneration af myelin. (-8;)

Det er netop rygmarvsvæsken, som styres af plexus choroideus og granulationes arachnoideae, der hos 80% af MS patienter i ubalance.

I pandechakra også kendt som “det tredje øje” som er lokaliseret mellem øjenbrynene, er nervebundte herfra og til forbundet med hjernens indre centrale dele, heriblandt “Hypofysen” som danner væksthormoner som får leveren til at danne peptidhormonet IGF-I og II som er livsvigtige hormoner for dannelsen af myelin. Det er fatalt at mangle IGF-I og II hormoner da myelinen herved nedbrydes.

Rent psykisk bør man analysere sit liv og sit livs omgivelser meget nøje og meget ærligt. Det tredje øje er et slags sanseorgan som er forbundet med ens iagttagelser fra ens egne omgivelser, hvilket bliver behandlet i ens sind med ens egen intuition.

Kort sagt; har man placeret sig, eller er placeret i omgivelser som man dagligt er uenig i, så vil man blokere for det, og det kan medføre sammentrukkede blodkar til hjernens indre centrale dele som f.eks. “Hypofysen” som herved mangler ilt til sin funktion og Co2 vil ophobes fordi blodet ikke er tilstrækkeligt til at transportere Co2 væk. Co2 kan blive til syre som nedbryder de fysiske dele af hjernen. Dermed er ens omgivelser direkte forbundet til fysisk nedbrydelse af dele i hjernen som dermed ikke kan producere nok væksthormon til at leveren kan danne peptidhormonet IGF-I og II som medfører nedbrydning af myelin omkring ens nervebaner som hermed kortslutter i elektriske signaler.

Leveren psykisk
Da leveren danner væksthormonet IGF-I og II, er der en mulighed for man har udfordringer med sit Solar-Plexus som psykisk set involvere ens personlige styrke, kontrol og værdighedsfølelse. Er man meget kontrollerende for sine omgivelser men har svært ved at få det gennemført eller ignorere man sin lyst til kontrollere, så kan det medføre mindre blodtilførsel til området Solar Plexus hvor f.eks. leveren er placeret. Sådan medfører nedsat funktion af leveren, således giftstoffer ikke kan udledes korrekt og dannelsen af peptidhormonet IGF-I og II kan måske heller ikke dannes korrekt og så begynder nedbrydning af myelin. Det er en relevant faktor at tage med i sin analysering af sig selv psykisk.

Dufte kan hjælpe enormt
Alle cellerne i kroppen har et fedtlag (lipider) omkring sig. Inde i cellen er der, kort sagt, en væske der består mest af vand. Der skal skal være nøjagtig balance i cellens indvendige dele som der er uden for cellen. Celler afgiver hele tiden signaler til hypothalamus som aflæser cellernes tilstand og derefter afgiver signaler tilbage til cellerne for at regulere cellernes homøostase (balance). Hypothalamus sidder også i området for det tredje øje. Derfor er hypothalamus også under indflydelse af ens psykiske tanker hvad angår intuition og iagttagelser. Hypothalamus er en del af det olfaktoriske system som bl.a. varetager dufte som direkte kan have effekt i processen. Derfor kan dufte af bestemte planter være meget behjælpelig med at berolige hele det tredje øjes område og dermed være med til at helbrede sig selv.

Alle dufte der har en beroligende effekt er meget nyttige ved MS;

 • Lavendel
 • Romersk Kamille
 • Lemon
 • Appelsin
 • Cedertræ

At dufte til terapeutisk æteriske olier af dem nævnt ovenfor sikre den reneste naturlige kvalitet som kan fremme behandlingen af MS.

Hjernes to dele
Højre hjernehalvdel står for; spiritualitet (åndelig udvikling og kontakt), kreativitet, fantasi og empati. Når disse områder undertrykkes eller gives for stor opmærksomhed vil der opstå en nedsat eller øget blodtilførsel til højre hjernehalvdel ren fysisk som kan skabe lidelser som netop multipel sklerose. Det anbefales at påbegynde meditation som er videnskabeligt dokumenteret af bla. danske psykolog Erik Hoffmann at øge aktiviteten i højre hjernehalvdel og især i frontallapperne, hvilket meget muligt kan være med til at helbrede multipel Sklerose.

Da mange mennesker i dag er oplært mest i at benytte venstre hjernehalvdel som bl.a. er ansvarlig for logik, analyse, orden mm. undertrykkes den højre hjernehalvdel og det har bestemt konsekvenser for det fysiske helbred. F.eks. er humor et element skabt af et samarbejde mellem højre og venstre hjernehalvdel. Ingen eller ringe humor er ofte tegn på over- eller underaktivitet i en af hjernehalvdelene. Ved Multi Sklerose er det så statistisk en undertrykkelse af højre hjernehalvdel, enten bevidst eller ubevidst pga. enten sine venner/familie, sine egne overbevisninger om hvad er tilladt og ikke mm.

Har man f.eks. åndelige tanker man ikke tør dele med sine venner/familie mm. fordi de måske vil latterligegøre en eller man selv vurdere at det er upassende at tale om, så skal man finde nogen man kan tale med dette om, for tankerne om det går IKKE væk ved at de ignoreres, de skal tales om ellers opstår der fysiske problemer i hjernen.
Der er iøvrigt en stor stigning i åndeligt interesserede i dag. Erik Hoffmann mener mennesker er ved at udvikle en ny hjerne der er mere åndelig og balanceret, men undertrykkelse vil føre til destruktion indtil ens tanker erkendes af en selv.

Afsluttende om denne artikel
Mennesker er dybt individuelle. Årsager til MS, ALS m.fl. kan være utrolig mange. Et virus eller bakterieangreb, måske endda giftstoffer, kaffe som påvirker hjernens hypofyse kan også være årsagen til nedbrydning af myelin. Siden leveren danner IGF-I og II kan det også være skader i leveren som er årsagen, hvilket meget let kan være pga. tungmetal-forgiftning da det netop er leveren som skal forsøge at rense disse meget giftige stoffer ud af kroppen.

Artiklen er en samling af andres viden, hvad du gør med den er helt op til dig selv. Artiklens formål er blot at oplyse således du kunne blive bekendt med en eventuel ny faktor som kunne hjælpe dig.

Kilder;

 • Let´s play doctor, af Dr. J. Wallah
 • Let´s play Herbal Doctor, af Dr. Ma Lan
 • Mad din mirakel medicin”, af Jean Carper
 • Med humor som våben – sproglig humor som bindeled mellem kognition og emotion, af uafhængig forsker Thomas Raab
 • Information.dk
 • Department of Sciences, John Jay College of Criminal Justice, City University of New York 10019 USA
 • Stüve et al 2003; . Senaet al . 2007; Xu et al . 2007; Drew et al . 2008; Goldman og Cohen 2008; Malchiodi-Albedi et al . 2008
 • IGF-I og II, “Insulin-Like Growth Factors in the Peripheral Nervous System”, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613061/
 • Melatonin, “Reduced oxidative damage in ALS by high-dose enteral melatonin treatment”, www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17014688
 • Kemoterapi skader nerveceller, “How chemotherapy damages the central nervous system”, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2397491/
 • ”Medical Microbiology. 4th edition”, www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK8451/
  Chapter 35 Leptospira, Borrelia etc. By Russell C. Johnson.
 • ” Infectious Diseases and the Liver”, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3660095/Clin Liver Dis. 2011 Feb; 15(1): 111–130. doi:  10.1016/j.cld.2010.09.002
 • ”Diagnosis of Lyme Borreliosis” , www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1195970/
  Clin Microbiol Rev. 2005 Jul; 18(3): 484–509. doi:  10.1128/CMR.18.3.484-509.2005
 • -” Interaction of the Lyme Disease Spirochete Borrelia burgdorferi with Brain Parenchyma Elicits Inflammatory Mediators from Glial Cells as Well as Glial and Neuronal Apoptosis”, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2570132/
 • Am J Pathol. 2008 Nov; 173(5): 1415–1427. doi:  10.2353/ajpath.2008.080483
 • Einsten.net
 • Praktisk magi, af Franz Bardon (Okkultist og lære i hermetik)
 • Elementær og okult videnskab
 • EVG+
 • Drugs.com
 • Den store danske
 • Wikipedia
 • Google
 • Brainblogger.com
 • Apoteket.dk
 • Sundhedslex.dk
 • (-8;) “Demyelinating diseases”
  J Clin Pathol. 2006 Nov; 59(11): 1151–1159., doi: 10.1136/jcp.2005.031195, PMCID: PMC1860500
 • (9;) “Myelin is a preferential target of aluminum-mediated oxidative damage.”
  Arch Biochem Biophys. 1997 Aug 15;344(2):289-94.