Koffein uden sukker kan være livsfarligt

Koffein uden sukker kan være livsfarligt

30. september 2018 Slået fra Af Viktor

Kaffe, sukkerfrie energidrikke og sukkerfrie sodavand er blandt produkter som indeholder koffein, men uden sukker kan de være potentielt livsfarlige.

Således blev det i en undersøgelse fra 2010 påvist at koffein sammen med sukker, øgede ens kognitive evner, men koffein eller sukker enkeltvis havde ingen sådan effekter.

Læs mere her;

Nervecellerne er sukkernarkomaner
Kroppens nerveceller bruger glukose for at fungere, som en benzinmotor bruger benzin for at fungere. Indtagelse af koffein uden sukker, er som at tune en benzinmotor uden at give den mere benzin, det virker bare ikke. Ved benzinmotoren opdager man det med det samme, men i kroppen kan det tage en del tid før man opdager det, desværre ofte først når en alvorlig lidelse er opstået.

Koffein og nerveceller
Nervecellers funktion øges lynhurtigt af koffein hvilket kan være godt, men det øger forbruget af sukker i kroppen, derfor ses der også øget blodsukker ved indtagelse af koffein, men kun så længe der er sukker at tage af, enten fra kosten eller fra kroppens fedt. Når der ikke kan omdannes fedt til sukker hurtigt nok opstår der lavt blodsukker som kan give et nervechok der kan igangsætte en proces der omdanner myelin omkring nervecellerne til glukose til de hungrende nerveceller, denne proces er kendt som Multipel Sklerose og eller ALS, hvor nervecellers signaler ”kortslutter” pga. huller i myelinen som skulle siolere dem fra hinanden.

Hård motion
Dyrker man hård motion og drikker energidrikke som er kunstigt sødede, så findes der næppe en hurtigere vej til nervelidelser. Koffeinen booster nervecellerne som skal bruge mere glukose, men det er der ikke i en ”sukkerfri” energidrik, derfor skal kroppen selv finde sukker enten fra maden man har indtaget, eller fra fedt i kroppen hvilket er en langsom proces der måske ikke er kan følge hurtigt nok med.

Maratonløbere er blandt sportsudøvere som en under luppen for mest at udvikle nervelidelser som Multipel Sklerose og ALS fordi de ikke indtager det kroppen har brug for, og flere af dem har allerede en lav fedtprocent i kroppen.

Sukker skal vi alle bruge
Selvom man har sukkersyge skal kroppen bruge sukker, og det er tilladt for dem med sukkersyge at indtage mindre kontrollerede mængder af sukker.

Kaffe med sukker i, er sundere for kroppen end kaffe uden sukker, medmindre kaffen blandes med en god kage som havde gode mængder sukker i.

For mange er sukker i dag oversat til ”giftstof”, noget man bliver syg af og noget der skal undgås. Industrien og medier har en utrolig stor illusionseffekt, for sukker er meget nødvendigt, for nogen mere end andre, men alle skal bruge sukker for at kroppen fungere. Insekter tiltrækkes også af sukker. Et insekt som lader til at være forvirret i sommervarmen, kan reddes ved at give det lidt vand med meget sukker i.

Læs også;

 

Kilder;

  • Se kilderne i de likede artikler i denne artikel
  • PubMed (Amerikansk statseget medicinsk publiceringsmedie)
  • Pixabay.com