Vitaminer i store doser, kan genskabe skadede nervebaner

26. september 2018 Slået fra Af Viktor

I over 30 år har videnskaben holdt skjult at de rigtige vitaminer i store doser kan genskabe skadede nervebaner i kroppen. Men hvis man orker at tage et kig i medicinske publiceringsdatabaser så findes der masser af information fra medicinske forsøg som beviser at nervebaner kan regenereres med de rette naturlige midler, det har vi orket og lavet denne artikel til dem som finder det interessant.

Høre og synslidelser kan repareres og effektivt forebygges
E-vitamin er en stærk antioxidant, og antioxidanter i sig selv har vist sig at øge nerveregenration efter skader på nervebaner. Der findes forskellige typer antioxidanter hvor af nogle mest fungere i øjnene for at bevare øjets funktion. Lys i sig selv har oxiderende effekt med nedbrydende resultat for øjne og hele kroppen, hvor antioxidanter modvirker oxidering, derfor er antioxidanter utrolig vigtige for vores krops sundhed.

Vores moderne rovdrift og indgriben i naturlige balancer, har resulteret i formindskning af vigtige antioxidanter fra normal kost, derfor skal man bruge kosttilskud med større doser af specifikke antioxidanter for helbredelse af f.eks. nerveskader.

A- og E-vitamin
Disse to meget vigtige vitaminer er ofte nævnt i kliniske dokumentationer når det kommer til nerve-regeneration. A-vitamin findes rigeligt i rødt kød, men kan også fremstilles i kroppen selv fra beta-carotene, hvis kroppens omdannelsesproces er fuldt funktionel. I mange tilfælde er det absolut nødvendigt med kosttilskud for at få store nok mængder af vitaminerne for at skabe en helbredelse.

 • E-vitamin findes f.eks. i hørfrøolie, men i meget små mængder. For at E-vitamin skal have gode nerve-regenererende effekt skal man op på 800-3.500mg om dagen. Det er af naturlæge Dr. J. Wallach anbefalet man supplere sin kost med 266mg E-vitamin om dagen.
 • A-vitamin må tages terapeutisk op til 180mg om dagen i maks. 30 dage. Ellers er daglig anbefalet dosis 3mg. Stærkeste præparat i Danmark er 900µg pr. pille hvilket betyder man kan tage 3 piller om dagen, selvom det overskrider dansk anbefalet daglig dosis.

Vitamin B-12
Er meget vigtig for korrekt nervefunktion. Forsøg med vitamin B12 som methyl-cobalamin har vist nerveregenererende egenskaber. Der må tages op til 1.000 mikrogram vitamin B-12 om dagen.

Pigen som fik sin bevægelighed tilbage med E-vitamin
I 1976 var en af to tvillingepiger neuropatisk (nerveskadet) hæmmet i at kunne løbe og koordinere sine bevægelser. Der blev målt betydeligt lave mængder E-vitamin i pigen. Efter af have givet hende op til 3.200mg E-vitamin oralt i 7 år blev hendes koordination og bevægelser betydeligt forbedret. Forskerne konkluderede at E-vitamin er meget vigtigt for nerveregeneration i kroppen.

Nerveceller i øre regenereret med A-vitamin og E-vitamin
A-vitamin er meget vigtigt for flere funktioner i kroppen, især for gendannelse af nerveceller som dem i ørene. Undersøgelser har konkluderet at tilskud med A-vitamin kan stimulere gendannelsen af ørenes hårceller, selv efter medicin som har skadet nervecellerne.

I en europæisk undersøgelse i 1985 er der observeret 5-15 decibel forbedring i hørelse med supplement af A og E vitamin, især ved aldersrelateret høretab. Flere undersøgelser konkludere samme resultater ved samtidig supplement af Vitamin A og E.

Blot 3 decibel er en fordobling af hørelsen, så 15 decibel er virkelig meget. Der er god grund til at få fat i kosttilskud med A og E-vitamin.

Øjenlidelser standset med vitaminer og mineraler
AMD er troet at være en aldersrelateret øjenlidelse som rammer 40-50% af alle danskere. I virkeligheden lidelsen AMD faktisk blevet bevist kan standses med store tilskud af beta-carotene, E-vitamin, C-vitamin og Zink.

Det er ikke alderdom som skaber lidelser, det er faktisk fødevareallergi som man har overset i flere år, som har nedslidt tarmenes små fingre som optager næringsstoffer, således man kommer til at mangle næringsstoffer i kroppen. Læs her hvordan man tester sig selv for fødevareallergi og hvordan at genskabe tarmene igen;

LivsEnergi Maxi er det eneste kosttilskud på skandinavisk marked som indeholder store mængder beta-carotene, C-vitamin og Zink. Det indeholder også gode mængder E-vitamin, men der bør suppleres med ekstra E-vitamin sammen med LivsEnergi Maxi.

Der findes et produkt kaldet “Sure sight” som indeholder specielle vigtige antioxidanter for at vedligeholde øjnene og dermed ens syn, læs mere her;

Blindhed kan undgås med A-vitamin, læs mere her;

Vigtigt med den rigtige kost
Helseråd om fedtfattig og sukkerfri kost kan være direkte fatalt for 50% af befolkningen. Det er af yderste vigtighed at forstå hvor vigtig fedt er for kroppen.

A- og E-vitamin er fedtopløselige vitaminer, hvilket betyder de lettest optages sammen med en kost som faktisk indeholder fedt, faktisk mest af alt mættet fedt. Ja det er den omvendte verden nu hvor alle taler om omega 3, 6 og 9, hvilket også er vigtige fedtsyrer.

Din blodtype afgør hvor meget fedt din krop har behov for, og om du tåler mejeriprodukter og måske skal spise mere kød end andre. Kød indeholder f.eks. gode mængder A-vitamin;
Læs mere om blodtypekost her;

Kilder;

 • The therapeutic effect of vitamins A and E in neurosensory hearing loss. Acta Vitaminol Enzymol. 1985;7 Suppl:85-92.
 • Mammalian auditory hair cell regeneration/repair and protection: a review and future directions. , Department of Otolaryngology, Albert Einstein College of Medicine/Montefiore Medical Center, Bronx, New York, USA. Ear Nose Throat J. 1998 Apr;77(4):276, 280, 282-5.
 • Regeneration of hair cell stereociliary bundles in the chick cochlea following severe acoustic trauma. Cotanche DA Hear Res. 1987; 30(2-3):181-95.
 • Inner ear hair cell regeneration: A look from the past to the future. Department of Otorhinolaryngology, Basurto University Hospital, Bilbao, Bizkaia, Spain. Department of Dermatology, Ophthalmology and Otorhinolaryngology, School of Medicine, University of the Basque Country (UPV/EHU), Bilbao, Bizkaia, Spain
 • Ultra-high dose methylcobalamin promotes nerve regeneration in experimental acrylamide neuropathy. Department of Neurology, Kyoto University Hospital, Japan. J Neurol Sci. 1994 Apr;122(2):140-3.
 • Effect of vitamin B12 deficiency on otoacoustic emissions. Department of Otorhinolaryngology, School of Medicine, Ondokuz Mayıs University Samsun, Turkey;. Training and Research Hospital Department of Otorhinolaryngology, Diyarbakir Turkey;. Department of Otorhinolaryngology, School of Medicine, Karaelmas University, Zonguldak, Turkey. Acta Otorhinolaryngol Ital. 2013 Aug; 33(4): 243–247.
 • Arrest of neuropathy and myopathy in abetalipoproteinemia with high-dose vitamin E therapy. Can Med Assoc J. 1985 Jan 1; 132(1): 41–44.
 • Ageing changes in the eye. S M Salvi, Z Currie, Department of Ophthalmology, Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, UK. S Akhtar, Department of Optometry and Vision Sciences, Cardiff University, UK. Postgrad Med J. 2006 Sep; 82(971): 581–587.
 • Potential of the use of an antioxidant compound to promote peripheral nerve regeneration after injury
 • Knowledgeofhealth.com
 • Wikipedia
 • Google
 • Google translate
 • Pixabay.com