Sukker er vigtig for alle celler i kroppen

25. september 2018 Slået fra Af Viktor

Sukker er glukose som er med til at bremse det genetiske ur og dermed forlænge livet, men det kommer an på en række faktorer hvor meget sukker man skal have.

Det er vigtigt at fortælle at kroppen selv danner glukose ud fra kosten og mange kosttyper indeholder i sig selv sukker.

”Vi taler ikke om at æde posen med sukker
i køkkenskabet og tro det vil forlænge livet!”

Vi taler om hvor vigtigt det er at kroppen har adgang til glukose når som helst den har brug for det, og her er menneskers behov for glukose dybt individuelt.

Telomer
Vi har skrevet flere artikler om telomer i kroppen som kort sagt er proteinstrukturer der dækker enderne af cellernes kromosomer for at beskytte mod skader som fører til aldring. Telomerer bliver kortere efter hver celledeling, hvilket kendes som aldring; en kopi af en kopi af en kopi.

Der er en begrænsning for hvor mange gange en celle kan kopieres, kendt som Hayflicks-grænsen, hvorefter cellen dør.

Nogle celler er langlivede og andre kortlivede.

Grænsen kan overskrides
En funktion kaldet Telomerase, gør det muligt at genskabe cellers telomer således cellen kan leve længere tid, og dermed bremse aldring.

”Afholdelse fra sukker
øger aldring”

Undersøgelser viser at telomerase stiger når der indtages glukose, men når en sukkerfri kost anvendes falder telomerase betydeligt (-*1). Dermed har sukker en livsforlængende egenskab så længe det indtages moderat og efter det behov kroppen har, hvilket er yderst individuelt, men nemt at lære mere om.

Kræft og glukose
Det er sådan at alle celler lever af glukose. Kræftceller benytter også telomerase til ukontrollabelt at dele sig selv til flere celler hvilket er farligt, men der findes masser af andre langt mere effektive metoder at helbrede og forebygge mod kræft på, end at afholde sig fra sukker. Jo mere glukose kræftceller har adgang til desto mere kan de formere sig.

Mange videskabelige metoder til at helbrede Cancer / Kræft

Paradoksalt
At frygte kræft og holde sig fra sukker kan give mangel på tilstrækkelig glukose til alle andre celler i kroppen, og telomerase vil med sikkerhed falde (-*1) og telomerne bliver hastigt kortere og kortere og kroppen aldres hurtigere.

”Sukkerfri kost og kunstige sødemidler
fordobler aldring og risiko for sygdom”

Dermed er der opstået et paradoks hvor ens liv bliver forkortet med hurtigere aldring, hvis man lever af en sukkerfri kost baseret på frygten for kræft. Dem som fravælger sukker har tendens til at vælge såkaldte sukkerfrie produkter, der meget ofte er sødede med kunstige sødemidler som aspartam, sucraloise, saccharin, som alle sammen øger aldring i kroppen yderligere, bl.a. ved at hæmme genet Sirtuin 1, læs mere om det i linket lige her under;

Kunstige sødemidler gør dig hurtigt gammel
Hvis man i stedet spiser en korrekt individuel kost og supplere med multivitaminkosttilskud så er der beviser for at telomerasen forbliver aktiv og telomerne forbliver lange i lang tid, og man er faktisk yderligere beskyttet mod kræft, fordi forskning viser at lange telomer mindsker risikoen for kræft, hvilket multivitaminkosttilskud også kan.

Størst og mindst risiko for kræft

 • Blodtype O har statistisk mindst risiko for kræft, men størst behov for sukker.
 • Blodtype A har statistisk størst risiko for kræft, men mindst behov for sukker.
 • Sportsfolk som Tour de France ryttere lever i gennemsnit 10 år længere end ”normale” mennesker, fordi de hver dag har fået en speciel kost, hvilket bl.a. inkludere to stk. Coca Colaer om dagen. Til kontrast er maratonløbere set med en statistisk højere risiko for nervelidelser som Multipel Sklerose (MS og ALS), hvilket kan linkes til en ofte sukkerfri kost som ofte indeholder kunstige sødemidler, for at holde vægten lav, men ofte med negativt udkom for helbredet og et kortere liv med større risiko for sygdom.

Læs her om blodtypers kost og personlighed
Vi har i flere artikler lagt vægt på hvor vigtig en individuel kost er for helbredet. Faktorer som spiller en rolle for din kost er;

 • Hvor fysisk aktiv er du?
 • Hvad blodtype er du?
 • Hvornår er du født på sæsonen?
 • Hvordan er din mentalitet (rolig eller temperamentsfuld)?

Disse faktorer har indflydelse på din tarmflora, din mavesyre og dermed din fordøjelse som ultimativt ender ud i hvor godt din krop har det, og dermed hvor længe den skal se ung ud og være ung, trods alderen.

Læs artiklen som inkludere Tour de France rytternes kost;

Kilder;

 • (-*1) Glucose restriction decreases telomerase activity and enhances its inhibitor response on breast cancer cells: possible extra-telomerase role of BIBR 1532
  • Cancer and Metabolism Laboratory, Faculty of Medicine, Campus of Medical Sciences, Saint-Joseph University, Damascus Road, P.O.Box 11-5076, Riad el Solh, Beirut 1107 2180, Lebanon
   Regenerative Medicine Laboratory, Faculty of Medicine, Saint-Joseph University, Beirut, Lebanon
  • Department of Infectious Diseases, the University of Texas M. D. Anderson Cancer Center, Houston, TX, USA
  • Surgery Department, Faculty of Medicine, Saint-Joseph University and Hotel-Dieu de France, Beirut, Lebanon
 • Artikelbillede fra Pixabay.com