Kunstige sødemidler gør dig hurtigere gammel

25. september 2018 Slået fra Af Viktor

Aspartam og andre kunstige sødemidler hæmmer genet Sirtuin 1 som er forbundet med langt liv, og forkorter længden af telomer hvilket indikere aldring.

En amerikansk undersøgelse fra 2011 fandt at kunstige sødemidler som f.eks. Aspartam forkorter længden af telomerne og hæmmer det livsforlængende gen Sirtuin 1. Forkortede telomer er en indikator for aldring, og hæmning af genet Sirtuien 1 øger en bestemt type inflammation i kroppen som forårsager oxidativ stress som medfører aldring.

Undersøgelser af mennesker som lever længere end 100 år har stadig høje mængder af genet sirtuin 1 og længere telomer end normalt.

Hvis du vil overraskes over hvor mange produkter der er sneget Aspartam i, så besøg denne side;

Herfra har vi selv observeret fødevareprodukter som f.eks. Sushi-pakker hvor der er anvendt BÅDE sukker, aspartam, saccharin og sucralose i samme produkt, hvilket er helt tosset når kunstige sødemidler (aspartam, sccaharin og sucralose) jo skulle erstatte sukker. Aspartam er et meget farligt stof for dit og dine børns helbred, sukker er langt bedre for helbredet i forhold til kunstige sødemidler.

Sirtuin 1
Videnskaben leder stadigt efter de funktioner som er årsag til aldring. Flere faktorer er fundet bl.a. genet Sirtuin 1 (SIR1) hæmmer funktionen af elementer som forårsager inflammation som forårsager oxidativ stress som til slut medfører nedbrydning af DNA og dermed aldring.

Korte telomer betyder aldring og sygdom
Telomerer er beskyttende nukleoproteinstrukturer, der dækker enderne af lineære kromosomer for at beskytte kromosomerne mod skader som fører til aldring. En telomer er en gentagen basesekvens, der udgør kromosomers ender. Telomererne er små forlængelser på enden af alle kromosomer, og de bliver kortere, for hver gang cellen deler sig. Når telomererne når en kritisk længde, rinder det genetiske ur ud, og cellen dør, aldring er i gang. (-*1).

Sukker er godt nok
Kroppens celler lever udelukkende af glukose (sukker). Jo stærkere en mentalitet desto mere nerveaktivitet og dermed et større behov for glukose som kan kommer hurtigt fra sukker.

En amerikansk undersøgelse fra 2016, fandt at sukker kun fører til kortere telomer hos nogle individer og at andre faktorer er mere sandsynlige for de kortere telomer. Sådan en undersøgelse er netop en indikator for at nogle individer sagtens, med fordel endda kan indtage større mængder sukker end andre kan.

“Lav blodsukker
kan give farlige nervelidelser”

Læs mere disse artikler om hvor farligt det kan være at få lavt blodsukker som kan opstå hvis du f.eks. er en meget aktiv person som indtager kunstige sødemidler.

Kilder;

  • New clinical findings on the longevity gene in disease, health, & longevity: Sirtuin 1 often decreases with advanced age & serious diseases in most parts of the human body, while relatively high & constant Sirtuin 1 regardless of age was first found in the hippocampus of supercentenarians.
    • Heart Disease Research Foundation, USA. 2011.
  • (-*1) Wikipedia.com
  • Artikelbillede fra Pixabay.com